põdrajaht 15sept.-1okt

Kui miskit tahab väljaütlemist , siis siin on koht, kus seda teha.
eeru
Postitusi: 246
Liitunud: N Veebr 26, 2004 9:17 am

Postitus Postitas eeru »

rajaleidja kirjutas:Jah, nii see on, et põder on seal ennast vahepeal ilmutanud. Üle kuu aja oli pausi. Nüüd siis käis, ilus suur jälg. Aga tundub, et see oli ka ainuke kord, kui viimase aja jooksul soolakut külastas. peale seda pole jälle käidud.
Kivi aga on täpselt õigel kõrgusel. Kui vaatasid lohkusid kivil, siis põder on nosinud kivi alumisse osasse lohud. Nii et ulatub kivini ilusti. Need korvpalli korvi kõrgused soolakud mulle ei meeldi ja siiani on oma kogemus olnud selline, et põder eelistab seda soolakut, kus ikka kivi ulatub limpsima, mitte ei pea pinde keele sisse kraapima. Aga see puhtalt minu vaatevinkel ja kuna ma tean, et siin foorumis on teisiti mõtlejaid , siis ärge võtke seda kui jumala kuulutust :lol: Pärast jälle teema lukus :roll:

Kiwa kulu on selliste madalate puhul liialt suur. On ka häid "korvpallirõngaid" kus aastas läheb niigi 3 kivi :wink:
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

eeru kirjutas:Kiwa kulu on selliste madalate puhul liialt suur. On ka häid "korvpallirõngaid" kus aastas läheb niigi 3 kivi :wink:

No sellisel juhul peab sinna "korvpalli rõngale"küll kogu aeg kivile vesi peale jooksma.Kui loom ikka kivini ei ulatu siis ei saa ta ju kuidagi rutem sulada kui ilmastik seda teeb.Olen ise ka selle kohapealt Rajaleidjaga sama meelt: loom peab ikka kivi ulatama lakkuda ja kulu on olnud kaks kivi aastas!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

Ei saa aru, mis mõte sel kivil üldse on, kui sealt midagi kätte ei saa. Mis mõttega neid kokku hoida, kui otsustati mineraaliderikast kivi anda, siis ikka mingi mõttega. Aa sinna kolme meetri kõrgusele võib tavalist soola panna, mis siis alla valgub. Laudas riputate ka lakukivi talade kohale või, et küll niiskusega vähe tilgub.:D
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Ma ise loobusin sellistest kaelkirjakute soolakutest just põhjusel, et jube raske vahetada. Ilma redelita kuidagi ligi ei pääse. Ma parem viin kivi 2 aastas rohkem, kui vean autoga redelit. Kõrged kivid on seal head, kus kohalikud kipuvad neid oma lauta vedama. Ka seda on ette tulnud.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Postitus Postitas sooviku »

:shock: Milleks redelit vedada?Lihtsam on kohe ehitamise ajal soolaku kõrvale kaks erineva kõrgusega posti kinnitada,maasse kaevata.Soola lisamiseks lähed nagu treppi mööda üles.Võib ka mõne kõrgema kännu äärde posti panna.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Või siis postile endale saega kahe vastastikkuse külje pealt teha nn. kolmnurksed väljalõiked. Siis lähed ka nagu mööda redelit üles. Aga eks see jääb iga mehe otsustada kuda talle rohkem meeldib. Samas soolakut täidad tõesti 2-3 korda aastas ja kuna ka soolakule peab autoga ligi saama (kui varitsusest loom lastud vaja teine ka võimalikult väikese energiakuluga ära vedada) siis ei ole ka see redeli kaasa vedamine raske. Üks ring kevadel ja teine tavaliselt sügisel ja käid korraga kõik enda nn. hooldusalas olevad soolakud läbi. Samas viimasel ajal sigineb ka jahirahvale nii nn. kastimaastureid kui ka ATV-sid - seega soolaku hoolde tegemata jätmine on ainult oma lohakus.
ikka lõbusalt
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Ega polegi ausalt öeldes trehvanud soolakule, mille post ise maasse kaevatud. Siiani läbi aetud olemasolevate puudega. Aga sälkude tegemise mõte puusse, kui on selline tugevam puu on täitsa hea idee. Mul tavaliselt trehvab olema nii, et kolistan mööda soolakuid ringi ja avastan, et ühes või teises kohas on kivi otsas ja siis kiirelt auto juurde ja tagasi ning sool jälle olemas. Igale poole ei saa tehnikaga ligi ka ja ei peagi saama. :)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jahe
Postitusi: 743
Liitunud: K Mär 24, 2004 10:03 am

Postitus Postitas jahe »

Meil teevad sead niisugused soolakud,mis maasse kaevatud postide otsas kohe sistaks,ankurda kuidas tahad enne ei jäta kui ümber on.
243win
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

sügavale siis need soolakupostid kaevatud on ja kuidas ankurdatud? endalgi plaanis üks kaevatud postiga soolak teha, näeks ka ära kes mu valdustes kooserdavad...
turbolents
Postitusi: 118
Liitunud: T Aug 07, 2007 9:05 pm

Postitus Postitas turbolents »

Kaeva meetri jagu post maa sisse lihtsalt. Aga olen ka kuulnud sellist varjanti, et vana plekk ämber tsementi täis ja alumine ots sinna sisse ja sama moodi maa sisse.Pidi sigadele vastu panema kauem.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Aga ega siga tsementi söögi- ta ikke närib juurikaid ja kärsaga tuhnib ümber su betoneeritud ämbri maapinna üles ja post jälle upakil.
ikka lõbusalt
Vasta