kuul risti!?

Arutelud ja küsimused-vastused õhkrelvadest.
Vasta
Satakas
Postitusi: 127
Liitunud: P Nov 12, 2006 9:55 pm

kuul risti!?

Postitus Postitas Satakas »

vot avastasin sellise asja:

Pilt

distants 25m, kuuliks ProMagnum ja püss jätkuvalt daisy PL1000

tegelikult meenus, et varemgi on paar korda silma jäänud, et üks auk oleks nagu rohkem, kui oma teada lastud sai. aga alles seekord märkasin, et augu kontuurid on 1:1 risti lennanud kuuliga.

kas kellelgi veel on juhtunud? on see möödapääsmatu nähtus, mida ikka ette tuleb või annab see märku, et püss hakkab väsima? kuigi ei tahaks seda uskuda sest mingit muud märki sellest pole, et midagi kuskilt väsiks või kuluks.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Asi tundub päris jamasti olevat. Võimalik, et püss tuleb kohe maha kanda, samas, sa võid püssi mulle anda, ma mõned aastad testiks ja katsetaks milles asi ja siis alles kannaks püssi maha.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Minagi leiaks lahenduse

Postitus Postitas Arles »

Siin on asi tõsine. Võin ka pakkuda ekspertiisi. Kuna tegemist sellise õhupüssi kategooriaga, saan teha pikema aja jooksul võrdluslaskmist ning siis tuua välja analüüsi tulemused. Arvan, et katsetada tuleks erinevate temperatuuride ja õhuniiskustega ning vaadata nende kombinatsioone - nii 3 a pärast peaks pilt selge olema - ole hea ja too püss minu kätte :)

Seniks võid mõne järgmise klassi püssi oma kuulide katsetamiseks osta.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
wsm
Postitusi: 353
Liitunud: P Jaan 15, 2006 9:07 pm

kuul risti!?

Postitus Postitas wsm »

Tundub, et see õhukas on andnud nii kõvasti tina, et nüüd ise tinast umbe läinud. Siin ei ole magnum õhukate puhul midagi imestada.Neil ju töösurved ja sellega ka temperatuurid kõrgemad. :!:
Tuleks ikka mingi aja ( nii 50 laksu järel ) rauda ka puhastada. Soovitan rauast tina välja ajada (selleks on olemas vastavad ained) ja kui see ei aita, siis soovijaid peaks leiduma. :lol: :lol:

Head tinutamist! :D
Satakas
Postitusi: 127
Liitunud: P Nov 12, 2006 9:55 pm

Postitus Postitas Satakas »

raud on üldiselt täitsa puhas. ja seda juhtumit on tõesti vaid 3-4 korda juhtunud umbes poole aasta jooksul. muidugi ma kõiki laske ei saa kontrollida aga nendest, mis lehe pihta lastud, pole küll üle 3-4 olnud.

arvestades, et kuulide sekka juhtub teinekord üsna veidra käitumisega isendeid, siis ehk on võimalus, et kuul ise loperdas? krt kui mõni kuul lendab erinevalt ülejäänud üheksast, mis ilusti kokku koonduvad kuskile 10cm eemale, pole vast ka imestada.

muuseas aga oma töö kergendamiseks oskab ehk keegi sooitada, mis keemiaga saab tina kergemini välja puhastada? selle ******* on nii, et lased ja lased ja vaatad iga sajakonna lasu järel rauda ning on puhas aga siis äkki on paras ****kiht sees ja siis see ***** ei tule ka tulirelvaõlidega kuigi kergesti maha. omajagu tüütu on seda harjaga nühkida...
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewto ... e&start=60
Natuke juttu siin. Foorumis peab veel kuskil sellest juttu olema. Puudutasin ise seda probleemi kunagi 22LR juures.
Ma usun, et Brunox on selline imeasi, mis selle tina sealt lahti peaks võtma. Kui see sileraual tina lahti aitab võtta, siis miks peaks jänni jääma õhuka juures.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

tõsisemalt

Postitus Postitas Arles »

Veidi tõsisem jutt kah - et proovi tegelikult vähe teisi kuule. Need ümara otsaga noh, et eip tundu kõikse kindlam valik. Kuigi loopiva püssiga lendavad kõik risti. Põhjused (loogiliselt võttes) saavad olla rauas kinni - et kas kuul pea loksub sees või saab lisatina külge ning kuulis kinni - kaalujaotus ebaühtlane ja mis iganes k
kõrvalmõju lennu ajal.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Soovitan puuvillatroppe. Mul Saksamaalt ostetud õhupüssitropid, pärast trenni ajad-lased 2-4 tk läbi raua ja kõik ilus, puhas.
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Üks kommentaar veel

Postitus Postitas Arles »

Et lisaks ääremärkus - osad kuulid on suurema ja osad väiksema diameetriga - vali need suremad 4,51 mõõdus ning kaalu poolest raskemad. Kui tina palju sees, siis troppidega saab veidi puhastada. Aga õliga puhastamine - kunagi oli juttu diisli-efektist - et otsi see vana peatükk foormist üles.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Õli ei lahusta ju tina.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
sada
Postitusi: 334
Liitunud: N Juul 29, 2004 12:13 am

Postitus Postitas sada »

Ballistoli saab Ülemiste keskusest Tallinnast, hind vist oli 40eek.Enamus kasutab seda.Gamo pro magnum on suhteliselt kehv kuul ikkagi, nii lennuomaduste poolest ja halb kvaliteet silmaga ka näha.Hea on tal ainult hind.
Proovi JSB Exact 0,547 g või JSB Exact hevy 0,670 g selle viimase kohta kirjutas just üks Diana 350 omanik " dianaga täna lasin ikka edukalt 60 meetri pealt välgumihkleid ja asju, kuigi jah, tabamuste grupid muidugi pcple vastu ei saa need jsb exact heavy kuulid on ikka imet teinud mu relvaga teiste kuulidega ei tahtnud vahest isegi 25 m peal grupid tulla" :)
Puhastamise kohta on üks laskesportlane kirjutanud nii:
Kõige lihtsam soovitus on, et iga 500 lasu järel kasutada Ballistoli ja viltkuule. Õliga immutatud viltkuul rauda ja diabool sinna järgi. Väljalaskmisel pihustub õli mööda rauda.
Nii viis korda järjest ja siis võiks lasta veel 3 kuiva viltkuuli koos diabooliga. Viltkuule leiab enamasti VFG ja Walther nimede alt. Umbes peale 20 lasku hiljem saavutab tabamistihedus endise taseme. Lihtsaim viis toru kõlbmatuks muuta, on suudmest ilma suudme kaitseta midagi kõvemat puhastamiseks sisse toppida. Suudme kuju vigastamisega lõpeb ka püssi täpsus. Erinevad valmistajad annavad veidi erinevaid soovitusi ja nende jälgimine on kõige kindlam viis. Puhastamata toru puhul hakkab paratamatult kuuli suudmekiirus vähenema. Täpsuspüsside puhul räägitakse tuhastamisest isegi iga 50 lasu järel.
Kust neid Eestis soodsalt saab? Kuna ei saa linki anda siis saatke mulle PM.
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

hello

Postitus Postitas Arles »

Ok, kordamine tarkuse ema, eriti kui otsida ei viitsi. Aga õlil baseeruvad puhastusvahendid ja õhuka raud ja lask pärast raua õlitamist ei pruugi kõige mõistlikumad olla. Ehk sõltuvalt õli jääkidest rauas ning püssi surveastmest võib tekkida olukord, kus rauas toimub plahvatus sarnaselt plahvatusele diiselmootoris. Ja kui nüüd selle paugu peale relv kuskilt järgi annab.
Aga kui ikka väga vaja tina kätte saada ning lapsi (vähemasti normaalseid) enam saada ei taha siis elavhõbe .. .
Tegelikkuses võiks mõni rohkem ajaressurssi omav foorumlane otsida väljamaa saitidelt asjakohasemat infot õhuka raudade puhastamise tarvis. Parim oleks vastava möga tootja + kirjeldus.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Kui vene ajal tiirus sai tegutseda siis võtsime ka Brennekesel vilttropi tagant ära,et jookseb täpsemalt,sest kruviga kinnitatud vilttropp oli tihti viltu taga ja viis kuulijooksu kõrvale.Aga peale vildi eemaldamist jooksid need kuulid täpsemalt küll, kuid risti.Märklauda(vineer) tekkisid ilusad kandilised augud.
Ehk on ka õhukal mõned kuulid tagaosas vigased ja sellest ristijooks?Pealegi,kui selline asi juhtub aint mõned korrad.
noorus on ilus aeg
ciller
Postitusi: 53
Liitunud: T Okt 09, 2007 4:46 pm

Postitus Postitas ciller »

Asi võib olla kuulides küll,sest ma lasin mingite odavate kuulidega vahepeal,siis need jookisid ka risti ja valisid ise suuna kuhu lennata.
Vasta