Jahikantsel

Õnnestunud jaht on hea eeltöö tulemus , kuidas teha ettevalmistusi ja mida jahil abivahenditena kasutada.
Vasta
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

kakuke kirjutas:Minnes absurdini ei tohiks see Patterdale käru laskmise ajaks isegi auto taha olla ühendatud?!...


Niimoodi ongi ja ilma absurdita. Vedukauto külge ühendatud haagis moodustab viimasega koos autorongi, mis on õiguslikult võttes mootorsõiduk. Kui haagis veduki külge ühendatud ei ole, siis on tegemist küll liiklusvahendiga, aga mitte mootorsõidukiga. Eesti JS ei keela liiklusvahendilt looma laskmist, küll aga mootorsõidukilt.

BM
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Ma arvan, et patterdale nii ongi mõelnud, et viib käru kuhugi põllu nurka ära ja jätab sinna. Vähemalt ise olen seda varianti mõelnud. Kui käru kogu aeg auto taga, siis võiks juba autos istuda ju.(jah ma tean, et see keelatud). Lükkad käru põllu nurka ja kui vaja, siis viid jälle teise kohta. Pole vaja igale põllule pukki ehitada.
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Postitus Postitas Olgerd »

See on jah väga hea idee viid sinna kuhu vaja, saad igakell teise kohta viia.
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

mida ma ammusest ajast olen tahtnud selgeks teha:

millegipärast keskendutakse liikuvsõidukilt tehtud lasule. Aga, kui auto näituseks seisab, redel ja iste ka kastis, ise kujutate ette lambi kasutamise võimalust mis siis? Või teine variant, sõidan oma parsaga oletatavasse jahikohta, istun seal ja söödan kolm tundi sääski, saan lõppkokkuvõttes sigudiku kätte pagasniku ääre peal istunult lastes mis siis?
Ma ei hakka rääkimagi nendest variantidest kui kohtusse minnes ilmneb, et läksin küll jahile aga enne õigesse kohta jõudmist ütles autol kaitse üles jne. Veel üks variant: hobune ja jaht? Et vanker-regi_käru või mis iganes? Lausa mootorsõidukid nad ju ei ole aga sisuliselt võttes, miske vahe?
Viimati muutis sergo, P Juul 15, 2007 7:39 pm, muudetud 1 kord kokku.
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

sooviku kirjutas:Muuseas,mootorsõidukit ei tohi uluki laskmiseks kasutada.Kui ehitad Gaz-i kasti puka siis jahipidamiseks pead mootori maha tõstma :D


no ma võiksin selle mootori ka ära tõsta, pigemini tahtsin näidata meie poolt kinnimakstud säädusetegijate nõmedust. Aga, võtaks variandi: vana Belarus, selle taga täis käru heina, vikki , kaerasegu vmt. Ärge arvakegi, et mõni mees mõtleks ööseks aparaadi tagant ära ühendada. Edasimõtlemiseks.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Aa,mis te nende pudkadega jamate,ega te tüdrukut ikka kaasa võta,ostke parem Mardi käest see roniv iste ja lähed või iga tunni järel uute kohta.Talvel aint paksem vatt selga ja pole autolõhkumist ega rööbaste ajamist talumehe põldu.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Patterdale
Postitusi: 195
Liitunud: L Nov 06, 2004 12:32 pm

Postitus Postitas Patterdale »

Mu mõte oligi ,et viin metsa ja jätan sinna sellekohta ei saa keegi midagi öelda.Soome ,rootsis, saksas kasutatakse sellist varjanti palju,seal aint viib talumees oma põllu äärde varitsus putka vastavalt sellele kus põllus loom käib.Mul on sellele kärule pass ja number muidu ka olemas,muidugi mitte päris registreeritud putka aga isevalmistatud käru ja tuled põlevad taga ilusti,
ega ma sellega eriti suurtel teedel ei plaani matkata, viin vaikselt mööda kõrvalteid metsa.
Jorrile meil on roniviste olemas ja veel paar varjanti Cabelase teisaltatavaid
istmeid,lihtsalt oli käru ja ka muud materjalid kõik olemas ja tegingi putka,
poest ostsin ainult kruve,värvi ja makrofleksi.
Dog and man are truely partners in the hunt.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Jah paraku seaduse mõte on minu arusaamise järgi veidi ajale jalgu jäänud. Olen 100% veendunud, et selle mootorsõidukist uluki laskmise keelamine oli mõeldud nn. rooli tagant või istmelt tõusmata "laskurite" ohjeldamiseks. Nüüdseks head riistad (vintraudsed) ja kui sa auto katusele või kapotile toetad korjad ka selle 200-300m kaugusel oleva uluki puhtalt ära. Pealegi muud abivahendid ju lubatud-kasvõi Alpi kepp-metsas looduslikult kasvavast puust või jahikantsli servale toetumisest rääkimata. Isegi dilemma ees- naabrimehe karutlipõllus juba notsu 2 nädalat kaootiliselt liigub- oli plaan ehitada nn. avatud kantsel kas "põka T 16" kasti või siis kastiga maasturi kasti- oleks ideaalne ca 2.5-3 m kõrgune ning väga mobiilne- täna siin põllu servas- järgmine õhtu teises põllu servas aga aga ... seadusesilm ei maga...
Kokkuvõttes minu arusaamise järgi on ka nii muudes valdkondades tihti- tehakse seadus- aga tema elluviimine jääb seetõttu toppama, et kontroll seadus täitmise üle läheb riigile kallimaks maksma kui sellest seadusest laekuv tulu. Aga õnneks ühiskond areneb "seadusekuulekuse" poole kiiresti.
ikka lõbusalt
intu
Postitusi: 103
Liitunud: K Mär 30, 2005 12:43 pm

Postitus Postitas intu »

baddmann kirjutas:Eesti JS ei keela liiklusvahendilt looma laskmist, küll aga mootorsõidukilt.


Samas JE §7, jahiohutuse nõuded jahirelva transportimisel ja käsitsemisel, ütleb:

(2) Jahile minnes ja jahilt tulles ning transpordivahendis, välja arvatud
jahipidamisel paadist, peab jahirelv olema laadimata ning püssikotis.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Selle seaduse juures on silmas peetud liiklusvahendit, millega transpordid relva. Sellises kärus istudes, relv laetud, ei hüppa nüüd küll keegi turja. Isegi Kapil on vast niipalju inimlikkust
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Seega tuleb järelhaagisesse ehitatav pukk paigutada kõigepealt paati ja siis koos paadiga haagisele :D

BM
karvane
Postitusi: 90
Liitunud: N Juul 28, 2005 2:59 pm

teema

Postitus Postitas karvane »

Ähk on paate ,kaatreid millel on juba tehasest paigaldatud rattad all ja kaatri kõrgust ka tsirka 4,5-5m jääb üle ainult iseliikuvaks ehitada nagu vanast rehepeksu mahhiinad...siis soad igal pool vees kui põllal ringi laske.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Kui aint neid rattarööpaid sügisese pehme maaga ei tekkiks.Võivad maaomanikud nurisema hakata. Kui paadil rattad all siis see ju kuivamaa liiklusvahend juba aga ega seadus ütle,et seisev paat peab tingimata vees olema,kui looma lased?
noorus on ilus aeg
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

rajaleidja kirjutas:Selle seaduse juures on silmas peetud liiklusvahendit, millega transpordid relva. Sellises kärus istudes, relv laetud, ei hüppa nüüd küll keegi turja. Isegi Kapil on vast niipalju inimlikkust


käru, kui ta on registreeritud on liiklusvahend, sõitku ta või seisku. Mingit statsionaarset konstruid sinna küll ehitada ei tohiks peale hüdraulilise tõstuki töötava mehhanismi olgu see kasvõi puidu tõstmise haaratsitega. Head kõõlumist! Registreerimata järelhaagis käib ka liiklusparagrahvi ja trahvi alla ja loetakse teda ebaseaduslikuks liiklusvahendiks niipea kui ta auto taga liikumist alustab. Muidugi üks väljapääs olukorrast oleks: igakordseks liigutamiseks välja kutsuda politseieskort ja kui on tegemist mittegabariitse värgindusega siis ka tee- ja transpordi ohutust tagavad kollaste vilkuritega autod karavani ees ja taga:))))

Ega siin polegi muud väljapääsu kui osta hobene ja korralikult välja õpetada. Kas ratsa, vankrilt või reelt-kõik toimib. Ja loom ka ei karda... siiani veel.

Ja veel üks märkus: kardan, et selle aparaadi raskuskese aluspinna suhtes on isegi transportimise jaoks lubamatult kõrgel, rääkimata haagise lubatud kaalust. Isegi transportimisel võib jamasid tulla, olgu või Jeebiga. Tee laiendatud raamil pikad suusad alla ja vea põkaga talvel siis ehk toimiks kuigi risk LE suhtes ikka jääks.
Viimati muutis sergo, K Juul 18, 2007 8:12 pm, muudetud 1 kord kokku.
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Re: teema

Postitus Postitas sergo »

karvane kirjutas:Ähk on paate ,kaatreid millel on juba tehasest paigaldatud rattad all ja kaatri kõrgust ka tsirka 4,5-5m jääb üle ainult iseliikuvaks ehitada nagu vanast rehepeksu mahhiinad...siis soad igal pool vees kui põllal ringi laske.


Kui palju on amfiibvõimega ATV paat ja kui palju sõiduk? Siis võib ju järeldada seda, et olen samuse aparaadiga kraavis, rabas või lombis ratastega vees ja uhan paadist nagu jaksan?
Vasta