Nojah, egas päris nii jah saa võtta et kui kardan, et miks siis sööme üldse, küllalt pinnapealne lähenemine säärane. Ma ütleks nii et kui tead mis tehakse mehega kes selle ussi sisse sai siis hakkad kohe mõtlema, et mis ja kus...Võibolla nüüd on mingid super ravimid aga aegu tagasi mitte palju, oli nii et said igapäev, kui ei eksi, naba piirkonda ikka paraja koguse süste ja pidavat olema ikka kaugelt meeldiv asi...
Aga, mainiti et SÜGAVKÜLM kas see samuti eduliselt eluka tapab siis?! Et siis peale seda lase aga kotlette ja saslikit palju tahad?
kütt kirjutas:Võibolla nüüd on mingid super ravimid aga aegu tagasi mitte palju, oli nii et said igapäev, kui ei eksi, naba piirkonda ikka paraja koguse süste ja pidavat olema ikka kaugelt meeldiv asi...
Minu teada just keeritsussi kohta. Kaldun ka arvama et ega sügavkülm küll midagi ei hävita, mis siis viga oleks, liha külma nädalaks ja siis lõkkele...Kahjuks ikka nii vist ei saa, kuigi, jah, tükk liha ootab kapis ja juba neelud käisid et saslikiks teha...
Meil oli jahieksamis ka selline küsimus, et kas külm hävitab keeritsussi. Õigeks vastuseks loeti seda kui vastasid et jah hävitab küll . Samas aga väitis üks õppejõududest , et külmuta liha palju tahad uss jääb ikka sisse. Ainuke võimalus teda hävitada pidi olema pikaajaline hautamine või keetmine.
kütt kirjutas:Aga, mainiti et SÜGAVKÜLM kas see samuti eduliselt eluka tapab siis?! Et siis peale seda lase aga kotlette ja saslikit palju tahad?
Minu tuttav vetarst väitis et -70 kraadi(48H)ja asi korras.
TO KÜTT:Meil saares tean kahte juhtu kus söödi keeritsussiga liha ( ise nad ei teadnud) ja pole nad mingeid süste saand ega kannatand mingi järelnähu all.
70 kraadi(48H) kas selline külmutamine liha ära ei riku, ma mõtlen just seda et mis maitse tal pärast on ja kui mahlane see liha jääb mis on saanud 70 kraadi külma.
sniper kirjutas:70 kraadi(48H) kas selline külmutamine liha ära ei riku, ma mõtlen just seda et mis maitse tal pärast on ja kui mahlane see liha jääb mis on saanud 70 kraadi külma.
Sama maitse mis poest ostetud külmutatud kalal(maitset lihtsalt pole,aga ussist saab lahti)
kütt kirjutas:Hm, aga kuda lood sellega ikka on et isegi vet paber annab loa liha süüa, et pole keeritsussi, aga sellegipoolest ei soovita nii mõnigi jahimees just siga saslikiks teha, ka kotletiks, vaid ikka kauemat kuuma ja ahjus. Miks see nii on? Kas mitte seepärast, et paber ja analüüs küll annavad loa teha liha, kuid garantiid pole siiski?
Niiet, mida arvate?
Jäin nüüd vähe teema jälgimisega maha,kuid tuli meelde kogend jäägrite jutt.Kunagi Vene ajal eksporditi karu liha Soome ja siin tehti kõik analüüsid tip-top ja hoolikalt,aga liha tuli tagasi .Uss sees Ja mis tuli välja, meil võeti proovid nagu ikka,aga soomlased võtavad veel lisaks taguotsa pealt ja seal olid ussid sees.Nii et garantiid ei anna sulle ükski labor terve lihakeha peale,vaid ütleb,et antud proovides ussi ei ole.Igaüks arvestagu siis tõenöosus protsent ise välja.Mina isiklikult eelistan metssea liha läbikuumutatult.
TO DEERHUNTER: nojah, eks siis meestel lihtsalt vedas, antud tükis siis polnud sees ussi või lihtsalt oli õige valmistusviis, uss enne otsad andis kui meestele liiga sai teha...
kui seda metssiga nii karta, kas siis maks visatakse kah ära või. Egas maksa saa tallanahaks küpsetada. Ikka mikroskoop pihku ja siis tuline pann. Ise olen katsetanud nii et lasin keeritsussiga metssea liha sügavkülmas -18 seista kaks kuud. Üles sulatatult ei leidnud enam ussihaisugi. Võibolla oli ka kobin, aga ise ja järelkasv emmega täie tervise juures.