laika õpetamine

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

Kui nüüd Enki jutust veel edasi minna (ja laika õpetamisest veel kaugemale), siis on uute (jahi)koeratõugude aretamine välistatud.
Miks meil, st Eestil ei võiks olla oma püstkõrv, terjer....?
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

Buck kirjutas:Kui nüüd Enki jutust veel edasi minna (ja laika õpetamisest veel kaugemale), siis on uute (jahi)koeratõugude aretamine välistatud.
Miks meil, st Eestil ei võiks olla oma püstkõrv, terjer....?


Meil ei suudeta E hagijatki aretada niikaugele et rahvusvaheline kennelliit seda tunnustaks.
Praegu on vist venemaal rohkem eesti hagijaid kui eestis, varsti hakkame kutsikaid venemaalt tooma.

veel paberitest:

paberid on koeral selleks et sa saaksid olla kindel et koera vanemad olid seda tõugu mis tõugu kutsikat sa ostad. Muidu ostad omaarust laika aga vanematest oli üks laika ja teine puudel näiteks. Paber tagab selle et sa saad selle mida sa soovisid.

rakveres tegutses ( võibolla tegutseb edasi veel) üks tädi kes müüs ilma paberiteta igasugu imetõugusid ja inimesed ostsid ja hiljem kaebasid et neid peteti. selleks ongi vaja pabereid mis tõestab kutsika päritolu ja põlvnemist.
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Eestis olla võivate jahikoeratõugude osas sain hiljuti omalaadse positiivse ja mõneti naljaka kogemuse osaliseks. Nimelt tuli Tartus vastu kena läikiva karvaga koer, rihma teises otsas samuti kena ja noor perenaine. Selgus, et tegemist on kääbustaksi ja kokkerspanjeli ristandiga, kusjuures ema olevat olnud kääbustaks. Koer ise aga oli minu võhiklikule silmalegi ülimalt meeldiv vaadata, kehamõõdud ilusti parajas ajukoera proportsioonis, ei olnud ta kole ega robustne, turjakõrguselt ja välimikult paras madalajalgne hagijas, ainult et süsimust.

Aga jah, et kääbustaks ja kokkerspanjel, seda andis kohe meenutada :D

BM
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Jah,paber peab olema aga ei tee see paber ka koerast töölooma.Ise töin ka Rakverest "kuldsete"paberitega koerakutsika(puha tsempjonid ja kennel taga)aga koeraks kasvades ilmnes viga mis pärilik.
Siiski paberiga koera ostes on nati ikka kindlam tunne küll kui ilma ja nagu ma sellest koeraloost aru olen saanud,siis paberitega oleks rohkem maksnud see laika.Oli endal selline juhus,et pakuti ka koera ilma paberita,sest vanamate peremees ei tähinud seda paarisadat krooni välja käia aga loobusin.Hiljem kuulsin,et siiski tegi paberid korda ja sai ikka pesakonnast kutsikatest lahti.Lihtsalt on selliseid inimesi kes otsivad lihsameelseid ja loodavad nii head raha teha ka koertega.
noorus on ilus aeg
madiskl
Postitusi: 147
Liitunud: L Mär 17, 2007 5:08 pm

laika

Postitus Postitas madiskl »

jätame paberid kõrvale aga kuidas oleks kõige mõistlikum õpetada teda kas vere jälge või tavalist või mõlemat ,kas lihtsalt jälje peale paneks on koerale piisav või äkki oskate selle teemalist abi anda ,sellist abi oleks vaja kellel rohkem kogemusi korte õpetamisel .tahaks teha head jahi koera sellest koerast ,mul endal taks kes teeb väga head tööd kas koos temaga õpetada näiteks oleks mõistlik
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: laika

Postitus Postitas rajaleidja »

madiskl kirjutas:jätame paberid kõrvale aga kuidas oleks kõige mõistlikum õpetada teda kas vere jälge või tavalist või mõlemat ,kas lihtsalt jälje peale paneks on koerale piisav või äkki oskate selle teemalist abi anda ,sellist abi oleks vaja kellel rohkem kogemusi korte õpetamisel .tahaks teha head jahi koera sellest koerast ,mul endal taks kes teeb väga head tööd kas koos temaga õpetada näiteks oleks mõistlik

Kas sa ise oled ikka paberitega jahimees või läksid ka odavama vastupanu teed ja jätsid paberid tegemata :?:
Kui sul paberid taskus, siis peaksid ju teadma, et ILMA PABERITETA JA JAHIKOERA PASSITA KOERAGA EI TOHI JAHTI PIDADA. mida sa tast õpetad, kui sa temaga jahti pidada ei tohi. Kui sa kuulud mõnda sektsiooni, siis ükski normaalne jahijuhataja ei luba sul koeraga metsa minna, sest selle eest võib ka tema päris kopsaka trahvi saada.
Kasutaja avatar
duma
Postitusi: 523
Liitunud: N Mär 15, 2007 12:10 pm

Postitus Postitas duma »

täienduseks rajaleidja vastusele kui nyyd õigesti mäletan oli trahv 12000 eeku 6000 koera omanikule ja 6000 jahijuhatajale
duo on parem
ago
Postitusi: 34
Liitunud: N Jaan 15, 2004 7:49 pm

Postitus Postitas ago »

...aga kas keegi oskab kirjutada ka koera õpetamisest?
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Oskab. Sel teemal tuli välja raamat. Autoriks Hans von Stackelberg.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Eraser
Postitusi: 400
Liitunud: E Veebr 05, 2007 4:34 pm

Postitus Postitas Eraser »

Jah,kasuta kirjandust,käi koeraga metsas,las harjub metsaga,jahihooaja algul tutvustad talle tabatud ulukit ja muidugi kui sa kasutaks nuppu "Otsing" leiaks sa oma õpetamise küsimusele palju vastuseid.
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Postitus Postitas Anti »

Feen kirjutas:Oskab. Sel teemal tuli välja raamat. Autoriks Hans von Stackelberg.


No tema õpetuse järgi annab ikka koera õpetada..sa vist pead 24/7 koeraga tegelema siis 8)
http://beta.album.ee/antilaht
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Anti kirjutas:
Feen kirjutas:Oskab. Sel teemal tuli välja raamat. Autoriks Hans von Stackelberg.


No tema õpetuse järgi annab ikka koera õpetada..sa vist pead 24/7 koeraga tegelema siis 8)


Samas ei ole keegi ka öelnud, et elu peab lihtne ja kerge olema. Olulise tõenäosusega nende elu, kes suvalise pidaja kutsika võtavad, saabki raskem olema.

BM
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

BM märkus jumalast õige. Pole olemas siin ilmas asja mis niisama ilma vaevata kätte tuleks. Vaata mida tahes. Kui iga koeramees oma loomaga kasvõi 2/7 `ki tegeleks korralikult. :M
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Postitus Postitas Anti »

kakuke kirjutas:Kui iga koeramees oma loomaga kasvõi 2/7 `ki tegeleks korralikult.

No niipalju saab vast ikka iga koeraomanik tegeleda :wink:
http://beta.album.ee/antilaht
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Sellest piisaks ka natukene, aga vat, iga koera omanik ei tee sihikindlat trenni 2 tundi päevas (st, jagatuna päeva peale 15 minuti kaupa). Hädal käimine ja niisama ringi kolistamine ei lähe arvesse. Suudaks siis põhikäsklusi mingi 4x15 minutit päevas teha, oleks ka tegija. Eks Hansu õpetusest kumab läbi küll, et koeraga tegeletakse rämedalt palju ja sihikindlalt, samuti on lohutuseks viited noorte koerte tormakusele jne... igatahes, kui ikka aega ja jaksu on, siis selline hiilimis- ja otsijahikoer oleks igati äge.

Mul endal, mis seal salata, on natuke mõnest asjast vajaka jäänud. Aastane küll, taks ka, kohati mõistus peaski, ja teab, et kõike ei tohi ja järgneb karistus... aga ikkagi teeb :) Kuigi, helgemaid hetki tuleb ka ette ja nii mõnedki on kuulekuse poolt kiitnud. Samas, pisike soovitus, kohal püsimine ja juurde tulemine... präänikut, präänikut, piitsa ja präänikut ning palju kannatust. Siis saab asja, ja tegelikult seda jahis ikka palju vaja. Kutsikana lõi rohkem see välja, et vaja ikka niutsuda ja halada kui üksi jäeti. Nüüd hakkab vaikselt tunduma, et võiks suvel mõne notsuhiilimise ette võtta (loomulikult tegin kevadel oma 10 hiilimisjahti koprale läbi ja lasin oma 2 ja ainukest kobrast koos temaga).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Vasta