Benelli

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Jorr, sa pead ka ikka kaineks saama :lol:
Kui mäletad, siis püssi otsin juba pikemat aega, mitte ei tee siin benelli puhul impulss ostu ja püssi ostuks laenu kohe kindlasti võtma ei hakka. Päris lambaks joond ma ennast ikka veel ei ole. Ja püssi ei osta ka enne, kui Küti Ärisse Beretta ES 100 kohale on jõudnud ja ka seda katsunud/näppinud olen. Seejärel võib vaikselt otsuseid langetama hakata
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Re: poolautomaat

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Kallekke kirjutas:
sammal.habe kirjutas:ei ole küll benelli teema, aga poolautomaadi küll - kas keeg Heckler & Koch'i SLB 2000 308win asjus oskab sõnakese rääkida? võrdluses eespoolmainitud Benelliga, kasvõi.


SLB-ga nats mugavam lasta minu ja mõne muu arust(päästik,õlga sobivus ilma pingeta kiires situatsioonis nagu Kütiliini harjutus)

Aga Kaupo pani selle töökindluse kiitmisega Hecil küll kõvasti puusse.
Mõni aeg tagasi Riiast ostetud 5 SLB 2000 küll omanikele töökindlustunnet toonud ei ole.
5-est ühel on veel vahetamata luku tõukevedru +sellele lisaks veel kõiksugu pisivedrude-vidinate purunemised. siis veel sõbra, Kütiliini Finaalis Valgas ümberlaadimist tõrkuma hakand Heci temp,mis viis tähelepanu võistlejalt mis omakorda tulemust tugevalt mõjutas.

P.s mõned neist 5-est Hec-ist pole veel tuhandet paukugi teinud.





Hopsti, hopsti...Üllatus!
No kõik need Heckid mida siin Eesti omanike käes tean töötavat, ei tõrgu küll mitte vähimalgi määral... Pole tõesti kuulnud...

Aga sümpaatia kuulub mul Benelli Argole, väga lihtne ja mõnus lasta!
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

rajaleidja kirjutas:Asjatult ei erutu, seda niigi piiratud kogus ja valin kellele seda jagan.
Aru ma ei saa, mis kuradi jubedaks kahuriks te seda 7mm rem magi peate, mida mehed taltsutada ei suuda. Ei ole tunnetanud just väga suurt vahet 308ga, mida enne seda kasutasin. Jah, tagasilöök on veits kõvem ja tiirus sellega just ei pauguta. Aga ise ei ole just raskema kehakaaluga mees, aga seliti see relv mind ei löö ja teeninud on ta mind seni väga hästi: 8 kitse/sokku, 3 siga, 4 rebast, 1 põder ja 1 kobras. Kõike saab lasta, vali vaid õige kuul.
Kult. Alles kirjutasid, et võsas pole esiteks üldse vaja lasta, siis saab 308ga kõik asjad aetud ja nüüd soovitad 12cal benelli raffallot kui head sihtide rajajat :roll:

Mõttetu teema

Kulla mees ,kas ma peaksin nüüd oma saavutusi ettelugema hakkama ja seda tunduvalt maltsama püssiga :wink: :P "Eriline nauding" on koprale paarikümne sammu pealt 7 rem magnumiga põrutada küll :wink: Mina tahan relva ja jahti nautida ja see kui ma olen paugukartusest püssi taga krambis ei paku mulle mingit naudingut! Keegi pole kuskil väitnud ,et sellega ei saa kõike lasta ,küsimus on kas sellel on mõtet! Mis kuradi pärast ma peaksin põletama sama tulemuse saamiseks iga pauguga rohkem vähemalt grammi rohtu ja seega ka selle eest rohkem maksma,rääkimata ebamugavusest tagasilöögi näol! Nagu su enda jutust selgub ,käib põhiliselt jaht eestis kuni 100 meetrini,no milleks mulle seda kärgatust siis vaja. Kui vaadata mida siis tegelikult oleks eestis vajadus kaugetelt distantsidelt küttida? Siga -lastakse põhiliselt pukist v metsast mitte kaugemalt kui 100 m; põder -suurem osa lastakse jälle küllalt lähedalt; jääb üle kits ja rebane,aga neile piisab ka väiksemast /mugavamast (222 , 22-250 jne.)kaliibrist Ei ole mina sind tagasi hoidnud ,mistahes relva soetamast ,minu vingumine ,nagu sa seda nimetad on mõeldud neile lugejaile kes alles kogenematud ja valiku ees,mis ,kuidas ja milleks. Kiitus minupoolt meestele kes oskavad nende magnumitega täpselt lasta ja teavad kus neid kasutada.Kui mees aga on endale sellise soetanud ,aga oskusi napib ,siis jääb ainult talle kaasa tunda,sest laskmist sellega selgeks küll ei õpi!Sinu püssitaltsutamise oskusest,ei mäleta küll ,et sa "kärbes kirbule" oma 7rem magnumiga oleksid eriti hiilanud! Ja seda et võsas lasta pole vaja, pole mina väitnud.,pigem ikka seda ,et rätsikus mitte nähtavuse korral laskmine võimatu.Ja miks mitte siis lähivõitluseks sileraudne poolautomaat Benelli! (Kuna firmast jutt ,siis huupi pakutud)
Rõhutan veelkord ,et ei tasu kõiki nii üheselt must-valgelt võtta .Igal omad eelistused las rahvas loeb ja teeb omad valikud!
Kivi kotti! Rajaleidja ,ära võta kõike isiklikult!
Viimati muutis Ahto Kattai, N Juul 26, 2007 3:14 pm, muudetud 2 korda kokku.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

kult kirjutas:
rajaleidja kirjutas:Asjatult ei erutu, seda niigi piiratud kogus ja valin kellele seda jagan.
Aru ma ei saa, mis kuradi jubedaks kahuriks te seda 7mm rem magi peate, mida mehed taltsutada ei suuda. Ei ole tunnetanud just väga suurt vahet 308ga, mida enne seda kasutasin. Jah, tagasilöök on veits kõvem ja tiirus sellega just ei pauguta. Aga ise ei ole just raskema kehakaaluga mees, aga seliti see relv mind ei löö ja teeninud on ta mind seni väga hästi: 8 kitse/sokku, 3 siga, 4 rebast, 1 põder ja 1 kobras. Kõike saab lasta, vali vaid õige kuul.
Kult. Alles kirjutasid, et võsas pole esiteks üldse vaja lasta, siis saab 308ga kõik asjad aetud ja nüüd soovitad 12cal benelli raffallot kui head sihtide rajajat :roll:

Mõttetu teema

Kulla mees ,kas ma peaksin nüüd oma saavutusi ettelugema hakkama ja seda tunduvalt maltsama püssiga :wink:

Ohhh. Kas sa ei saa asjast aru või ei taha saada. Ei sa ei pea midagi ette lugema hakkama. Kirjutasin ju sellest, et seda sinu arvates tohutut kahurit taltsutab ka väheste kogemustega ja kergema kaaluga mees väga edukalt. Keegi ei ole ju rääkinud sellest, et näiteks 308ga ei saa jahti pidada. Kui sina soovid ajujahis kasutada 308t, siis palun. Aga kui minu eelistus on midagi muud, siis ei ole vaja seda kohe maapõhja teha.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Aitab nüüd! Võtke õlled ette mehed ja rahunege maha ;)

BM
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Vot on se benelli ikka relv, juttu meestel kohe kauemaks. :D
Rajaleidja igati tubli mees ja oma 7rem- ga väega hästi akkama saab. Kärbselaskmises ka minul süüd võibolla. Sai mu käest bussnell 3200 peale ja kärbsetiirus avastas, et pole enam peal. Vist oli nii.
:!:
A ega Kuldi jut ka vale pole. Olen oma 30-06-ga ka selle paugukartuse serval ära käind. Olenemata sellest, et kaalu 110 ringis ja õlle peale kangi sikutama olen ka valmis tulema. :wink: Paugu värk ikka kõrvade vahel vist rohkem. :roll:
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Benelli

Postitus Postitas honkomees »

kult kirjutas: Ei tea kuidas silerautsel Benellil,aga vindil on küll kaks kummi rõngastihendit silindri otsa tihendamiseks ja need on ka töö ajal liikumatud. Plastmassi pole nagu kuskilt leidnud.

Paistab et ka mitmed teised, leidsin veel ühe vene mehe kommentaari, kes kah ainlt kummirõngad leidis ja -27 juures edukalt seeria lasi ...
У меня Benelli Argo пользуюсь второй год, выбирал между Аrgo и BAR т.к. хотел п/автомат, задержек, осечек, не поданных либо не экстрагированных патронов - ничего этого не было. Работает как часики. Долго искал пластиковые кольца на поршне кторые по мнению одного из участников форума снижают, а порой даже исключают обтюрацию при перезарядке - не нашел. Видимо мне повезло и у меня установлены резиновые, которые в январе 2006 при - 27 по Цельсию позволили сделать серию по "ослику" и на 140 шагах положить его.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Buck
Postitusi: 214
Liitunud: N Okt 13, 2005 9:53 am

Postitus Postitas Buck »

Kuldil õigus, poolaautomaat ju lähivõitluseks mõeldud.
Suure kaliibrilised (30 06 ja üle) poolautomaadid Aafrika paksunahalistele nagu rohkem sobilikum. Aga poolautomaat ja suure suurendusega optika (muidu pole ju "suure" kaliibrilisel meie oludes mõtet) - no andke andeks..aga see ei lähe kohe mitte.
Aga, eks ebapraktilisusel on ka oma võlu. Vaadake tänavale :wink:
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

rajaleidja kirjutas:
sergo kirjutas:
rajaleidja kirjutas:Sama moodi nagu enkil hakkab seda isendit vaadates ila voolama. Mine ja võta või noorepere laenu :lol: Kui enne kaalusin siin omale soetada beretta es 100 või marlini vibulukk, siis nüüd on nr üks valikuks muutunud benelli argo. Oi krt kui ilus isend see ikka on. Ise siis mõtlen metsas müttamiseks siis 9,3mm


kas mu mälu mind ei peta: ise paadunud poolautomaadi mehena julgesin vibuluku kohta arvamust avaldada ja saadeti mind kellegi mehe poolt soo peale soola lakkuma, tüübilise väljendusega et kui metsas ei konda ei tea tuhkagi. Ja kas üks põhilisi kriteeriume Marlini soetamise juures muidugi peale kaliibri ei olnud tema lühike raud ja võrreldes teiste analoogidega kergem kaal? Kuidas selle asjaga siis nüüd päev läbi võsas mütates oleks? Ei usu, et külm tulemata või lumi taeva jääb. Vaesed poolautomaadi omanikud, ikka vibulukuga koeraga koos metsa, siis on saak kindlalt käes! Ootaks huviga meelemuutust põhjustanud asjaolude analüüsi. Mul vanal mehel ka iga kena naisolevust vaadates kuskil midagi jõnksatab, neid ilusaid isendeid ju hektarite kaupa eestimaal ringi sebimas aga jõuad sa siis kõike....:))))

Sergo, joo vähem.
Ma ei saa aru, mis meelemuutusest sa räägid? loe see ajujahi teema korra uuesti läbi. minu valikuteks olid toona marlini vibulukk ja beretta poolautomaat. Ja need pole mu valikust veel ära kadunud ka. Antud benelli on samuti lühikese rauaga ja väga mõnus kompaktne relv. Ja mis puutub kaalu, siis beretta es 100 ja benelli argo on mõlemad 3,25kg. Sina "paadunud poolautomaadi mees" soovitasid kombit ja poolautomaadist polnud juttugi. Ja sinu arvates oli ju 12cal kõige jaoks sobilik. küsimus sulle. miks siis nüüd järsku ise uue ja kalli püssi soetasid, kui vana vene kaheraudne kõik ära teeks?


hõissaa, tere jälle!
Kulla rajaleidja, vähem juua ei tohi sest muidu läheb meite kõiksearmsamb Eesti vabariik oma majandusega täiest uppi. Kui Sa ei usu siis loe klassiku, hr. O.Lutsu aegumatut teost"Tootsi pulm". Sääl olli kirjutet, et eestimaal om 153 viinavabrikut ja tollest paistus mette jaguvat, mehed arvasivad pulma lõpuks täädvat mitu korstent viil igup.

See selleks, ju ma panin meeldejäänu kahest teemast ühte kokku. Seda joomise temaatikat oleks ehk soliidne rohkem mitte puutuda vähemasti avalikus foorumis kui Sa ei tea konkreetselt millest räägid. Lahmimine ei ole mitte soliidne. Muide, sel teemal varasematel aegadel ka mulle märkusi tehtud ja üritasin õppust võtta.(teab nüüd millest, kas lahmimisest või joomisest?)

Nüüd siis asjat:vastuseks Sinu viimasele küssale:ei ole veel soetanud, kui hoolega lugesid, siis kooselu algab peale politsei õnnistust. Ja kirjasin ka seda, et 90 millegagi % oli see asi kindel. Et Sa teaks, ma ei vaata relva kui eputrilla värki, et oh, mehed, vaadake mul siin paketis ca 60 tonni mis mõne mehe auto mitmekordselt üle käib. Viitsid lugeda siis saad aru sõnadest: Tahtsin teha endale pai. Lombakas, nagu ma olen, ilma ühe põlveta peaks ju arusaadav olema ka algkooliharidusega vennale, et ainumas rõõm jahil käimiseks on varitsusjaht ja seal ei tea kunagi kui kaugel loom on. Sitaks, mida ma siin.

Sulle tahan öelda poolautomaadist karabiini kohta ajus paar sõna, kuna ise kasutanud antud tüüpi relva 1993. aastast, usu, kogemusi jätkub.

Kui Sa arvad, et omades poolautomaati saad oluliselt rohkemale lihale pihta siis eksid suuresti. Tabavad on reeglina esimesed kaks lasku, seda ka siis kui valdad relva korralikult. Teiseks, vintrelvaga ajus koeramehena olles suvaliselt padriku alla tuld andes ei tea Sa kunagi kuhu kuul riksettides võib minna. Kolmandaks, talvel lumega peksab võsast läbi minnes esmalt luku, siis optika lund täis. Eks puhasta neid siis tarvilisel hetkel, aju-ja koeramees nagu Sa ütled end olevat. Ja viimane mõte-kaalutlus: kui Sa lähed ajusse, ei tohi Sul olla relv laetud padruniga rauas.Leiad seakarja, tõmbad padruni rauda.Ja kas ma peaks Sulle meenutama, et et magasinis poolautomaadil tohib olla kolm pauku? Ei ole ju erilist vahet laskude hulga suhtes, mina oma BM 16 kal olen alati saanud kahest kaks, see siis lausa kukkedega püss.
Nii lihtne see ongi, ila võib joosta ja püss on hea, tasub osta aga mitte ainumalt võsas müttamiseks. Muide, kui sellele aparaadile korraliku optika ja respektaabel jalad külge monteerid aga muidu pole ju asjal mõtet siis kaalub komplekt ca 10 tsaariaegset naela elik 4,5kg. Rõõmsat müttamist sähendse koorma ja probleemidega turjal. Hull lugu on ju see, et koerad ka ju justkui omad ja ei taha isegi kogemata kombel neile haiget teha . Siit minupoolne järeldus: Tahad olla seaajus-parim lahendus 12 või minu eelistus 16 kal toru ja seda kukkedega, max. kuuli variant Blondo. Kehtib täiest ka põdra puhul. Ainuke jama on selles, et kui keset aju maha lased, kes on need viitsijad kilomeetrit vmt. välja tassima. Aga nii või teisiti, ise tean seda , et jonn on see mis meesterahva õnnelikuks teeb, alati ei pea ju teiste kogemustest õppima. Et siis liharikast...:)))))
Viimati muutis sergo, L Juul 28, 2007 8:05 pm, muudetud 1 kord kokku.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Ei viitsi seda teemat enam jahuda.
Niipalju vaid Kuldil, et suht raske oli Kärbs kirbule üritusel tulemust kirja saada, kui optika paigast on. Eks üritan järgmisel Kärbse üritusel kohal olla.
sergo
Postitusi: 435
Liitunud: N Dets 15, 2005 1:21 am

Postitus Postitas sergo »

rajaleidja kirjutas:Ei viitsi seda teemat enam jahuda.
Niipalju vaid Kuldil, et suht raske oli Kärbs kirbule üritusel tulemust kirja saada, kui optika paigast on. Eks üritan järgmisel Kärbse üritusel kohal olla.


ise tehtud, hästi tehtud!
Et siis laisk mees või sitaks ülbe? Ei viitsi enda poolt kultiveeritud ja endale tarvilist tarkust toovat teemat edasi jahuda? Või peab ennast kaasvõitlejatest, kelle abi ta ju ometi küsis nüüdseks oluliselt kõvemaks meheks?
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

rajaleidja kirjutas:Sama moodi nagu enkil hakkab seda isendit vaadates ila voolama. Mine ja võta või noorepere laenu :lol: Kui enne kaalusin siin omale soetada beretta es 100 või marlini vibulukk, siis nüüd on nr üks valikuks muutunud benelli argo. Oi krt kui ilus isend see ikka on. Ise siis mõtlen metsas müttamiseks siis 9,3mm

Kui mitu korda Sa rajaleidja oled 9.3x62 pauku teinud? Ma mõtlen, et meil keha..kaal/suurus nagu võrreldav.
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

kunagi, kui hakkasin 9.3mm mõtlema proovisin 9.3x57, 9.3x62, 9.3x64, 9.3x66 ja 9.3x74R. 9.3x72R püssi ei õnnestunud leida, küll aga talle sobivaid S&B padruneid. Tõsi tegemist oli poltluku ja oma päritolult/ealt väga erinevate relvadega.
.45-70 Gov sai proovitud kogunisti kolme erinevat laskemoona. Oled ise lühema rauaga (mis waldus müüa) .45 vibulukust lasta proovinud :wink:
Lihtsalt tekkis huvi, et kuidas Sa rajaleidja neid sobivaid püssikaliibreid ikka valid?
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

eeru kirjutas:Kui mitu korda Sa rajaleidja oled 9.3x62 pauku teinud? Ma mõtlen, et meil keha..kaal/suurus nagu võrreldav.

Eeru, kui sa viimase aastaga nüüd kahe pea jagu pikemaks ei ole kasvanud ja kaalus juurde ei ole võtnud, siis ei saa ma aru, kuidas meie kehakaal ja suurus nii väga võrreldavad on. No sellesmõttes on jah võrreldav, et üks pikemat kasvu ja teine lühikest.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

sergo kirjutas:[

ise tehtud, hästi tehtud!
Et siis laisk mees või sitaks ülbe? Ei viitsi enda poolt kultiveeritud ja endale tarvilist tarkust toovat teemat edasi jahuda? Või peab ennast kaasvõitlejatest, kelle abi ta ju ometi küsis nüüdseks oluliselt kõvemaks meheks?

Sergo, ole hea ja näita mulle, kus ma selle teema all abi olen palunud :roll:
Kaliibri osas oli enne teema, kus ootasin asjalikke soovit :roll: si, mida kuigi palju ka tuli ja lõpuks läks see samasuguseks mölaks ära ja teema lukku ka pandi. Aga ise sain selle teema käigus ja privas jagatud info põhjal piisavalt infot kogemustega meestelt, et teha nüüd selle põhjal omad eelistused. Loomulikult ei hakka enda jaoks tundmatut kaliibrit proovima, ilma et sellest enne lasknud olen. Õnneks on siingi normaalseid foorumlasi, kes on ise lahkelt pakkunud oma püssi prooviks, enne kui midagi ostma lähen.
Suletud