Vasaku käe relv.

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
UNN
Postitusi: 84
Liitunud: L Apr 15, 2006 5:08 pm

Postitus Postitas UNN »

Minul oli sama mure kui vindi ostsin.Sel ajal sai vasakukäelisi ainult tellida.Kasutan nüüd edukalt Benelli poolautomaati.Kesti näkku ei pillu,kaitseriivi saab edukalt pöörata teisele poole.Lisaks saab benellil muuta pära nurka, seda igas suunas nii vasakule-paremale kui ka üles- allapoole. kaasas on tal palju seibe ja vaheplaate selle tarvis.Hind sel ajal ei erinenud,kas tellida vasakukäeline relv või osta poolautomaatne relv.Pealegi mugav lasta ei ole vaja laadimisel vehelda.Ei ütle et nii pead tegema kuid see on ka üks võimalus.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

UNN kirjutas:...Hind sel ajal ei erinenud,kas tellida vasakukäeline relv või osta poolautomaatne relv...


+ et järelturul on universaalsel või paremakäerelval kindlasti parem minek hiljem.

BM
Aarne
Postitusi: 10
Liitunud: R Jaan 07, 2005 9:51 am

paremakäeline vasakust õlast laskja

Postitus Postitas Aarne »

Kuna parema silma rikkusin lugemisega juba lapseeas ära õppisin püssi laskma vasakust õlast. Hankisin ka kunagi ühe vasaku õla püssi (308),teised kõik paremaõlalised, väljavahetatud neid omajagu. Ei tundnud sellest vasakuõlalisesest suurt paremat mõnu midagi. Oma rolli mängis muidugi see , et on palju aastaid laskmisega tegeletud ja palju tuhendeid pauke tehtud. Nii olen uute relvade soetamisel loobunud vasaku otsimisest.
Milles üldse küsimus, relva ümberlaadimises? Kui selles siis nagu põhjust ei olegi, seda lihtsat liigutust võib teha ükskõik kumma käega, vastuseks on püssi kätte võtmise ja õlga tõstmise tihedus. Harva harjutamise tulemusena on enamik jahimehi väga kobad ükskõik millisest õlast lasevad. Toekäe kasutamine laadimiseks ei ole üldse võimatu, tuleb osata püss uuesti kiiresti õlga võtta. Juhtkäe kasutamisel laadimiseks katkestate kõige olulisema kontakti relvaga, põsetoe, seega samuti tuleb taastada algasend. Kumb rohkem aega kulutab ei teagi, kuid see vahe on üsna napp
Mis puutub relva lae sobivusse siis see probleem on alati hoolimata käelisusest.
Aarne
isenokitseja
Postitusi: 8
Liitunud: N Sept 15, 2011 2:06 pm

Re: Vasaku käe relv.

Postitus Postitas isenokitseja »

Tere. Küsiks teema jätkuks kas on ka keegi kes on vasakukäeline aga ümber harjunud laskma parema käega. Endal kah relvaotsingud käsil. Olen vasaku käeline ja juhtsilm ka vasak. Kevadel tiirus lastes sportrelvast sain parma käega paremini märki. Samas suuremast relvast tundsin kindlamalt ikka vasaku käega - eks lihased niimoodi harjunud toimetama raskustele.
Iga päevaselt toimetan arvutiga ja seal kasutan hiirt paremaga , kirjutan vasakuga.
pajero
Postitusi: 83
Liitunud: K Aug 01, 2007 8:18 pm

Re: Vasaku käe relv.

Postitus Postitas pajero »

Tere. Minu jaoks küll muud probleemi ei olnud kui, et laadimine toimub kentsakalt aga sellega harjub ära. Parema käe peale ümber õppimine :M , ma ei kujuta ettegi???
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Re: Vasaku käe relv.

Postitus Postitas Andrus Michelis »

On võimalik ümber õppida küll. Tean meest, kes paremakäelise laskurina õppis laskma vasakult õlalt, kuna parem silm mutus aja jooksul kehvemaks. Mina isiklikult arvan, et nii sama või mingist süütundest ennast paremakäeliseks vägistama hakkata pole küll mingit mõtet. Kui mingi tõsisem põhjus, siis võib kaaluda. Vasakukäeliste püsside hankimine ei ole üle mõistuse keerukas ettevõtmine, kui ennast kurssi viia. Mina küll ei kujuta ette, et ma paremakäelist poolautomaati kasutaks, tule ja põlematta püssirohuga vastu silmi saades. Poltlukkul või pooleksmurtaval pole vast häda nii suur. Kabad on nagu nii tagurpidi ja nendega tuleb tegeleda. Lasta muidugi saab aga kas peab? See on üsna sama, nagu inglise autoga meie liikluses olla. Samas paljudel püssidel on kaba sirge, vaheplaatidega saab selle sobivasse asendisse reguleerida. Tegelikult saab kõike, kui tahtmist on.
Käisin täna ühes jahipoes, täiesti ilma otsimata nägin vähemalt viite vasakukäelist püssi. Oma kapist müüksin ära kolm püssi, kui soovi on, sile automaat, vint automaat ja vint poltlukk. Ainuke koht, kus paremakäeline püss vasakust õlast lastes praktilisem võib isegi olla on pika maa laskmine hargilt. Siis ei pea päästikukätt ja õlga üldse liigutama. Püssi esiots toetub hargile ja parem käsi on sisuliselt vaba, laadimiseks ja muudeks abistavateks operatsioonideks. Olen kasutanu ja omanud hulga vasakukäelisi püsse ja ausalt öeldes viimasel ajal ma iga kord ei taha isegi prooviks paremakäelist püssi lasta, kui just mingi eriti huvitav eksemplar ei juhtu olema. Aga eks iga mees on tegelikult oma otsustes vaba.
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
kalur
Postitusi: 427
Liitunud: N Veebr 10, 2011 6:20 pm

Re: Vasaku käe relv.

Postitus Postitas kalur »

Vasakukäelisena oman kolme paremakäelistele mõeldud poolautomaatset relva. Eelpool kõneleja mainitud tuld ja muud jama pole kordagi täheldanud. Kroonus sai Rumeenia Kalašnikoviga ka kõvasti tuld antud. Polnud siis probleemi ja pole praegugi.
Ten
Postitusi: 161
Liitunud: K Mai 13, 2009 10:06 pm

Re: Vasaku käe relv.

Postitus Postitas Ten »

kalur kirjutas:Vasakukäelisena oman kolme paremakäelistele mõeldud poolautomaatset relva. Eelpool kõneleja mainitud tuld ja muud jama pole kordagi täheldanud. Kroonus sai Rumeenia Kalašnikoviga ka kõvasti tuld antud. Polnud siis probleemi ja pole praegugi.


Siin vaidleks küll vastu.Lasen vasakust õlast,relvad kõik parema käe jaoks loodud.Kui sisetiirus hästi määritud AR tüüpi relvast 30-40 lasku jutiga lased siis mingil hetkel hakkab ikka igasugust jama sealt luku vahelt vastu nägu tulema.
kalur
Postitusi: 427
Liitunud: N Veebr 10, 2011 6:20 pm

Re: Vasaku käe relv.

Postitus Postitas kalur »

Kasutage siis prille või ostke õiged relvad. Minul kogemused tule ,põlemata püssirohu ja muu sellisega puuduvad.Juunis lasin oma Benelli Argoga paaril korral u 40 pauku. Kõik oli OK nagu alati. :M
veibri
Postitusi: 1
Liitunud: E Dets 26, 2016 10:32 pm

Re: Vasaku käe relv.

Postitus Postitas veibri »

On võimalik optika jalad ümber teha nii, et näiteks lased vasaku käega ja sihid parema silmaga või vastupidi.
Vasta