milline (või kahemilline) relv

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Ronk on paljude rahvaste meelest tarkuse sümbol ja lausa püha lind, kuidas meie muistsed esivanemad asja suhtusid, seda ei tea. Ameerika põliselanikele oli see lind püha ja oli kotkast aste allpool, ehk siis teine. Sõdalane, kes polnud veel kedagi mättasse löönud, tohtis kanda vaid rongasulgi. Peale kellegi Mannitou jutule saatmist sai juba kotkasuled pähe. Sellest, kuidas loeti sulgede lõigete jms. abil vastase ''tapmiseelulugu'' ja muid saavutusi, ma ei hakka kirjutama. Aga igal maal omad kombed, ega meile ei meeldiks kui lehmad tuleks ja pasandaks meil hoovi täis, aga Indias on see elukas püha ja puutumatu, kolab kus tahab ja teeb mis tahab.
Feen-il on õigus, ronk elab oma igapäevast rongaelu, sööb seda mis on tema toidusedelil. Kas me seda tahame, see on iseasi. Arvan, et ka rongad annaks meilegi meelsasti tina kui me neid segama läheme. Õnneks nad seda teha ei saa, meie, mitte nende õnneks. Maailm on kirju ja suhteline. Minu eelnev tõre sõnavõtt oli tingitud võrdlusest. Nimelt, mis saaks siis, kui autojuhid hakkaksid foorumis noori autojuhte õpetama, kuidas ikka lakku täis olles sõita, ehk siis ''ilma piduriteta saab ka...'' stiilis nõuandeid jagama. Just see ''rebast saab .22- ga ka'' jutt jms. Oleks laustore kui sellist jama ei haibitaks, selleks on teised foorumid, mõned ''tutvumis(kupeldus)foorumid näiteks. Seal võib ohjeldamatult segast panna, vähemalt ma arvan nii, aga ehk eksin, pole nende klient olnud.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Feen kirjutas:... Ja palju üldse neid loomi-linde on, kes kellegi mõistes pahad pole.... nepp tuli kohe omal meelde. ...


OT:

nepp on ikka kolepaha, lausa saatanast: lendab kurivaim kevadel ja meenutab kunagisi aegu...

BM
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

kult kirjutas:Kuigi kindlasti saan nüüd vastu päid-jalgu ,aga oleks minu lambad katsetaks võib-olla maapinnast kõrgemale (mingile alusele) paigaldatud taldrikraudadega.

Oh mis siin ikka tümitada, idee legaalsus jäägu iga mehe südametunnistusele. Aga kotkastega tuleb ettevaatlik olla, et mõnda valge sabaga haruldust ronga pähe kinni ei püüa. Siis on küll jama kaelas.
valaskalakene
Postitusi: 72
Liitunud: N Mai 17, 2007 1:31 pm

Postitus Postitas valaskalakene »

ma siis vastan algse küsimuse ka ise ära: Rugeri Mini-14.
Kasutaja avatar
Kallekke
Postitusi: 299
Liitunud: K Jaan 03, 2007 9:13 pm

Tallesäästja

Postitus Postitas Kallekke »

valaskalakene kirjutas:ma siis vastan algse küsimuse ka ise ära: Rugeri Mini-14.



Hea valik.
Protif "HORNADY" njet prijomoff !
MJ
Postitusi: 4
Liitunud: K Mai 30, 2007 10:55 am

Postitus Postitas MJ »

kaua sa jõuad neid ronkasid kõmmutada.
kui siin juba vanarahva nippide peale läks--kasuta nippi, mida vareste vastu efektiivselt kasutati.
olenevalt su lammaste karjamaast - noti mõni ronk maha...ära minema viska vaid riputa üles karjamaa äärde. suure ala puhul võib ühest väheks jääda.
korjus ei pea rippuma avalikult, et ka enda silma edaspidi riivab- peida normaalselt okste vahele...ronga silm leiab selle igal juhul üles ja plats ongi puhas.

vareste puhul kehtib see nipu suurepäraselt..pole mingit "hernehirmutisega" jändamist. :arrow:
valaskalakene
Postitusi: 72
Liitunud: N Mai 17, 2007 1:31 pm

Postitus Postitas valaskalakene »

jutt jumala õige.
kusjuures huvitav on see, et ka ronkadele aitab vareselaibast.
üleeile lasi naabrimees ühe varese maha (ronkasid üle kavaldada ei suutnud) ja see läks kohe puu otsa. siiani plats puhas nii varestest kui ronkadest. huraaa!!! plats (koppel) on miski 16 ha suur ja selle jaoks aitas ühest laibast, küll on ta üsna kopli keskel üksiku kuivand puu otsas.
iseasi kaua ta seal puu otsas ühes tükis püsib selle kuumaga...
Kasutaja avatar
Metslane
Postitusi: 576
Liitunud: P Sept 25, 2005 1:42 pm

Postitus Postitas Metslane »

Taaskord tõestatud, et rongad ja varesed on targad linnud. Ma olen 100% kindel, et iga inimese ajaks minema oma liigikaaslase laip kohas, kus varem sai sööki varastamas käidud! Studio Viridise viktoriinist sai ka teada, et ainukesed Eestis pesitsevatest lindudest vareslased magavad sügavat und. Inimesele, keda siis looduse krooniks peetakse on ka ju vaja ainult: süüa, seksi ja und.
Aim small, miss small!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Kardan Metslane,et eksid veidi.Inimene minu arust erinebki loomast selle poolest,et vajab peale söögi, seksi ja une ka hobi.Kes möllab laval,kes kogub puleleid või pudelisilte,kes ajab naisi taga,kes käib jahil, -kalal ja palju muud sellist, huvisid on vägagi palju.Loomadel pole hobivärki märganud.
Aga vares ja ronk on targad linnud jah,ega nad muidu seda vene aega poleks üle elanud kus nende hävitamine oli igale jahimehele lausa kohustus.Isegi hundi arvukus viidi alla aga vares elas ilusti üle ka selle kevadise pesade rüüste.Arvukust koomale tõmbas küll.
noorus on ilus aeg
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Huvitav mis hobi siis ürginimesel oli? Kas kivikirve tahumine või jahil käimine? Mina paneks küll viimased toiduhankimise alla. Või mis hobi siis talumehel oli-ikka varavalgest pimedani põllul tööd teha, et perel söögilaud kaetud oli, õhtapimeduses aga eide näppimine...
Pealegi kes nende lindude tegemisi nii täpselt uurinud on-võib-olla neil ka "hobi" käia jahimehi narrimas... :lol: :lol: :lol:
ikka lõbusalt
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

Feen kirjutas:Meie mõistes pole rongad paha, lammaste mõistes on ;) Aga peab siis laskma ronkadel tallede kallal maiustada. Kindlasti võetakse kitsetalled jms ka kui võimalus on. Natukene regulatsiooni ei tee paha. Ja palju üldse neid loomi-linde on, kes kellegi mõistes pahad pole.... nepp tuli kohe omal meelde. Aga loomade hulgas suurt ei suudagi välja mõleda, kelle kohta kusagil kobinat poleks.

Lammastele jagub kindlustusseltse jalaga segada või siis idavirust mõni lõimumise projektiga suveks karja. Mulle meeldib väga sageli rebaseid küttida ja ronk/rongad aitavad mind selles tõepoolest. Minu tuttavast linnukasvataja oli üliõnnelik, kui ronk tegi kanala lähedusse oma pesa. Ei ykski rebane sattunud enam tema linnukeste hulka märkamatult. Mõistan, et minu suhtumine on pisut kiivas kuid... ikkagi on pea kolmekümmne jahimeheksolemise ajal on olnud ta minu jaoks vaat et püha lind. Vanarahvaski räägib, et teeb :evil: :twisted: koostööd. Kes ei usu siis ainsamal korda elus, kui surmasin taldrikpüünisraudadesse sattunud ronga...samal päeva lõpus kontrollis minu jahipabereid esimest ja viimast korda siiani ka ....keskonnainspektor :wink:
Kasutaja avatar
Estlander
Postitusi: 338
Liitunud: K Nov 17, 2004 12:25 pm

Postitus Postitas Estlander »

Ronk on tõesti selline mystiline ja nõiduslik lind.
Kui suures metsas kuuled vana ronga sygavaid baastoonis kraaksatusi siis tulevad silme ette Nukitsamehe rongad. Nõiamoorgi tegi ronkadega koostööd, kui põgenenud lapsi jälitama asus.
Hundist toakoera ei saa.
Vasta