Siberi laika

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
aimboy
Postitusi: 14
Liitunud: K Nov 07, 2007 5:28 pm

Siberi laika

Postitus Postitas aimboy »

On kellegil tulemas paberitega Siberi laika kutsikaid, või mõnel tuttaval?
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Postitus Postitas Anti »

Mitu teemat sa veel sama nimega teha kavatsed?

http://www.kuldnebors.ee/index.mec Vaata siit kuulutusi!

Kaks kennelit kah,kust uurida võid:
http://www.hot.ee/valgekihv
http://www.zone.ee/vilivalla
http://beta.album.ee/antilaht
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Ole hea ja kannata veel pool aastat. Viimase kuu aja jooksul on sulle hirmsasti meeldinud Norra must ja hall põdrakoer, nüüd siberi laika. Homme meeldib terjer, järgmine nädal taks.
Mida sa mõtled üldse Siberi laika all? Otse siberist toodud?
Viimati muutis rajaleidja, R Dets 14, 2007 8:44 am, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ubin
Postitusi: 137
Liitunud: P Mär 12, 2006 6:54 pm

Postitus Postitas ubin »

Ilma kogemusteta on jah raske otsustada, et mis tõugu jahikoera võtta. Mina võtsin koera juba enne kui läbisin jahikoolituse. Asi lihtne, valisin jahikoera tõugude hulgast oma arust kõige ilusama, Iiri Setteri. Ja milleks paberitega kui ilma on palju sootsamad. Kursusel sain aru, et paberid ikka tähtsad. Olin kindel, et hakkan kõvasti linnujahti pidama. Koeraga läks kehvasti, kutsikal oli söögitoru laiend ja pidin magama panema. Sain omanikult uue kutsika. See koer sai aastaselt külma ja jäi kopsupõletikku. Panin koera Tartu haiglasse, kus soovitati magama panna, koer vaakus hinge ja köhis verd. Otsustasin ravida ja koer paranes, mitte küll täielikult, osa kopsu on hävinud. Võtsin teda ikka paar korda jahile kaasa ka, aga koera hooldus peale jahti oli nagu 5-e püssi hooldus, nimelt karv võttis pool metsa kaasa. Siis sai koer veel pikse löögist hirmutatud ja nüüd kardab veel pauku ka. Koer on mul maal ja väga hea tiivanikoer :D . Mõtlesin, et enam ei kiirusta ja ei ühtegi paberiteta koera enam. Sai kõvasti jahis käidud, Vene eurooplastega ja norrakatega, täitsa super. Õnnestus venelase eest siga lasta ja norraka eest põtra. Vaikselt hakkasin kaaluma vene euroopa laika võtmist, kuna jaht temaga oli ikka super. Vahepeal kiibitsesin ka karjala karukoera, aga olin kindel, et võtan ikka vene eurooplase. Siis tulid Karjala karukoeral kutsikad ja ma ei suutnud enam vastu panna ja tõin koju. Temaga jahtidest võiks siin pajatama jäädagi, on olnud fantastilisi hetki ja plju nalja. Koer veel seitsme kuune, loodan, et midagi untsu ei läheks.
Ah jaa peale setterit tahtsin veel Saksa linnukoera, siis Eesti hagijat.

Noorel jahimehel on seda otsust ikka väga raske teha, eriti kui ei ole kannatust. Kui ise ei tea keda jahid ja mis moodi jahid siis on koera jaoks veidi vara.
Kui paugutada tahad - "mine tiiru!"
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Kui huvi siberi laika vastu, siis soovitan Soomest vaadata.Eestist sa vaevalt leiad kuigi mõned ka siin olemas.Samas kui must-valge nii väga meeldib siis võta parem vene-eurooplane.
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Arvan ka,et Ubinapoisi jutt oleks vaja igal noorel jahimehel välja printida ja meelespeaks jätta.
Aga koeri ja koeratõuge mida jahil kasutada on väga palju,ning arvamus,et ma nüüd võtan mingi kuulsa tõuga koera ja siis teistest ikka parem olen,see poisikese mõte aint.Koer on elusolend ja tahab peale jahti ka muid hüvesid ning norm pidamistingimusi.Kõike neid asju tuleb teada enne koera koju toomist,loom pole mänguasi,et mängin nati ja viskan siis minema(mida meil tihti juhtub).Arvan ka,et see siberi laika ikka siberi jahi jaoks ja meil olud nati teised,ka jaht ning jahiseadus teine kui venes lubatud,ning linnakorterisse paksukarvaline siberi koer küll ei sobi.
noorus on ilus aeg
Vasta