Jahimehe ja kalamehe vahest ning natuke foorumist ka.

2004. aasta teemad
Kasutaja avatar
Deerhunter
Postitusi: 62
Liitunud: N Sept 18, 2003 1:52 pm

Re: jahimehe ja kalamehe --------

Postitus Postitas Deerhunter »

kult kirjutas:Võtsin umbes täpselt kokku ja sain 48.Paar noort poissi peaks sel aastal juurde tulema,siis läheb veidi alla.


Mille järgi sa seda vanust arvestasid?
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

jahimehe ja kalamehe --------

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Nagu ikka keskmist leitakse.Liidad kõigi meeste vanused kokku ja jagad meeste arvuga.(olin sekts esimees,seetõttu andmed enam-vähem teada.)
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Huvitav teema tegelikult- mis vahet on jahimeestel ja kalameestel. Ise olen mõlemat. Aktiivsus vahetub hooaegade kaupa, kevadel ja varasuvel rohkem kalamees, suve teisel poolel ja sügisel jahimees, talvel nii üht kui teist. Jahimees jagab üldiselt loodusest hulga rohkem, kalamehed paljud peale kalavärgi muud ei teagi, paljud seltskonnad panevad ka tihedalt viina püügi kõrvale. Üks vahe on selles, et meie, jahimehed , oleme võimelised loomalt elu võtma, kalameeste südamed on reeglina selleks liiga pehmed- kala ei pea nad nagu õigeks elusolendiks. Üldiselt suhtuvad kalamehed jahimeestesse austusega- enamik. Üsna lähedane seltskond. Minu pool käivad nad ulukiliha söömas- see pakub suurt huvi. Mul ka tore pakkuda. Mul aastate keskmisena tuleb aastas ca 40 jahipäeva ja 30 kalapäeva. Enamasti ülekaalus jaht, aga on olnud ka vastupidist. Mõnikord aastas 2 kuud jahti. Liiga palju ei saa- saab mürgituse, siis ei taha hulk aega jahile. Jahimehed nüüd kinnisem aj naljavaesem seltskond kindlasti ei ole. Kui kalameeste seas on igasuguseid, sest maksa raha ära ja püüa, siis jahimeestelt nõutakse palju-palju rohkem eelteadmisi: ulukitest, relvadest. ballistikast, laskmisest, peibutamiseks vajalik teatud kuulmine, oskus vaikselt liikuda ja mitmeid tunde liikumatukt istuda, oskus oma pulbitsevat adrenaliini alla suruda.
Suletud