grillimisest

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
hanespets
Postitusi: 21
Liitunud: P Okt 22, 2006 4:22 pm

grillimisest

Postitus Postitas hanespets »

Sünnipäev koputab uksele ja tahaks külalistele midagi hääd maiust pakkuda. Mõtlesin,et keegi võiks siia kirjutada mõne hea marinaadi või retsepti, millega head külalised saaks panna näppe limpsima.
Praegu hetkel olemas 5 kg kodusea liha ja u kilo metsanotsu fileed.

tänud ette !
Kasutaja avatar
<Mario>
Postitusi: 82
Liitunud: T Jaan 09, 2007 4:35 pm

Postitus Postitas <Mario> »

Retsepte siin küllaga. Sobra vanemates teemades, leiad kindlasti endale midagi. Aga ei tia kas on vahet ka kodu- ja metsseal, peaks ju kodusel õrnem ja hellam liha olema.
OÜ kauplus Matkaplus
Keskväljak 18, Paide
<Matka-, Kalastus- ja Jahitarbed>
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

<Traks> kirjutas: Aga ei tia kas on vahet ka kodu- ja metsseal

kodu ja metsseal ikka väga suur vahe. maitse vahe kohe kindlasti
Aga retsepte peaks siin olema omajagu. peamiselt ikkagi metslooma liha toitudele. kas siin kodusea retsepte ka on, ei oskagi öelda. aga ega siin midagi väga keerulist ei ole ju.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Enda kogemus,et metslooma liha tahab kauem küpseda jah,kodusea liha muidugi õrnem ja küpseb kiiremini.Maitsel nati vahet ka aga see maitse muidugi oleneb sellest,mis maitseainet ja kui palju paned?Mõni praad on ju nii "hästi"tehtud,et ega liha maitset tunda polegi,on ta nüüd ussi või kassiliha,seda aint liha tumedus näitab(ka mitte alati).Vanasti ütles laulusalmgi,et "leidub ruunaraibet normivorstis". :D
noorus on ilus aeg
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Metslooma liha tasub vast hoida kauem marinaadis. Ise tegin nii sokku kui siga keefiri marinaadis, 3-4 päeva külmas ja väga mõnus pehme ja mahlane.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Sõltub notsuse vanusest ka. Muidu pole mingit suurt vahet. Põrsas marinaadi ja järgmine päev tulele, üldse ei kurda. Suure kuldi tegin nii, et seljafileest õhukesed viilud, sokk oli marinaadis, kastsin need lihaviilud marinaadi, enne natuke soola-pipart lisaks ja restile. Head said. Isegi pehmust oli (see oli üllatuseks). Nii, et kõik on tükis, looma vanuses jm kinni. Ja seda ma kinnitan ka, et kui teha pimedegust... isegi sellistele lihadele, mis ei ole maitseainetega tapetud (ainult nt sool ja pipar), siis ei tee enamus kodu ja metsseal 100% vahet.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
enki
Postitusi: 143
Liitunud: E Mai 08, 2006 11:27 am

Postitus Postitas enki »

Tõsi Feen aga jooksuaegse kuldipuraka liha tunneb ikka 99,9% inimestest ka pimetestis ära :lol:
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Postitus Postitas gunnar »

enki kirjutas:Tõsi Feen aga jooksuaegse kuldipuraka liha tunneb ikka 99,9% inimestest ka pimetestis ära :lol:


Kerge õlimarinaad kus ohtralt peenestatud kadakamarju ja ka mu VÄGA kriitilise meelega (liha suhtes) kaasa ei saanud aru et tegemist oli olnud haisva kuldiga :)
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Postitus Postitas Pikk »

gunnar kirjutas:
enki kirjutas:Tõsi Feen aga jooksuaegse kuldipuraka liha tunneb ikka 99,9% inimestest ka pimetestis ära :lol:


Kerge õlimarinaad kus ohtralt peenestatud kadakamarju ja ka mu VÄGA kriitilise meelega (liha suhtes) kaasa ei saanud aru et tegemist oli olnud haisva kuldiga :)


Loodan siiralt et sinu kaasa seda nüüd lugema ei satu..... :lol:
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Ega see kuldi liha eriti haisegi,kui kohe kukub ja munad maha saad.Samas, võib teisel päeval ülelastud kuldike ikka mõnel mehel(naisel) harjased püsti küll ajada aga maitse asi,mõnele istub ussi-mõnele kassiliha rohkem.Siis muidugi vaja seda Gunnari retsepti,kui naine nati peene maitsega juhtub olema aga keegi oli ämmale isegi rebase sisse söötnud ja saanud veel kiitagi,et tee veel. :D
noorus on ilus aeg
Vasta