jahikoera seadus

Siin võiks esitada küsimusi , mis puudutavad jahindus- ja relvaalast seadusandlust ,et oma ala tundvad inimesed saaksid teile vastata.
Vasta
THEhunter
Postitusi: 2
Liitunud: P Okt 07, 2007 7:37 am

jahikoera seadus

Postitus Postitas THEhunter »

Et , kas igas sektsioonis peab olema verekoer seaduse järgi?
Kasutaja avatar
Eraser
Postitusi: 400
Liitunud: E Veebr 05, 2007 4:34 pm

Postitus Postitas Eraser »

Mitte veel sellel aastal.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

...aga varsti küll
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

..ja seadust selle kohta ikkagi veel ei ole, nii et kõik on seni kõige kõrgemal tasemel kuulujutt. Kahjuks.

BM
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Minuteada spekuleeritakse teemal, et "igal sektsioonil peab olema võimalus kasutada verejäljel töötavat koera" ehk siis sektsoonil omal ei pea olema sellist koera, aga peaks olema sellise koeraomaniku telefoni nr.. :)
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Täpselt nii plaanitaksegi teha nagu zakslane ütles. paberile on see seadus vist siiamaani veel panemata, kuna ei osata vist seda sõnastada. Kuda sa kirjutad seadusesse: Verejälje katse läbinud koer peab olema lähemal kui 30km. või 30 minutit :roll: Või peab koera omanikuga hoopis kirjalik leping olema, et koera omanik on kohustatud välja sõitma 5 minuti jooksul :lol:
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Kas asi seaduse kujul peaks olema on iseasi?
Aga sellise korraliku töötava verejälje koera olemasolu on igaljuhul õnnistuseks igale pundile. Meite postnõukogude aegses riigis aga on riigiaparaadil ikka veel piisavalt hirmu teda valinud juhmaka tavakodaniku ees. Ka iga peldikuski tulnd uitmõte tuleks Toompeal kohe seaduseks treida.
Võibolla annaks parema tulemuse, kui sama raha eest inimesi koolitada. Teeks, näitaks inimesele asja, et ta ise veendub lõpuks selle kasulikkuses. Ja uskuge, kui inimene ise tunnistab asja kasulikuks ja saab sellest aru siis ta teeb kõik(või peaaegu kõik :D ) et ka selle eesmärgi pool liikuda. No umbes samamoodi nagu mingid vennad teevad kõik seadusetreijaks pääsemiseks.
:D
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Joosepi põhilise ideega nõus, aga kommenteeriks veidi pikemalt.

Seni paari aasta jooksul KKM-st laekunud info kohaselt nõue verekoera nõue Jahieeskirja sisse kirjutatakse, aga mitte liiga vara (sic!) - muidu unustatakse see nõue koos tema jõustumisajaga ära (sic!!!) ja keegi ei hakka seda täitma. Nähtavasti on selle äraunustamise vältimiseks kole kasulik, kui nõue sätestatakse ja avaldatakse võimalikult vähe aega enne kehtimahakkamist ning enne seda tehakse ainult sellist pehmelt öeldes ebaselget (keegi ei tea kindlat tähtaega, kindlat sätte sisu ega kindlat kehtimahakkamise faktigi) propagandat ja harvu koolitusi (nagu praegu viimasel ajal). Ju need verejäljekoerad kasvavad ise paari suvekuuga valmis nagu õunad puu otsas.

BM
Vasta