Hakklihamasin

Siin võib jagada kogemusi soetatud toodete kasutamisest
Vasta
krupp
Postitusi: 89
Liitunud: R Veebr 13, 2004 10:09 pm

Hakklihamasin

Postitus Postitas krupp »

Kuna käsi väsis väntamast tekkis idee soetada elektriline :idea: hakklihamasin
Paluks kogemusi sellise isendi soetamisel,netist mõned leidsin kodu tarbimisse,mida silmas pidada?
Tootja?varuosad?Võimsus?
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Meil kodus odav 800kr Bomann ja selle raha eest asja enam, kui küll. Kaasas ka vorstitoru, aga kasutanud teist pole.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
-Imre-
Postitusi: 197
Liitunud: T Mai 31, 2005 9:33 pm

Postitus Postitas -Imre- »

kui ostad vaata selline millel tööosa oleks metallist mitte plastikust,
plastik paindub läbi ja võtab kõvemad tükid vahele ja siis ei keri liha terani.

parimat
Kasutaja avatar
smtasku
Postitusi: 316
Liitunud: E Juun 26, 2006 3:12 pm

Postitus Postitas smtasku »

Ise kasutan 4 aastat Philipsi kombaini, millel hakklihamasin kaasas. Seni on kõik ilusti läbi järanud. Põdra kiled ja kõõlused pole ka masinat umbe ajanud.
Aga kui kogused suuremad, ntx terve siga korraga läbi ajada siis arvan, et võiks olla ikka ainult hakkliha jaoks mõeldud masin.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Usun, et ei kesta nendest väikestes kodumasinatest ükski terve suure sea korraga läbiajamist. kombaini mainimatagi. Endal ka 3 aastat Boman ja siiani hakkama saanud. Kuna see oli naisel hetkeemotsiooni ost, siis mis sa hing enam ikka teed. Enda arusaamise järgi peaks mootor võimsam olema-nii 1 kw tuuris. Bomanil oli vist 700 W. Ja see nn. lõikekorpus peab loomulikult metallist olema. Aga selle nn. umbelaskmisega olen saanud hakkama ka 3 faasilise mootoriga nn. suurköögi masina kasutamisel. Seda nii põdra kui ka sea jahvatamisel. Asi nimelt selles, et metsloomal palju nn. vahekilesid ja need lihtsalt kerivad ennast ümber võlli ja nugade. Siis edasi hakkab juba reste ummistama. Seetõttu tuleb ka sellele masinale soovitavalt max 5*5 cm tükid lõigata. Koduomale veel väiksemad ja suurte koguste läbiajamisel vahepeal lihtsalt masina lõikemehanism lahti võtta ja puhastada. Väikeste tükkide puhul aga jäävad nn. kileriba tükid ka väiksemaks ja on suurem lootus, et lähevad lihtsalt lõikerestist läbi. Samas mõistliku ekspluatatsiooni korral (väiksed tükid ja rahulik etteandmine) olen ka terve kitse korraga läbi jahvatanud (ilma kontideta muidugi :lol: ).
ikka lõbusalt
vana sokk
Postitusi: 144
Liitunud: E Nov 22, 2004 3:32 pm

Postitus Postitas vana sokk »

Kui läheb ostuks siis vaata järele kui lai on rant kuhu toetub nuga,ühel polnud isegi 1mm ja pekise pehme lihaga keeras otsa siledaks ning aitas ainult keevitus et kandid taastada.Tootjat ei mäleta kahjuks aga oli see jama eelmisel aastal uue masinaga.
võimalikult suurem ports
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Üks nipp on veel selle liha hakkliha masinast läbi laskmisel, et kui on selline vedel/vesisem liha nagu näiteks kõhuliha jms ning see ei taha läbi minna siis annab väga suure efekti, kui läbi aetavat liha enne sügavkülmas natuke hoida. Mitte ei külmuta läbi, vaid et ta muutub seal juba selliseks tahkeks. Vist on piisanud tavaliselt mingist poolest tunnist hoidmisest ja siis pole enam vahet, kui palju kelmeid on. Kõik läheb hooga läbi. Muidu on see vedel liha seal ümber teo ja kerib ja kerib, aga läbi ei tõuka. Aasta tagasi sai lastud korraga konserviks kaks kitse ja masin ei köhatanud ka.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Muide, see Bomann'ihakklihamasin näeb välja nagu 5-6 aasta tagune Philipsi masin, nii, et võib julgelt soetada, reevers ka peal.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

zakslane kirjutas:Muide, see Bomann'ihakklihamasin näeb välja nagu 5-6 aasta tagune Philipsi masin, nii, et võib julgelt soetada, reevers ka peal.

Täpselt see mul ongi.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Kakukesel õigus selle sügavkülma osas. Ma tavaliselt hakklihasse pandavat pekki ilma "kangestamata" sügavkülmas ei taha tükeldamagi hakata. Muideks ka pekis olev nn. rasva sidekude läheb tahkemana kergemalt masinast läbi.
ikka lõbusalt
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Jah,elektri värk ja suured kogused.Endal ikka see vänt pihku ja läheb et ragiseb.Metsloomakiled jah,tükivad ka käsimasinat umbe ajama ja siin aitab vahel(kuid mitte alati) nati tagurpidi väntamine.Ise pole tervet siga ajanud läbi aga kaks kitse on küll olnud ja siis kulub aega ning tüdimus tuleb peale küll,et krt,oli nüüd niipalju vaja,eriti kui vorsiks ajada ,siis kaks korda.On ka vänt pooleks läinud kuid "võimsust" on siiani piisavalt olnud aga tüdimuse tulles need Bomanid silme ees küll.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Kui siis mõni nädal tagasi sai väikse pundiga pull lastud ,siis läksin kah poodi el.masinat ostma. Bomani krt ei olnd! Oli neid 4 sorti, 2 tk sh Philips olid 350 W, need praakisin välja, siis jäid Severin 700W, robustsema välimuse ja reversiga ning Bosch 800W, kena ja ilma reversita ning teistest kõvasti kallim. Võtsin Severini 1300 eegu eest, mis oli ka praktiliselt kõikse odavam. Lisaks reversile meeldis tema juures ka see et lõikeaparaat on el. mootorist kergelt eemaldatav ja seega pestav. Teisest küljest istub see lõikeseade mootori otsa mingi plastpuksi sisse ja töötades võnkab ikka sõltuvalt töökoormusest omajagu, mis tekitab kahtlusi eluea kohta. Esimese loomaga sai ilusti hakkama.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Ma honkomeest saan nii palju lohutada, et esimesed kümmekond looma olid minu emotsioonid kah samad selle Severiniga. Esimese muudatuse sisetundes põhjustas vastupidiselt kartusele mitte plastpuks vaid hoopis tigukeerme murdumine. Katsetused näitasid, et jupp murdunud keeret jõudlust ja kvaliteeti ei mõjutanud. Sai siis samas vaimus jätkata kuni ükspäev poole töö pealt juhtus nii, et masin küll undas, kuid väline tööosa ringi ei käinud. Peale demontaasi ja pesu väliseid mehaanilisi vigastusi ei tähendanud. Tõenäoliselt on purunenud miskisugune jubin Selle roostevaba korpuse sees. Praegusel hetkel ootab masin pappkarpi pakituna garantiiremonti sõitu. Positiivse lõpuna lisaksin, et garantii on sel viguril suhteliselt pikk. Äramärkimist vääriks vast veel see, et pisikest pulli me sellest masinast läbi ajanud ei ole. Vaid ikka nii 60 kopkase kilekottitäie korraga.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

To Andrus Michelis: Tänan lohutamast :roll:
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Kasutan ka seda severini masinat ja juba mitmendat aastat. Minu meelest hind ja kvaliteet paigas. Korraga aetud terve siga. Peab vastu küll.
Egas elevant pole siga!
Vasta