Metsaomanikud kiruvad jälle jahimehi!

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
Vasta
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Metsaomanikud kiruvad jälle jahimehi!

Postitus Postitas Ats »

11.09.2007 a K 18.15 ETV saates Osoon, kiruti maaomanike poolt jahiseadust ja ulukite arvukust.
Kasutaja avatar
jahiline
Postitusi: 8
Liitunud: N Okt 18, 2007 7:15 am

Postitus Postitas jahiline »

Kui sead kuskil kõvasti sigadust teevad ja muud elukad metsa või noorendiku lagedaks söövad on tekkinud pahameel mõistetav.
Kuid siinkohal ei saa märkimata jätta niisama kõva peremehetundega maa- ja/või metsaomanikke, kes räuskavad suuresti ainult räuskamise enese pärast, kuna nähtavasti suur peremehe tunne peab kuskilt otsast väljundi leidma. Ja siis on jahimehed ühed, kelle otsa on sobilik maha kukkuda. Neid ei ole küll teab mis palju, kuid siin-seal ikka leidub.
Elu looduse keskel
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Üks,mis sellest eelmisest kitseuputusest(seitsmekümnendad) silma jäi,oli see,et kuigi ulukike arvuks pakuti Eesti oludes 200 000 ei lastud jahimeestel seda arvu reguleerida vaid alles 76-77a talv tegi seda,et tõmbas poole maha.Praegu aga püütakse ulukite arvu aint jahimeeste abiga vaos hoida ja süüdistatakse siis meid(jahimehi) kui ulukid kuskil kahju teevad.Kuidagi imelik tundub nagu,aga jah,praegu ju vabariigi kord ja seadused teised.
Mäletan hästi seitsmekümnendate jahiaega, kui kitse puhul käis jutt põhiliselt aint lisasöödast ja laskelubasid jagati sõrmeotsaga.Metsakajudest siis minu teada eriti ei räägitud.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
annaliisa
Postitusi: 407
Liitunud: P Okt 14, 2007 8:53 pm

Postitus Postitas annaliisa »

nii palju kui on inimesi on ka arvamusi. köik kiruvad jahimehi aga kui järsku enda maa peal loomad midagi korda on saatnud, siis esimese asjana pöördutakse jahimeeste poole, et palun tulge appi.minu silmis on see nii selge et jaht on vajalik, ja ma ei saa aru miks osad inimesed leiavad et see pole vajalik. üks asi on see et jaht on vajalik ja teine on see et jaht on karm. töepoolest on, lased kellegi maha, aga see on siiski vajalik(päris populaarne söna). mina olen ka metsaomanik ja olen kogu aeg oma maal lubanud jahti pidada. nüüd olen jahimees ka ise . önneks meie kandis pole selliseid kes jahimeeste vastu viha peaks ja seega probleemid selle koha pealt puuduvad 8)
Vegetarian is an old indian word for bad hunter.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

See kord on kirujateks jahimehed ise. :D
http://www.vorumaateataja.ee/?a=uudised&b=6728
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Paistab, et ka Räpina kandis inimesed RMK jahimajanduse peale tigedad on. Nagu ka laulusalmis- ükskord pakatab vimm. Loodan, et see ka kunagi tõeks saab ja RMK-s käputäie "sõpruskonna" tegevus lõpetatakse ning RMK hakkab tegelema ainult sellise tegevusega mis ka tema nimesse sisse on kirjutatud. Las see jahipidamine jääda ikka selleks ellukutsutud kohalike jahiseltside korraldada-siis ka kohalikul talumehel hea naabrimehest jahimehe hõlmast kinni võtta ja küsida- miks sa ulukeid rohkem ei küti.
ikka lõbusalt
Vasta