Ise alustan sellisest marinadist milles tavaliselt sokku hoian, ja põtra ka. Kuna ma enamusel juhul mõtlen marinadid käigupealt välja (loomulikult võib need marinaadide retseptid juba ammu olemas olla), siis ei ole neil mingeid nimesid ka hetkel olemas. Aga kuna ma kavatsen siia sellesse foorumisse veel palju retsepte kirjutada (vastavalt vaba aja olemasolule), ja nii mõnigi kord viidata mõnele marineeritud liha retseptile, siis peaks mingid nimed neile välja mõtlema.
Punane marinaad nr.1
3 kg ulukiliha, 4 küüslauguküünt, 3 suurt sibulat, 2 sellerivart, kimp maitserohelist, piprasegu, grillmaitseainet, soola (ise lisan seda küll alles siis kui liha küpsetamisele läheb), 60 ml veiniäädikat, umbes 1 kg ketsupit (vist oli see suur pudel kilone

Uluki liha tükeldada (täiesti nii suurteks tükkideks kui tundub vaja minevat, hiljem saab neid tükke muidugi väiksemaks lõigata). Lisada piprasegu, mõnda grillmaitseainet (nt. Venezia, Laue maitsetaimedega, (Piprapoest), või siis mõnda muud maitseainet, mis meeldib), hakitud küüslauku, sibularõngaid (selle retseptiga ei ole hirmu, et liha halliks tõmbuks

ja kui kellelgi soovi, siis võib lisada eraldi kadakamarju ja/või sidruniviile (annavad ka hea maitse ja omapära)
Nii, et siingi saab hästi palju maitseainete ja ürtide, ja maitserohelise, ja ketsupitega varieerida. Aga kondikava sai üldiselt paika.