Uluki liha ost

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Tea palju kalamehed kulude kokkuhoiuks saaki müüvad?
:D Ei mõtle Pärnu lahe-jääpüügimehi. Ikka et püüad vorelli kinni ja siis turule. Müüd maha, ostad raha eest kilo räime ja paar liitrit bensu. Lähed koju, viskad diivanile, naine praeb räime. Ise mõtled, vot oli kõva kalalkäik, vorell ja puha- kõrvale krõbistad räimeluud.
Lahe! :D Andke tuld.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Kalameestel pole seellist organisatsiooni, ei ehita nad seltskonnale jahimeja, sööta viivad peibutamiseks, hoopis teistes kogustes kui jahimehed viivad jms. Ega uluki müügist siis kellegi jahti sõitmist pea kompenseerima, ikka ühistegevust, ühisüritusi. Müstika on see, kui liha nii kiirelt otsa saab, et peab vorsti ostma minema. Mul millegi pärast seda pole juhtunud. Kes mind tunnevad rohkem teavad, et ma kokkan ikka väga sageli, tihti kutsun ka külalisi. Jagan liha tuttavatelegi. Põtru lastaksegi kokku 3, ühe saab isegi müüki panna. Ja mina ei kurda. Üldse ei kurda. saan aru, kui kellelgi seisneb kogu jaht nende paari põdra laskmises, mis meeste vahel ära jagatakse. Siis jääb kitsaks küll. Seda loetelu ma juba tegin, mida kõike annab krõbistada kui põder otsas. Ja tunnistan ausalt, kui minu lihatarbimine põdraga piirduks, oleks juba näljas küll. Lase siga, see on ka maitsev, kui sea- ja metskitseluba ei anta lase 5 kobrast, 10 parti, 2 jänest... sügisel. Kevadel lase 10 kobrast veel. Kui veel seale ka ühisjahti tehakse, siis on ju lausa luksus. (Mis mul viga kurta, meil lastakse peaaegu 1 siga mehe kohta, aktiivsemad saavad siis paari sea jagu liha, passiivsemad vähem).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Selle need püssimehed nii paksuks lähevadki,et puhast liha näost sisse ajavad. :roll: Aga tõesti,kes jahimeestest viitsib praegu liigutada(nagu Feenipoissgi) ,sellel ikka sügavkirst midagi ka kaalub.Ja kui sügisel vähemalt jahimehel liha pole,no siis puht enda viga ikka.Pärast sõda oli aga metsast saadav liha maajahimehele kindel leivakõrvane ja põhiliselt jänes aga sügisel ka part.Isegi selle mõttega jahil käin,et maitsvat suutäit saada,muidu söö seda amide abist saadud lihaga täitetud poevorsti aga mõnele isegi maitseb ja sõimab jahimehi lihaküttideks.Aga las sõimab minu kõht seda ei kuule.
noorus on ilus aeg
SUPS
Postitusi: 132
Liitunud: T Nov 21, 2006 9:15 am

Postitus Postitas SUPS »

aga kas keegi siis teab juba täpselt mis firma põdraliha ...ja ka muud ulukiliha siis kokku hakkab ostma
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Aga las see firma ise teeb oma reklaamiga algust mingil hetkel, vaevalt et oleks kena kuskilt nurgatagusest saadud poolkonfid. infot levitada siin.

BM
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Saaremaa ostab mandrilt sel aastal piiratud koguses põtru,kuna tegutseb esimest aastat.Veel ostab Baltic Mooshead.Hinnad neil nähtavasti kokku lepitud st. esimene sort 40eeku ehk siis 6,50 vähem kui eelmisel aastal :twisted:
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
andrus1
Postitusi: 59
Liitunud: E Jaan 17, 2005 5:13 pm

uluki liha ost

Postitus Postitas andrus1 »

tere-kuulsin täna, et ARUKÜLAS ostetakse ka põtru,aga täpsemalt ise ei tea.Annan ühe numbri küsige temalt +3725027098
Mihkelsc
Postitusi: 30
Liitunud: E Apr 03, 2006 4:40 pm

Postitus Postitas Mihkelsc »

Jahimajanditele


Põdraliha kokkuost toimub OÜ Baltic Mooseheadi poolt Aruküla Lihatööstuses.
Varumine toimub 7 päeva nädalas ja varumisringe koordineerib Karmo Aksel, tel 53406938.


Kokkuostu hinnad on järgmised:

PÕDER: Kaalutakse veeranditena, kategooria antakse veerandite kaupa nahastatud põdrale.
I kat: 40.- kg
II kat: 35.- kg
III kat: 30.- kg
Vasikas ja alla 100 kg loomad: 30.- kg

METSKITS: Kaalutakse tervena, kategooria antakse terve rümba kaupa.
(verevalumid ja laskekohad väljas).
I kat:38.- kg
II kat:33.- kg
Mihkel Schasmin
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Mihkelsc kirjutas:METSKITS: Kaalutakse tervena, kategooria antakse terve rümba kaupa.
(verevalumid ja laskekohad väljas).
I kat:38.- kg
II kat:33.- kg

Huvitav, kui suur vahe on sellel I ja II kategooria kitsel? Kas ongi nii, et nn puhas lask I kat ja kõik muu II kat?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Tõenäoliselt on kitsega nii jah. Helistasin sinna ja ütles, et kui kuul lihaseid ei ole puutunud, siis on esimene kat. Ehk siis põdra puhul kui lased käpa taha ja kuul teisele poole abaluuni ei jõua, siis esimene kat veel. Või umbes täpselt nii :lol:

Ja mis puutub kokkuostu, siis peaks kõik toimima nii nagu eelmine aasta Maagiga. RMKga on neil leping varumispunktide osas. Kokkuost käib 7 päeva nädalas. Raha lubati kahe nädala jooksul. Sigu kokku ei osta, sest neid ei pidand kuhugi müüa olema.
Ah jaa. Pead kästi maha lõigata
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ma siis kirjutan ka midagi.
Esiteks sellest pensionäride vaesuse jutust. Ma ei arva, et see jahimaks nii suur on, et ei kannata maksta. Kui on jahihuvi, siis kannatab. Ise pole ka teab mis kõrgepalgaline, aga maksud tuleb ära maksta ja vaeseks need ei tee. Enamus raha läheb ikka kütusele ja autokuludele. Olen nõus ka Feeniga, et kulusid annab madalal hoida. Kohalik pensionär ei pea nii palju autoga sõitma, käib jala ja sätib ennast tihti ka sõbra auto peale. Mõnele eriti halvas maj. olukorras olijale või teenekale mehele saab ju sodustust või maksuvabastust teha.
Vene ajal oli 4 põtra riigile, üks endale ja ei saanud sellest mingit tulu, vähemalt reajahimees. Oli ka igasuguseid lisakohustusi, nagu varesejalad ja nahanormid, kes tahtis jahimees olla, sai hakkama.
Mulle isiklikult ei meeldi, kui see jahindus mitteeramaadel ( ja nii see praegu on kuni 5000ha piir püsib, v.a. RMK) läheb liialt tuluteenimiseks. Tekib olukord, kus enam suurt pulli, karu lasta ei saagi, selle lasevad turistid ( või konkureeri nendega samade hindadega), lisaks on oht. et osa jahtkonnast teenib tulu, ülejäänud lasevad rebast-parti. Ma ei hooli rahast, mis turismijahist tuleb, kui mult jahivõimalused ära võetakse turistide poolt (kas reajahimees laseb siis vaid vasikaid, lehmi ja noori pulle ja karust näeb vaid und?). Kahjuks on tõesti palju vaesemaid jahimehi, kes on nõus seda teed minema, ise tahaks ikka oma maa peal ise lasta. Mul pole midagi teatud arvu lihakehade müügi vastu et sellevõrra maksu vähendada. Jutt oli turismijahist.
Kui lihakehi enam nii palju müüa ei saa, pole vaja näiteks sigu nii palju toitagi, metsa aluspinnas säilib paremini ja saavad mõned teised ulukid eluruumi. Ise olen ka rohkem seda meelt, et mets peab ise loomad ära toitma ja jahimehe abi on vaja vaid kriisiolukorras.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Tedre jutuga täitsa nõus,et mets peab metsloomad toitma(ää sa seda aint talumeeste kuuldes ütle) aga olen näinud talvel metssigu,õigeti küll põrsaid,kes peale nülgimist on ilma pekita nagu sinised konnad,aint pihutäis konte ja kõõluseid.Samas on jälle kõrval põrsas kellel sõrmepaksune pekikiht naha all ja liha ilus.Ja kuna ise eelistan lasta looma just liha saamiseks(lihakütt noh) siis söödan metssigu ikka edasi,kas ametlikult lubatud või mitte,see mind eriti ei sega.Kitse enam ei sööda,sest nemad paganad panevad nagunii pool sigadele mõeldud sööta nahka ja palju ka neid, ning vastu talve isegi rammusad küll,suvise sokuplunniga ei anna võrreldagi liha osas.
Aga liha kokkuost toimib ikka edasi aint hinnad oleks nagu kokkuostjate poolt enne ostu alustamist omavahel kokku lepitud,et niipalju ja kõik.Paistab,et konkurents siin puudub.Või on tegemist ärimeeste kavalusega,et kõigepealt aetakse jahimehed närvi(ei ostagi) ja siis lüüakse mütsiga,et niipalju ja kõik.
noorus on ilus aeg
SUPS
Postitusi: 132
Liitunud: T Nov 21, 2006 9:15 am

Postitus Postitas SUPS »

k...at see kokkuostu triki suhtes võib sul jorr täitsa õigus olla ....kui ikka oled ainuke ostja võid vabalt hinnaga mängida....ja kui ikka kellegile teisele müüa ei ole ja eelarve tehtud...siis müüd täpselt selle hinnaga mis ees ja oled pärast rõõmus kah veel
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Hea jah, et ostavad, kasvõi sellise hinnaga. Meil miskit eriti suurt müüki ei toimu, natuke ikka. Tartumail peavad ju seltsid üleval klubi ja tiiru ehitamist, eks see võtab oma kopika ära. Seltsi sisene maks veel juures, selle eest toidame sigudikke. Eelmine aasta taotlesime sümboolika jms jaoks natuke vallalt ja kultuurkapitalilt (ja saimegi :)) ning tegime lipu, nüüd tulevad logoga jahivestid, korralik kiletatud jahimaade kaart. Lisaks siis plaanis natuke liikmete laskeosavuse tõstmiseks ette võtta. Ideid on veelgi, aga kuna sel aastal erakordselt hea viljasaak, siis see mitte ei vii hinda alla vaid on asja hoopis lakke löönud. Ja jubedalt abiks siis mõningane lisaraha, et saaks natukene rohkem elu seltsil sees hoida kui lihtsalt vana viisi, et käiakse ainult jahis ja muud miskit ei toimu. Muidu lähevad kõik sellised lisavahendid puhtalt ulukite toitmiseks (niikuinii teeme osa asju meeste oma vahenditega).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Vasta