Õigekiri (poolitatud teema)

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Sarviku jutul on jumet!
Teema väliselt! Tea miks mõne mehe postitusi tõttatakse kohe punasega parandama,teisalt mõnel mõistata ,mis sõna olla võiks,aga parandajaid ei kuskil? Kas see käib postituse meeldivuse järgi? Peab vist ka selle, Kaisu... -Õigekiri on nagu kungfuu........ :D ,alla kirjutama :idea: Ega ma porotesti ,kasutusjuhendis ilusti õigekirja punkt sees ,aga miks siis erandid?
Kivi kotti!
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

OT. Sarvik on lihtsalt mõne mehe suur lemmik. ;)
Tegelt, mis seal pattu salata, olen ka ise mõned kirjavead punaseks teinud.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Postitus Postitas baddmann »

OT: Mina teen punaseks valdavalt tüüpvigasid, mis võivad esineda või esinevad mitmel erineval kasutajal sarnaselt. Ühekordsed või juhuslikuna tunduvad vead ei tundu nii olulised, igaühel ju võib juhtuda. Kui tekst aga täiesti ilma liigenduse ja õigekirjareegleid järgimata kirjutatud, siis punaseks tegema ei hakka, kustutada on siis loomulikum. Kel piisavalt tähtis mõte vajab kirja panemist, peab leidma ka piisava lisakillukese aega, et see mõte mingisuguselgi tasemel vormistada.

BM
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Poolitasin selle teema ära. Mul palve, et kui keegi märkab, et tema tekst mingi koha peal punaseks tehtud siis sügagu kukalt ja mõelgu, et mis sellel viga olla võib. Mõistlik on vigadest õppida.
Ühe tüüpveana märgiks ära selle -mata vormi. Millegipärast tahetakse kogu aeg seda kirjutada kahe t`ga. Jooksmata, laskmata, rääkimata jne kirjutatakse ühe t`ga.
Ei kirjutanud seda norimise pärast.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Vasta