Padruni hind Eestis

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Kasutaja avatar
Kallekke
Postitusi: 299
Liitunud: K Jaan 03, 2007 9:13 pm

laskemoon

Postitus Postitas Kallekke »

10 aastane kogemus Soomest,kus ka padrunid postikulleriga poodi jõuavad nii Lapualt kui Sakolt kui mõnelt muult maaletoojalt Soomes.
Sarviku jutuski iva sees et relvapoes kohe letilt võtta toidupoolist nii endale kui ka oma jahikoerale-Jahimehele konserve poro ja ulukilihast ja koerale toit kutsikast pensionieelikuni. samuti saanud alati kõik muugi tarviliku millega pood mitte igapäevaselt ei kauple,kähriku kastlõksu võrkku rullina tehasest kodukäsitöö jaoks,kööginugade komplekti,jalatsid-riided tervele perele (mitte laigulised),Soomest lastud metsise topiski tehti poe kaudu,sõbrale mootorpaadi koos varustusega,autot pole küsind aga usun et see otsitakse ka välja kui tõesti tahan jne.......
asi polegi milleski muus kui raha ära meelitamises kliendilt-ehk kui juba sisse astusid siis tutvustatakse sulle koheselt kõiksugu uudistooteid ja tuuakse iga kaubaartikli kohta nii kolm head omadust miks sa selle peaks ära ostma.

Ei ole kaupmees aga tean milline kaupmehe tüüp minu rahakotti kergendada suudab. Kahjuks on selliseid kaupmehi vähe Eestis.
Protif "HORNADY" njet prijomoff !
kraavik
Postitusi: 378
Liitunud: E Okt 03, 2005 4:06 pm

Postitus Postitas kraavik »

Kallekke, poodi jõuavad padrunid küll postikulleriga, aga kas poest lõpptarbijani kah?

Natuke arutleks ka selle müügi kohapealt. Kallekkesel hea mõte, et ka koeratoitu võiks müüa jahipoes. Või mida iganes veel. Eks mingi piiri seab ette rendipind (või ka omandis olev pind), mis kaupmehel olemas on. Enne kui ta hakkab oma poe ruume laiendama, peab ta tõsiselt mõtlema, kas sortimenti lisanduv kaup müüb ikka nii hästi, et see tasub selle laiendamise kulud ära. Omandi puhul on see laiendamine ühekordne väljaminek, aga rendipinnal olles tuleb sul lisaruutude eest igakuiselt rohkem pappi välja käia. Aga eks riske peab äris ikka võtma, muidu shampust ei joo.

Kakuke, a mis sa arvad, palju tõuseks padrunite tarbimine, kui paugu hind tänase 20 krooni asemel oleks näiteks 6 krooni? Palju tuleks pidevalt tiiruskäijaid lisaks? Usun et see kasv ei oleks oluline, kuna need mehed, kes peavad tiirus harjutamist vajalikuks, teevad seda ka tänaste hindade juures ja suurem osa neist laeb oma moona ise, mistõttu tuleb neile padrun juba täna poehinnast oluliselt soodsamalt kätte. Seda peaksid sa ise väga hästi teadma :wink:

Ja kui nüüd meenutada veel seda statoili varianti, siis hakkasin mõtlema, et kuipalju siis nende põhikaubaartikkel ehk bensiin on seeetõttu teistest soodsam, et nad lisaks bensiinile veel saia ja seebiga kauplevad? Pole nagu erilist vahet täheldanud, kõigil kütusemüüjatel on ta enam-vähem samal tasemel, nagu vaikiv kokkulepe. Automaatjaamad on inimtõõjõu puudumise tõttu veidi soodsmad. Seetõttu arvan, et kui relvaärimees oma sortimendi laiendamisega suudab omale lisatulu tekitada, siis miks ta peaks tekkinud lisatulust padrunihinna langetamisega osa tagasi andma? On ju iga äriühingu esmane ja peamine eesmärk omanikele tulu teenida. Ja mida rohkem, seda uhkem. Kindel on see, et teistest rikkalikuma sortimendiga kauplust külastaks inimesed arvatavasti rohkem (eks statoiligi minnakse tihti vaid seeläbi, et lisaks autokütusele saad ka ise väike kütuse tankida), kuid kas see nüüd padrunihinda langetab....vat ei tea.
krupp
Postitusi: 89
Liitunud: R Veebr 13, 2004 10:09 pm

Postitus Postitas krupp »

Loe ja imesta,suured ja õppinud mehed(ka magistrikraadiga!) ajavad algkoolipoiste juttu.Statoil ja jahitarvete kauplus,kust selline võrdlus?Ehk siis kohe "Statoili stardikomplekt"?
Sügavalt süüvimata jahitarvete kaupluse spetsiifikasse on selge,et pingutavad nad niigi oma ajusid,et vähegi konkurentsis olla selle vähese ostjaskonna najal kes neid kauplusi külastavad.
Ja kui vaadata kus enamus jahi-kauplusi asuvad siis oleks küll narr kui Deerhunter hakkaks Ülemiste keskuses toidukaupa pakkuma :lol:
Kes soovib odavat padrunit-jalad selga ja ameerikasse(annaks ka ise tellimuse)
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Tea,kas seda laskemoona lombi tagant nii lihtsalt tuua saab,et jalad selga ja järgi?Enne vist hunnik tollipabereid vaja saada ja need ikka raha eest.Samuti peab vist ka politseiga tegelema et toomisluba saada?Relvad käivad küll nii.
noorus on ilus aeg
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

kraavik kirjutas:Kakuke, a mis sa arvad, palju tõuseks padrunite tarbimine, kui paugu hind tänase 20 krooni asemel oleks näiteks 6 krooni? Palju tuleks pidevalt tiiruskäijaid lisaks?

Üks minu tuttav, kui kuulis, millise hinnaga saan padruni ise laadides kätte, hakkas tõsiselt kaaluma sama varainti, kuna saab sama raha eest kordades enam lasta. Mina laseks ka kindlasti kordades vähem, kui peaks täna poemoona peal elama.
Ei tasu keskenduda ei seebile ega saiale, need on kujunduslikud näited, et kuidas võiks paremini elada. VR toodud number, et kütiliinis olales närused 700 meest 15 tuhandest on tõepoolest häbematult vähe. Autorooli ka ei lubata, kui pole sõitmist selgeks saanud. Miks peaks see toimuma jahinduses nii. Aeg oleks kellegile koputada, et muudetaks karmimaks ka laskekatse. Küll siis lastakse ka rohkem. See on puhtalt eetika küsimus, osata lasta hästi ja peaks padrunimüüjat vaid rõõmustama. Ärimees ei pea kindlasti müüma padruneid ka null kasumiga. Tegelikult ei taha sorida kellegi taskus ja ei tea tegelikult ka padrunite puhul juurdehindlust. Jätan selle jutu siin kohal katki. Soovisin vaid parimat...
Ma olen ehk valesti aru saanud ja padrunimüüjad on rahul praeguse olukorraga. :M
Ps. VR, paku välja parem pealkiri ja ma muudan selle ära.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
VR
Postitusi: 233
Liitunud: K Juul 20, 2005 9:05 pm

Postitus Postitas VR »

kakuke kirjutas:Ärimees ei pea kindlasti müüma padruneid ka null kasumiga. Tegelikult ei taha sorida kellegi taskus ja ei tea tegelikult ka padrunite puhul juurdehindlust....Ma olen ehk valesti aru saanud ja padrunimüüjad on rahul praeguse olukorraga.

Alustan tagantpoolt - pealkirjaks pane või jutu sisu vaadates Padruni hind Eestis.

Aga juurdehindlustest ei ole vist ka pikalt mõtet jahuda - kaubandusteoreetiliselt. On olemas brandid, mille omanikud/valdajad kirjutavad enam-vähem hinnad ette - Sako, Norma tooteid ei tohi müüa odavamalt, kui põhjamaades. Samas on olemas veel reklaamikulud, uute toodete puhul messidel osalemise kulud. Relvamüügil on terve hulk nõudeid, mis on esitatud hoidlale, müügiruumile. Ma saan aru, et bensiini müümiseks peab spetsiifiline jaam olema - bensiini ostab iga kolmas eestlane ja aastaringselt. Padruneid aga kolmel kuul aastas, iga SAJAS. Samas ei tarbi padruneid sellised hulgiostjad, nagu transpordiettevõtted (nemad on muide need kes, lisaks vase ja plii hinnatõusule Londoni börsil, padruni hinda "rikuvad").
Ma saan öelda ikkagi enda eest, et oleme olukorraga rahul tõesti. Lisaks olen seisukohal, et kui ei oleks, siis teeks miskit muud!
VR
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

targutamist

Postitus Postitas Arles »

Aga siia teemasse võiks ju sobida väike targutus mitee vaid mõne mehe poolt, et mida tahta või oodata jahipoest. Ehk, mis pagana pärast oleksime nõus jahipoodi astuma 1*kvartalis asemel 1*nädala-kahe jooksul?
Siin eelpool olid juba mõned toredad näited nendest kaupadest, mille liikuvus suurem. Ning teisest küljest, kuidas saaks pood tekitada lisaks pükstele suurema huvi rohkemate padrunite järgi.
Mõned käibe ja loogika seosed - Deerhunter on lisaboonusena tegelemas jahiturismiga, Trapper haavlilaskmise ja klubiga, Waldu laskmise ja sportlaskmisega (k.a. lasketiirude mehhanismid), Küti Äri ja Jahipaun tegelevad natuke erineval moel sponsorlusega ning kaks viimast koos Trapperiga ka kalastusvahenditega. Seega on igal olemas üks väike nišš - mida me sealt veel ootaks ja otsiks? Kas loomatarvete poodi, jahindusraamatukogu kohvinurgaga, videolaenutust, sisemist lasketiiru, relvatöökoda või mida veel?
Igal juhul on tõenäoline, et suheldes seal müüja-konsultandiga on ajakulu ning spetsialisti tase kõrgem (vastavalt sellele ka kauba hind - kuid suhtlus peab siis selle kompenseerima:)) või kõik-koos-"maksimarket"-kaup kokku-järgmine koht. Mina käin viimast tüüpi kohas pigem vajadusest - aga hinnatase on siis ka madalam..
Sõnaga, kui kaupmehed on huvitatud - puistakem oma ootusi?
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
kraavik
Postitusi: 378
Liitunud: E Okt 03, 2005 4:06 pm

Postitus Postitas kraavik »

Ausalt öeldes olen mina enda jaoks leidnud selle jahipoe, mis täidab minu ootused ja ma ei oskagi sealt midagi palju rohkemat tahta. DVD laenutus võiks muidugi olla :D Päris palju filme on tehtud, kus jahipidamise tingimused ja ka ulukid on samad meie oludega.
Aga see suhtlus, millele Arles viitas, on tegelikult ehk kõige olulisem. Seal minu lemmikpoes leiavad müüjad alati aega, et sinuga juttu puhuda ja sa tunned tõesti, et oled seal oodatud. Ja kui sa ka ei osta midagi, siis järgmine kord ei vaadata sind kuidagi kõõriti, vaid võetakse ikka alati lahkelt vastu. Ning kõige selle tulemus on, et kui sul mingit jahikaupa on vaja osta, lähed sa esimesena just sinna poodi. Need poed, kes kliendiga suhelda ei oska, võivad oma kaupa minupärast kasvõi poole hinnaga müüa - ikka lähen ma sinna, kus ma ennast mõnusalt tunnen ja olen selletõttu nõus ka rohkem maksma.
Sellised poed on nagu omamoodi väikesed seltskonnaklubid, kuhu tullaksegi tihtilugu ainult mõnusat jahi- või muud juttu puhuma ja miks mitte ei võiks selletarvis ka väike kohvinurk olla :wink:
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: targutamist

Postitus Postitas kakuke »

Arles kirjutas: Sõnaga, kui kaupmehed on huvitatud - puistakem oma ootusi?

Räägiks hea meelega, aga kaupmehed on nii rahul, et on kohe. Ei maksa nende rahulolu häirida. ;)
Tegelikult pean tegema kummarduse VR`le selle eest, et ta Eesti relvakaupmehena siin üldse sõna võtab, kuigi ma ei tea kummaga neist räägin, sest neid VR`e on kaks. :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Keegi tahab padruni poehinnaks kohe 6.- krooni? Ja, et ise laadides on ka 6.- krooni. Jube armas oleks, kui antud arvamuse avaldaja avalikustaks, mis kanaleid pidi saaks iselaadija siis kvaliteetkuuli 3.- krooniga? rohi + sütik maksavad teise 3.- krooni. Võiks natuke rehkendada ju ikka!
Kui padrun maksaks poes 6.- krooni, saaksime mingi toote, mis on tehtud riigis X, barakis nr. 8 vms. Ega kesta hinnaga ikka padrun poodi müüki ei lähe. Poolpiduse sõjamoona ehk saaks kätte, aga mis te sellega tegema hakkate, ostate automaatrelvad ja lasete valanguga, noh, siis mõni pauk ikka pihta läheb. Kui tahetakse lihtsalt pauku teha, saab ka mingi pauguka osta või kaks lauda kõrva ääres kokku lüüa. Igal asjal on oma kriitiline piir, millest tootmiskulud alla minna ei saa, sellest allapoole hakkab tulema sulaselge pask. Sitad materjalid, ebakindlad komponendid jms. sest tootja võib alati öelda, et ''mis te selle raha eest siis tahate?'' Lõppude lõpuks, olen näinud ka isetreitud padrunikesti, olin väike tatt, kui nägin, kuidas sugulasest tubli meistermees oma teabkust saadud vibulukuga Winsule kesti treis. Aasta oli siis nii 1970 pakun välja ja relv selgelt ''räästapüss''. Saab ka nii ja rohugi saab ehk ''põlve otsas'' tehtud, musta vähemalt. Kas on jube ODAV?
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
Kasutaja avatar
Sarvik
Postitusi: 576
Liitunud: E Jaan 08, 2007 3:09 pm

Postitus Postitas Sarvik »

* äriidee jätk padrunite netikaubanduseks (mardile näit): muudeti postiseadust st postiseaduse mõttes(nb! mitte ära segada relvaseadusega!), mis reguleerib ka kullerteenuseid, võib relvi/padruneid edastada .......seda siis personaliseeritud viisil vastavalt siseriikliku transpordi eeskirjadele(relvaseaduse mõttes) .....st. juriidilises mõttes palub padrunite omanik(ostja) transporteerida tema padrunid punktist a punkti b.....vaatasin mõnede kullerfirmade kodulehti ....ja falk kullerteenus võiks sellele (relvaseaduse mõttes) vastata....
Viimati muutis Sarvik, E Sept 24, 2007 9:08 am, muudetud 4 korda kokku.
kärbes kirbule!
Kasutaja avatar
Sarvik
Postitusi: 576
Liitunud: E Jaan 08, 2007 3:09 pm

Postitus Postitas Sarvik »

indian kirjutas:Keegi tahab padruni poehinnaks kohe 6.- krooni? ..... Kui padrun maksaks poes 6.- krooni, saaksime mingi toote, mis on tehtud riigis X, barakis nr. 8 vms. Ega kesta hinnaga ikka padrun poodi müüki ei lähe. Poolpiduse sõjamoona ehk saaks kätte, aga mis te sellega tegema hakkate, ostate automaatrelvad ja lasete valanguga, noh, siis mõni pauk ikka pihta läheb. Kui tahetakse lihtsalt pauku teha, saab ka mingi pauguka osta või kaks lauda kõrva ääres kokku lüüa. Igal asjal on oma kriitiline piir, millest tootmiskulud alla minna ei saa, sellest allapoole hakkab tulema sulaselge pask. Sitad materjalid, ebakindlad komponendid jms. sest tootja võib alati öelda, et ''mis te selle raha eest siis tahate?'' ....


oleks palunud küll....kindlasti ei saa selle raha eest eripadruneid....aga näit. nato standardi täismantelpadruneid võib saada aktsepteeritavs kvaliteediklassis.....konkreetselt siis....üks sõber ostis paar aastat tagasi soomest jahipoest(!!!!!) lõuna aafrika vabariigis toodetud win 308 täismantlepadruneid hinnaga ca 6 eeku tükk...kuul, kest, tong vägagi korralikud ...rohtu võiks tiirus ehk vähem olla...aga rebase jaoks paras...ostis kohe suurema portsu siis.... ja laseb nendega siiamaani...

vihjeks.....aegajalt uuendavad kõik sõjardid oma nz-id (reserve) ja ma küll ei usu et meie sõjardid vaid saasta oma torudest läbi lasevad....
kärbes kirbule!
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Kui tegemist siis LAV sõjamoonaga ja nii odavaga hinnaga, võiks võtta kolm padrunit ja iga rohi eraldi ära kaaluda, arvan, et on vahe sees, samuti ka kuulid erineva kaaluga. ''Laseb siiamaani'' on ebaselge termin, kas ''teeb pauku'' on selgem? Kui tegemist on ikkagi inimlooma vaigistamiseks tehtud moonaga on lugu kahtlane. Olen tiirus ajanud optikat jonksu NATO moonaga. Alguses ei teadnud millega tegu, mees andis peost padruneid, ka 308WIN. No nagu oleks ise loll või relv untsus, juba hakkasin suudmes vindiharju uurima, optika kinnitust kontrollima jms. Ühel hetkel taipasin küsida, et mis moonaga on tegu. Keegi kunagi olla kusagilt sõdalaste käest saanud! Selge, peale seda, kui mees tõi autost LAPUA moonaga karbi, hakkas ka püss laskma sinna kuhu sihtisin. Oleneb nõudmistest ja vajadustest, mõnele on pidu, kui saab 100m pealt märklauale pihta, teisele on sama maa pealt 30mm tihedus talumatult suur ja ei kõlba kuhugile. Aga pauku teevad mõlemad.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
turbolents
Postitusi: 118
Liitunud: T Aug 07, 2007 9:05 pm

Postitus Postitas turbolents »

Eestlase lemmik toit on ikka teine estlane!
Milleks teise inimese rahakotis sorida? Kui kellegile ei meeldi, siis ei pea ju üldse poest pauke ostma. Mine sõida Usase, Serbiasse või Elevandiluu rannikule padrunite järele.

Selle Statoili näite kohta küsiksin, et miks on siis atomaattanklates (Uno x, Neste vms) kütus odavam kui Statoilides?Just Sellepärast, et seal ei müüda saia ja seepi.
Kasutaja avatar
Sarvik
Postitusi: 576
Liitunud: E Jaan 08, 2007 3:09 pm

Postitus Postitas Sarvik »

indian kirjutas:Kui tegemist siis LAV sõjamoonaga ja nii odavaga hinnaga, võiks võtta kolm padrunit ja iga rohi eraldi ära kaaluda, arvan, et on vahe sees, samuti ka kuulid erineva kaaluga. ''Laseb siiamaani'' on ebaselge termin, kas ''teeb pauku'' on selgem? Kui tegemist on ikkagi inimlooma vaigistamiseks tehtud moonaga on lugu kahtlane..


sõber kellest jutt ei ole eriline tiirufänn 2....3 x aastas ehk....aga vaatasin netist ta kevadist tulemust siis vss sinna 150 kanti ja maakonna teise kümne keskele....lastud just selle lav moonaga...(teistele oma meestele laadisin ja see tuli kallim)....tegu vägagi aruka mehega kes mõistab et sellel tasemel laskmiseks veel tippkvaliteeti pole vaja....

jutu mõte ongi selles et nii nagu automüüjad ei müü ainult ferrarisid vaid müüvad ka ladasid....ja mõlematele on ostjaid..nii ka padrunite puhul ei ole alati arukas tarbida tippkvaliteeti....mees kes "võtab pooled"...peabki ennem pauguga harjuma....igaühele oma...irw
Viimati muutis Sarvik, E Sept 24, 2007 10:11 am, muudetud 1 kord kokku.
kärbes kirbule!
Suletud