jahimaa piir veekogudel

Siin võiks esitada küsimusi , mis puudutavad jahindus- ja relvaalast seadusandlust ,et oma ala tundvad inimesed saaksid teile vastata.
Vasta
turbolents
Postitusi: 118
Liitunud: T Aug 07, 2007 9:05 pm

jahimaa piir veekogudel

Postitus Postitas turbolents »

Minu jaoks on arusaamatuks jäänud jahimaa piir veekogude ääres. Ma mõtlen nimelt suuremaid veekogusid, nagu Peipsi j, Võrts j, ning meri. Küsimus siis selline ,et kui kaugel kaldast võib jahti pidada?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Minu teada on asi vaja piirivalves teatavaks teha, küll sealt siis kuuled,et kui kaugel?Võrtsul ikka vastava seltsi rannaribas siis,ega part eriti keset järve ole ju.
noorus on ilus aeg
turbolents
Postitusi: 118
Liitunud: T Aug 07, 2007 9:05 pm

Postitus Postitas turbolents »

no aga kui ajad taga ntx hanesid voi parte võrtsul, siis lõpuks jõuad ju teise jahiseltsi rannaribale.?
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Mina sain aru nii, et jahiseltsidel on nendest suurtest veekogudest vaid maismaa piir (Tartu klubist Liivi vist rääkis seda). Veekogud neile ei kuulu. Eks seda tuleb jälgida ja eelnevalt endale selgeks teha, et kust kohast see piir läheb. Kui on mõistlikud inimesed siis saavad aru, aga igasugust rahvast on ...
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

mul see teema akuutne - maavaldus piirneb võrtsjärvega. plaanis väikeuluki luba võtta sinna, aga kui kaugel rannast ma parti lasta tohin? kahtlustan, et ilmselt ikka oma valduse eelsel veealal, aga kui kaugel?
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Kas jahimaa piirikirjelduses ei ole seda kirjas? Pealegi mis see piirivalve asjasse puutub- ega ma venemaale jahile lähe...
ikka lõbusalt
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

aivar00 kirjutas:Kas jahimaa piirikirjelduses ei ole seda kirjas? Pealegi mis see piirivalve asjasse puutub- ega ma venemaale jahile lähe...


Piirivalve puutub asjasse veidikene küll. Piiriveekogudel liiklemine veesõiduvahenditega on teatud juhtudel selline tegevus, millest nad tahavad eelnevalt teada saada.

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=817302


BM
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ega see nii tühine asi ei olegi, kui kaugele tohib minna jahti pidama. Paar aastat tagasi käisin loengul, kus räägiti ühest projektist, et saaks jahti pidada kuni 200 m kaldast nii merel kui ka Peipsi järvel. Ma ei ole kursiski kuidas siis nüüd on. Probleem tekib sukelpartidega, kes tihti suurte parvedena kaldast kilomeeter või kaugemalgi. Siis oleksid nad kättesaamatud. Kalda ligi nad tihti ei tulegi. Peipsi põhjarannikul igatahes sügisel sukelparte just kaugemal palju (üle 200m). Ise arvan, et kui on EV territoorium ja piir 10 km kaldast, siis peaks seal saama ka jahti pidada (v.a. piiritsoon, ma ei mäleta mitu meetrit see oli, aga mis rikub jahi näiteks enamusel alal Narva jõel).
Või näiteks vaeraste ränne, mis ka tihti kaldast kaugemal, see jaht oleks ka ju huvitav pidada.
volli30
Postitusi: 155
Liitunud: N Veebr 05, 2004 7:49 am

Postitus Postitas volli30 »

Homme lähen tööle ja uurin asja järgi, kus ja kuidas.
Kasutaja avatar
shikaree
Postitusi: 141
Liitunud: T Dets 23, 2003 6:25 pm

Re: jahimaa piir veekogudel

Postitus Postitas shikaree »

turbolents kirjutas:Minu jaoks on arusaamatuks jäänud jahimaa piir veekogude ääres. Ma mõtlen nimelt suuremaid veekogusid, nagu Peipsi j, Võrts j, ning meri. Küsimus siis selline ,et kui kaugel kaldast võib jahti pidada?

tasub lugeda jahipiirkonna piirikirjeldust Riigi Teatajast, seal on tavaliselt kirjas : jahipiirkonna juurde kuulub Peipsi järve akvatooriumi osa, mis ulatub 200 meetri kaugusele rannajoonest.
Ja lisaks Jahiseaduse § 6 lg 5 Mere, Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve, Võrtsjärve ja teiste veekogude, mis ei asu tervikuna ühes jahipiirkonnas, jahipidamiseks sobiv akvatooriumi osa jaotatakse jahimaakorralduse käigus akvatooriumiga piirnevate jahipiirkondade vahel võrdsete kauguste printsiibil.
seal on teine rebane!
volli30
Postitusi: 155
Liitunud: N Veebr 05, 2004 7:49 am

Postitus Postitas volli30 »

Rääkisin just ülemaga ja sain vastuseks, et kui lähete Peipsile või Lämmile jahile helistage lähimasse PV kordonisse.Sealt saate juba täpsema vastuse.Kui huvi on siis võite Piirireziimi eeskirja lugeda.
Kasutaja avatar
annaliisa
Postitusi: 407
Liitunud: P Okt 14, 2007 8:53 pm

Postitus Postitas annaliisa »

parahrahv 6. lõige 5. + siis Võrtsul 250m ja Peipsis 200m. seda rääkis Liivi meile kursustel:)
Vegetarian is an old indian word for bad hunter.
Vasta