Tore leid

2005. aasta teemad
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

tore leid :D
243win
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

pange teema lukku!
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Lõpetame tüli ära! Eestis on kolm meest kes harjutuses VSS, seisvad siluetid 100 m (saavutamise järjekorras) tulistanud 199p 200-st: mina, Arles Taal ja Tiit Karp. Kui me saaksime (iga) 20 lasuga tikutopsile pihta, oleks me kõik 200 p mehed! :roll: Korralik, hea jahimehe-laskeoskus algab minu arvates 180 p-st ja kes on saavutanud 190 ja rohkem, võiksid ennast väga heaks laskuriks lugeda. Ma tean mõnda muidu kõva meest kes selles harjutuses suure hooplemise peale 132 p kirja saanud. See harjutus on hea jahimehe laskeoskuse indikaator, kui sa ikka kindlalt toelt (metsas puule toetades) 100-lt meetrilt sokust mööda lased, no mis kõva jahimees sa oled? Lõpetage tüli, tehke trenni ja elame sõbralikult edasi, kui võimalust on kasutage tipplaskurite nõuandeid ära oma laskeoskuse arendamiseks (eks seda ole me kunagi kõik teinud, ma ise ka sain vindilaskmisest aimu Elva tiirus parimaid kuulilaskureid tüüdates)seni kui keegi neid nõuandeid veel soostub andma. Ise nurgast leitud viiulit kääksutades pole veel keegi viiulimängu selgeks saanud, laskmisega on täpselt sama lugu! :o
Oinanahk
Postitusi: 41
Liitunud: E Apr 26, 2004 11:35 pm

Postitus Postitas Oinanahk »

ma ootaks ikka kaliibri tulemused ära. küsin: kui näiteks 50% laskudest läheb tikutopsile pihta, ja 50% ei lähe, kas on ikka tegemist hea optikaga? umbes sama nagu jahimees metsas ulukit lastes arvestab: 50% tõenäosusega ei saa ma tänu optikale pihta... . aga kui optika oleks 2X rohkem maksnud (140EEKi siis) kas siis läheksid kõik lasud pihta :) ? ma selle inimliku fakori jätaks mängust välja. kõik on suhteline ja kallis on see kes kõrva magab :)
one life? - live it!
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Tule taevas appi! :VS
Kasutaja avatar
Estlander
Postitusi: 338
Liitunud: K Nov 17, 2004 12:25 pm

Postitus Postitas Estlander »

Päike me ema, aita ! :P

:D
Hundist toakoera ei saa.
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Postitus Postitas kaliiber »

Käisingi täna tiirus ja lasin 10 lasku 100m pealt, relvaks toz-17, 70kr-ne optika ja sihmärgiks siis see paljukirutud õnnetu tikutops :VS
Tulemuseks 6 pihta, 4 äratõmmatud. Minu meelest suht s....i lastud, aga pole ammu trenni ka teind :oops: See oli lamades.
Tuult trotsides tegin sama harjutuse ka naljapärast püsti seistes ja see et siis 2tk 10-st pihta läks on vähemalt minu jaoks päris hea tulemus, kuigi njah, arenguruumi on :D
Oinanahk
Postitusi: 41
Liitunud: E Apr 26, 2004 11:35 pm

Postitus Postitas Oinanahk »

kaliiber kirjutas:Sorry, kui jäi mulje et selle kõnealuse optika testimise käigus lasin 3 x 40 lasku ja kõik pihta :D Mainisin vaid et testisin optikat (ja optikat testitakse lamades asendist) ja sain pihta küll, aga mitu korda ja mitmest lasust, ei pidanud kahjuks arvet.
Üldse peaks sellest mõne silmis kelkivast teema esimesest postitusest olema selgelt välja loetav,et postituse eesmärk ei olnud mitte enda laskmisoskuse vaid naeruväärse hinnaga ostetud optika kiitmine.
Aga nüüd tekkis sportlik huvi ja lähen homme tiiru ning teen selle harjutuse läbi. Tulemuse, mitu lasku tikutopsi suurusse alasse mahuvad panen siis siia välja, et ometi kord rahu maapeale tuleks .


kuhu siis 3X40 lasku jäi? :shock:
one life? - live it!
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Postitus Postitas kaliiber »

Ehh, ei viitsind :D Asja point oli ju ainult tõestada, et ega see tikutopsi tabamine midagi müstika valdkonda kuuluvat ei olegi. Arvan et kui täiesti keskpärane laskur ennast käsile võtaks ja rohkem aega tiirus veedaks (vähetähtis ei ole ka kuiv trenn), siis vähemalt lamades tuleb see kümme kümnest varem või hiljem ära.
mango
Postitusi: 149
Liitunud: E Dets 27, 2004 1:45 am

Postitus Postitas mango »

ei pea end küll regulaarseks tikutopsimeheks, kuid trenn teeb tõesti imesid. Enda kogemus ütleb, et alguses tuli kuskil 500-700 padrunit läbi lasta, enne kui mingi tunne ja stabiilsus tekkis. Kui aga tekkis, siis ka jäi. Nüüd pole enam vaja vundamenti ehitada. Pakun ka ühe mängu, mida ise tihti mängin. Proovige saja või 110m pealt siduda liivaga täidetud pooleliitrine limpsipudel millegi külge rippuma ja üritage talle seistes pihta saada. Kui olete endas juba väga kindlad, proovige kõikumise pealt. See on hea vaheaste tikutopsini. Selle vahemaa pealt hakkavad mängima püssi omadused, laskemoona ja optika kvaliteet, tuul jvms. On üsna kindel, et kui pudeli elu juba väga raskeks on läinud, on ka tikutopsil oluliselt vähem väljavaateid. Tigedusest: minu arust on laskmine rõõm ja palju andev hobi, mitte hambad irvi kellestki paremaks punnitamine. Keegi on alati sinust parem, noorem/vanem, kiirem jne. Ei näe häbenemise põhjust kellelgi, sest õppida ja harjutada tuleb meil kõigil surmani, ka parimatel. Püss ja laskeoskus ei peaks olema tillipikendus või enesehinnangu alus. Siin foorumis on palju tublisid asjalikke mehi; minu arust on lahedam sõbralik õhkkond kui mingi pidev tõestamine (muidugi kui väited väga absurdseks ei lähe). Lahedat meelt kõigile - ja andke tikutopsile valu!
muhv
Postitusi: 21
Liitunud: K Jaan 26, 2005 9:19 am

Postitus Postitas muhv »

kaliiber kirjutas:Käisingi täna tiirus ja lasin 10 lasku 100m pealt, relvaks toz-17, 70kr-ne optika ja sihmärgiks siis see paljukirutud õnnetu tikutops :VS
Tulemuseks 6 pihta, 4 äratõmmatud. Minu meelest suht s....i lastud, aga pole ammu trenni ka teind :oops: See oli lamades.
Tuult trotsides tegin sama harjutuse ka naljapärast püsti seistes ja see et siis 2tk 10-st pihta läks on vähemalt minu jaoks päris hea tulemus, kuigi njah, arenguruumi on :D

Proovisin õhukaga toas märki lasta ja mingi viielt meetrilt saab tikutopsi pihta küll kui lähedalt sellise püssiga põdra ära laseb :?:
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Aga sa proovi järgi! Arvestades, et tikutopsi "tapsid" 5 m pealt, siis põdrale hiili vähe lähemale (mis se's ära ei ole :D ) ja anna aga. Rõhutan: tuleb hiilida, mitte varitseda!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

kui pullile 1,5 m pealt õhukaga vastu mune laksatada, võib pull heal juhul infarkti saada küll :D
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Arvasin juba, et Kaliibril mingi umbes selline tulemus tuleb. Ega ta ilmselt ka alguses ei mõelnudki, et kõik 100%-liselt pihta, lihtsalt nii andis välja lugeda. Ju siis väljendus valesti. Ei näinud ta jutus erilist kiitlemist, pigem heameelt, et püssi enam-vähem laskma sai oma piiratud vahenditele vastavalt. Mul endal ka TOZ-17, minu püss küll 100m peale nii hästi ei lase, aga ostsin ta ka juba kasutatult. Sõber ostis siis TOZ-12 ja tema teeb küll tihti üle 100m imet. Tema püssiga läheb mul ka palju paremini. Sõbral see omadus, et eriti just jahil seda ühte pauku tehes on tal piisavalt kannatust kontsentreeruda ja õiget momenti oodata ja lasta just siis kui kõige õigem hetk. Kusjuures arvestada saab ka erinevatest moonadest tulenevaid kuuli langusi ja kuuli langusi sõltuvalt kaugusest- see on seerialaskmisest erinev. Kaugust peab oskama hinnata ja seda tiirus ei õpetata. Peab teada olema oma püssi tabamus antud sisselaskmise puhul igale kaugusele.
On erinev asi- lasta seeriat, kus hakkab rolli mängima ka väsimus või siis teha üks õnnestunud lask. Kahtlemata on jahilaskuril suured eelised ka jahipidamises. Heast võistluslaskmise oskusest aga tihti ei piisa, peab oskama maha suruda oma adrenaliini, ellimineerida segavad tegurid, mida on rohkem kui tiirus jne. Et oodata sobivat moment päästikule vajutamiseks, peab teadma ka uluki eeldatavat käitumist.
Ise ma mingi jahilaskur ei ole, aga omal ajal sai ikka väikesekaliibrilise trennis käidud, sõber käis rohkem aastaid. Trenni peaks rohkem muidugi tegema.
Edu siis ja head võistlemist.
Kasutaja avatar
ceemic
Postitusi: 60
Liitunud: L Juun 30, 2007 3:39 pm

Postitus Postitas ceemic »

Vabandan, et NII vana teema üles korjan(eriti arvestades selles vohavat OT-d :) ) :oops:
Teema sai alguse imeodavatest "mänguasjadest". Tekkis huvi, et kas praegu ka sellised ~100.- "optilisi sihikuid" saada on? Eriti tore oleks, kui keegi näiteks Tartus "Koduextras" või turu peal näinud. Kvaliteet pole absoluutselt oluline. Asi tasub ära, kui kannatab teha kasvõi 3 pauku(õhupüssi peal) :lol:

Kinnituste kohta ei oska kahjuks midagi arvata; targemad ehk saavad aru, mis tyypi peaks kinnitus olema mu relvale: http://ceemic.pri.ee/crosman/
A. Le Coq Confidential
Suletud