Ajujaht 2007

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Kaim
Postitusi: 20
Liitunud: L Sept 15, 2007 5:29 pm

Postitus Postitas Kaim »

no meil kukkus 5ja 6 16.septembril ja 24.september 5ja5 kus juures veel samast kohast :lol:
Metsas on ka KARU !!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Kui samas kohas,siis esimene oli ikka täisperemees ja teine asetäitja.Küllap on nüüd ka mõni väiksem asemel,ega loodus tühja kohta ei pea.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
gustav
Postitusi: 62
Liitunud: R Nov 04, 2005 7:45 pm

Postitus Postitas gustav »

Ise kah eriti ei usu et vasikate vähesus karus või hundis.Neid meil ikka liigub ja tuleb kah juurde kuna jahima piirdub alam-pedja looduskaitsealaga.Ega meilgi vasikatest puudus kokkuvõttes pole.Lihtsalt sellel aastal üksikuid lehmi rohkem märkand.Pullid on ka siiamaani olnud kõik need niiöelda sateliidid kes suuri pulle valvavad 2+2 ja 2+1.Kaks tükki olid ka 3+4
Jaht on midagi erilist
lendorav
Postitusi: 163
Liitunud: E Mär 27, 2006 6:58 pm

Postitus Postitas lendorav »

Meil sai selle laupäevaga põdrajaht läbi, kukkusid viimane lehm ja vasikas.Lisaks veel üks hirvevasikas.
Laupäeval oli super ilm, kuidas teil ka läks?
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

1 kopravasikas kukkus. Ilm oli tõesti kuldne. Kuudavasti tehti usinasti kitseaju aga meie maadelt ei saanud ühtegi looma kätte. Ei otsimiselt ega ajamiselt (ei tulnud isegi välja ühtegi). Kitsedega pole lood igal pool kiita.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Kolevoll
Postitusi: 249
Liitunud: E Apr 05, 2004 2:16 pm

Postitus Postitas Kolevoll »

Kuivõrd kõigest seitse meest kogunes viimasel nädalavahetusel, siis otsustasime katsetada ajujahti kitsedele. Kokku neljast ajust, mis olid suhteliselt väikesed metsatukad, ei kütitud ühtki kitse. Kitse oli ajudes küll, kuid ajamas oli vaid üks-kaks meest ning kitsed põgenesid ajus tagasi.
Kõige põnevam kogu selle nalja juures oli aga see, et esimesest ajust, mille suuruseks umbes 500x250 m, väljus üksik vana hunt, kelle jälgi sealkandis suvel ning viimati ka poolteist nädalat tagasi lumega näha oli. Ajust väljuv hunt peatus 20 m kaugusel, vaatas korra minu poole ning jätkas kergelt sörkides oma teekonda. Mul oli küll suur himu päästiku vajutamiseks, ent kahjuks ei olnud õiguslikku alust püssirohu põletamiseks.
Niivõrd hallikarvalist hunti, kui see kõnealune, ei ole ma varem näinud. Oleks põnev teada saada, mitme küti käest see hallivatimees oma elu jooksul on juba pääsenud.
Aga selles ~13-hektarilises ajus oli lisaks hundile veel ka neli kitse, kes küll vaid ajaja nägemisulatusse sattusid.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Sai ka seda nn. kitseaju tehtud kuna miinimum limiit täis laskmata. Ajasime ka neid nn. väikseid tukkasid ja kitse ikka oli igas ühes paar tükki. Välja ei tulnud kütiliinile ühtegi- enne kütte ots ringi ja metsa tagasi. Siis üks "kavalpea" jäi ajumeeste selja taha põllu serva ja oh üllatust-kitsekesed jooksidki sinna põldu välja kust aju algas-kahjuks aga liiga kaugelt. Siis otsustati saksa terjer platsi tuua ja kitsed olid nigu naksti kütiliini ees väljas-ema ja tall ka loojakarja läksid. Siis otsustati aga maksa minna tegema- viimane põder oli ennelõunat juba kummuli aetud.
Tundub, et see kitse ajujah on nagu jänesejaht-kui koera ei ole, siis suht nadi ja kits sinder kipub ikka sedasi liduma, et mina küll näppu kõverdada ei oleks tahtnud. Aga eks kogemus on olemas.
ikka lõbusalt
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Ega kits taha jah nö tavalise aju aju ees tulla: suure kisa ja kära peale murravad ajust tagasi ja jooksevad igale pole külgedele välja, aga mitte sinna kuhu vaja. Tuleb ajada nagu jänest või rebast: üks mees metsa kõbistama ja teised käigukohtadele, siis tulevad ilusti vaikselt just küttide juurde. Koera ees kipub jah hirmsa tambiga minema.
Vasta