Kas nii peetakse jahti?

Siin võiks esitada küsimusi , mis puudutavad jahindus- ja relvaalast seadusandlust ,et oma ala tundvad inimesed saaksid teile vastata.
Vasta
mann
Postitusi: 2
Liitunud: T Okt 09, 2007 11:12 am

Kas nii peetakse jahti?

Postitus Postitas mann »

Ma ei ole jahimees, vaid käin metsas koos tütrega fotojahil. Pühapäeval 7. okt. juhtus aga meil siin Harjumaal selline imelik lugu. Õhtupoole mõtlesime minna autoga metsateele sõitma, sest tahtsime kulli pildile saada ja olime teda seal kandis enne kohanud. Võtsime pere peale-2 väikest last isaga ja tütar fotoaparaadiga. Asusimegi teele, ilm oli ilus, päike paistis, kõigil rõõmus meel. Metsavahel nägime ees sõitmas autot Toyota Hilux , kes sõitis samuti üsna aeglaselt- ka vist loodusearmastajad. Siis jäi ta korraga seisma, jõudsime neile järele ja jäime ka seisma. Mööda ei saanud minna, sest auto seisis keset teed. Siis nägime paremal pool 10-15 meetri kaugusel põllul seismas kitse. Tütar hakkas kohe pildistama ja siis käis korraga ees oleva autoaknast kõva kärgatus. Autoaknast lasti seda kitse. Kits hüppas õhku ja kadus metsa. Lapsed olid jäänud vaikseks ja nooremad tihkusid nutta. Ehmatus oli muidugi suur, sest see pauk tuli nii ootamatult. Eesolev auto hakkas sõitma, meie veel ootasime veidi ja sõitsime siis talle järgi. Hoides igaks juhuks veidi kaugemale. Umbes paari kilomeetri pärast jäi eessõitev auto seisma. Mõtlesin, et äkki jälle kits, aga seekord õnneks ei olnud. Ehk tahab meid mööda lasta, sõitsin talle selja taha, juht pistis pea autoaknast välja, pani tagurpidi käigu sisse ja sõitis hooga meie auto poole. Sain kiiresti tagurpidi käigu sisse ja gaas põhja, vahepeal oli tunne, et ainult õhuvahe oligi meie autode vahel. Nii sõitsime umbes 50 meetrit, siis jäi Toyota seisma, juht pistis veelkord pea autoaknast välja ja sõitis siis edasi. Meid päästis ainult minu 25 aastane kutselise autojuhi staaz. Selge oli see, et meile taheti meelega otsa sõita ja juht ei pannud mitte kogemata tagurpidi käiku sisse. Jätsime oma sõidu katki ja tulime koju tagasi. Ma ei hakka kirjeldama meie tundeid ja meeleolu. Aga tahaks jahimeestelt küsida, mida me tegime valesti ja kas tõesti peetaksegi praegu nii metsas jahti?? Ees sõitnud auto numbrit ma igaks juhuks oma turvalisuse pärast ei lisaks.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Hetkel nii jahti ei peeta, ei tohiks pidada. Lisaks oli hilisem juba kallaletungi moodi. Kõige lihtsam oleks asjast teatada politseile või Keskkonna Inspektsiooni. Keegi pidi jube nälgas olema, või käis elu raskusi välja elamas (mingi eriline tellisepea), aga see ei õigutsa kuritegu.

Nüüd siis Mannile - kas polnud telefoni käepärast? 112 (politsei), 1313 (keskonna alane teabetelefon, kuhu selliste puhkudel helistada). Kes käskis eest sõita, see nüüd küll sind ei päästnud, oleks kohapeal seisnud, vaevalt ta sulle otsa oleks tulnud. Ja kui oleks, siis oleks lausa tahtlik vara rikkumine ja päris karmiks oleks saanud asja ajada. Sellise inimkõntsaga (kahju teda kohe jahimeheks nimetada) ei saa teisiti, kui tuleb asi politseisse anda, jääb äkki relvaloastki ilma. Pilte ikka tegite?
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Kindlasti teavita keskonnateenistust selle auto numbrist ja tegevuse asukohast. Siin on mitu jämedat rikkumist mitme seaduse vastu.
kahjuks nagu Tallinna kesklinnas, võib selliseid jõmme kohata tänapäeval ka metsas.
Nagu terves ühiskonnas on haigeid isendeid, leidub neid paraku ka igas suuremas(jahimehi ca 15000) seltsingus.
Kui me kõik kardame OMA julgeoleku pärast, ei tee aga midagi selle parandamiseks, siis jäämegi kartma.
Number on 1313.
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Ja veel. Teinekord helista kohe kohapeal, kui ikka põhjust on ja sa kindel oled, et millegi vastu eksiti. Saab vennad sealsamas kätte.
Kust sa tead, et jahimehed olid?
Iga püssiga paugutaja ei ole jahimees! Iga vend kes autos istub ei ole ka autojuht, kui puudub vajalik dokumentatsioon.
Kodanikujulgust õige asja ajamisel jääb soovida.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

Feen, kui minul oleks väikesed lapsed autos, siis ma ikka üritaks - kui vähegi võimalik - kastiga maasturilt või mis iganes masinalt eest ära sõita, kui too tahaks mu autot rammida. Ja ka siis üritaks, kui väikesi ega ka suuri lapsi autos ei oleks, lihtsalt instinktist.

Selline nähtus, nagu Mann täheldas, on kahjuks küllalt levinud, kuid sellegipoolest taunitav. Jutt siis autost laskmisest - otsasõitmise üritamine ei ole nagunii jahindusega seotud ja on lihtsalt jõmlus, kuritegevus jne. Nii et jah, teinekord kohe telefon pihku ja 110 või 1313.

BM
mann
Postitusi: 2
Liitunud: T Okt 09, 2007 11:12 am

Postitus Postitas mann »

Need olid kahjuks jahimehed. Mitte küll kohalikud, vaid "linnamehed", kes peale põdrajahti veel olid läinud metsa kitse otsima. eelnevalt aga olid nad alkoholi tarbinud. Läksime kohe jahijuhataja juurde, tema ütleski kes need mehed olid. Isiklikut ma neid ei tunne, loodan, et rohkem ei kohtugi nendega. Ja nad oleksid meile kindlasti otsa tulnud, sest meie vahe oli tagurdades väga väike ja nad poleks nii kiiresti pidamagi saanud. Telefoni levi sellel ega järgmisel päeval ei olnud meie kandis üldse, mingid tehn. probleemid mastiga.
indian
Postitusi: 410
Liitunud: E Okt 31, 2005 5:11 pm

Postitus Postitas indian »

Mann!
Ole palun kena ja avalikusta mulle privas, kus see toimus ja kellega oli siis tegemist, pelgalt autonumbrist isegi juba piisaks.
Iga asi tuleb omal ajal või siis natuke hiljem.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

lp.Mann, arvan,et mingi kantpea purjus temp ei ole selleks väga sobilik,et seda kõigi jahimeeste kaela määrida.See otseselt politsei ja KKI lahendada lugu ja isegi lugupeetud teadlane Tiit Randveer ei suuda mõnele tegelasele kõike selgeks teha.Lollusi tehakse meie ühiskonnas iga Jumala päev ja ega siis kõik ikka lollid ole.
See sokupilt ja lugu sunnib väga sinu õiglases meeles kahtlema,kuna tegemist jahimeeste foorumiga siis küsiks,et kes on näinud juunikuus selliste karvaste sarvedega tervet ja tugevat sokku.Arvan sama(mis teadlane Tiit Randveergi),et loom oli haige ja küllap sellest ka looma julgus tingitud.Ja kadus loom mitte jahimehe käe läbi(autoaknast) vaid lõppes lihtsalt metsa.Ka seda,et selle looma sarved toodi kohalikule mehele keetmiseks,ei usu.Või oli neil sarvedel sinu nähtud looma nimi peal? :(
noorus on ilus aeg
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Minu meelest enamusel tatipulkadel sarved jaanipäevani karvased ja ka neil, kellel esineb ninakiini.
Seda, mida sellest loost arvan, olen öelnud ära juba Looduspildis.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Eraser
Postitusi: 400
Liitunud: E Veebr 05, 2007 4:34 pm

Postitus Postitas Eraser »

kakuke kirjutas:Minu meelest enamusel tatipulkadel sarved jaanipäevani karvased ja ka neil, kellel esineb ninakiini.
Seda, mida sellest loost arvan, olen öelnud ära juba Looduspildis.


Jaanipäevaks peaks küll juba karv sarvedelt kadunud olema.
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Postitus Postitas hendrik »

Peaks, aga ei ole. On neid karvikuid ka jaanipäeva paiku kuuli ette jäänud, peamiselt siis ikka väärarenguga sarved ehk siis "tatipulgad" nagu kakukegi ütles.

Mis sellisesse intsidenti puutub, kuigi olles ka ise jahimees, ei peaks ma siiski paljuks selliste peale kaevata nii nagu kord ja kohus. Kui tõesti niiviisi käitutakse, ma pean just rammimist jms silmas, siis tuleb sellistest asjadest märku anda. Kasvõi viimase kohana jahifoorumis ja priva kasutades, kuigi 110 ja 1313 oleks ehk õigemad kohad.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Postitusi: 1180
Liitunud: P Jaan 04, 2004 7:43 pm

Postitus Postitas sammal.habe »

samas on väga raske midagi tõestada, kui pealtnägijaid pole. lõpuks jääb ikka üks väide teise väite vastu. kohaliku jahipealikuga kõnelemine oli kindlasti asjakohane tegu.

ju need aknastlaskjad läksid närvi, et keegi järele sõitis (teavad ju küll, et eknast laste ei tohi) ja üritasid sedasi eemale peletada.
Vasta