Nahkade suurusest ja jäikusest

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Felis Lynx
Postitusi: 53
Liitunud: E Sept 18, 2006 9:31 am

Postitus Postitas Felis Lynx »

Lp. K+ see naha värk löögi vastu ( et valus ei oleks ) väga ei kaitsegi, pigem kasutatakse nahka kaitseks lõike, torke ja kuuma vastu. Aga kui minna löögi levendamisele, siis selleks ehk siga hädapärast sobib, kuid sellisel juhul peaks nahalt eemaldama siiski nn. kilbi, kuna koos kilbiga parkimisest pole veel kuulnud ja kui peakski õnnestuma, siis seljas kanda vast sama raske ja jäik kui raudrüü.
Kui tahad katsetada, siis anna teada- isiklikult oleks nõus ilma igasuguse tasuta mõne naha loovutama ja ma arvan et ma pole ainus siin foorumis, kes võiks sind toornahaga aidata.
Käi jahis, aga ära mölise!
K+&n
Postitusi: 7
Liitunud: K Juun 21, 2006 9:07 pm

Postitus Postitas K+&n »

Olen näinud ühel võitlusega tegelejal seljas kaitserüüd, kus olid soomused nahale needitud. See alusnahk oli tal kaunis paks (no 5 mm ikka) ja jäik - ütles, et põdranahk. Nüüd juba mitmest allikast kuuldud, et naha jäikus sõltub parkimisest - viimane kord Jõgevalt turvisenahka tellides panid kokkuleppe korras vähem rasva ja nahk tuli oikuikõva, lõika et relakaga.

Seega oluline on parkimata naha paksus, jäikuse saab parkimisel. Kas 4-6 mm põdranahk on väga haruldane? Aga säärane paksus teiste loomade puhul? Just nõnda paksudest nahkadest oleksin huvitatud.



Nahk aga löögi vastu kaitseb hästi - olen ise saanud terasmõõgaga (küll 2 mm nüriga) risti vastu käsivart (löödi pähe, tõstsin instinktiivselt käe), mida kaitses 5-6 mm paks, taimpargitud nahast kaitse. Nahk on käekaitsmetel ilmselt pulli oma, ent kindlalt ei tea. Löögist jäi kaitsmele täke, käel polnud sinikatki.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Jah,põdranahk on tugev, paks ja sitke küll,et lööki vastu võtta.Ja usun,et sügisel,kui algab põdrajaht,pole selle saamisega mingit raskust,sest kokkuost ju praktiliselt puudub.Turjapealt (laudjal)on kodus peetava pulli ja isegi vana lehma nahk ka oma 4-6mm paks aint neid õigeid parkijaid ehk napib.Pargitav nahk tuleb mitmeid kordi läbi mudida ning õõruda ja kui seda käsitsi teha,siis peab ikka meest ka olema,kes sellise tööga toime tuleb.Asi toimub muidugi märjalt ja vanasti olid sellised suured törred kus sees siis parkimine käis.Praegu on hästi,kui saad pargitud põdranaha mis vaibaks kõlbab seinale.Põdranahk ise ehk ei maksa midagi aga parkimine oli Tartus kuskil 1200-1400 kr ja tulemus on nagu on.
noorus on ilus aeg
K+&n
Postitusi: 7
Liitunud: K Juun 21, 2006 9:07 pm

Postitus Postitas K+&n »

Jõgeva Nahavabrik (http://www.skineks.ee) teeb suurtele nahkadele ainult kroomparki :? .

Aga kuidas Eesti Parkali hind ja kvaliteet?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Kroompark jääbki nati kõva(jäik), taimpark on palju pehmem(vaata või juhtnahast saabast).Aga eri firmade toodangut ma ei tunne,räägin üldist joru.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Eesti Parkali kohta juba mainisin, et kvaliteedilt jube head. Pehmed, lõikumata, liialt hööveldamata (tegelikult, selle kohta info puudub, mis sealt tuleva kraami madalaim kvaliteet on, sinna parima kvaliteedi hulka nahku olen näinud). Hinnaga oli nii, et odavust sealt otsida ei maksa.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
K+&n
Postitusi: 7
Liitunud: K Juun 21, 2006 9:07 pm

Postitus Postitas K+&n »

Peab siis vast ikka iseparkimise peale mõtlema...tünni ja pajukoort ja haisu kannatavat (eraldatud) ruumi ja aega...
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Mõelda muidugi võid aga esimese raksuga ära kõigeparemat tulemust looda.Hais pole eriti hull,rohkem selline hapukas aga tegemist parkimisega on ja kui põdranahka mõtled käsitsi parkida siis pead ikka tugeva käega poiss olema ja tegemist sellega omajagu.Ka pajukoort kulub küllaga.
noorus on ilus aeg
Vasta