Seasongermaa..

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
hunt
Postitusi: 138
Liitunud: T Mär 16, 2004 10:20 pm

Postitus Postitas hunt »

RMK Mahtra jahimajand ei müü ainult küttimisluba, vaid seda on võimalik osta koos jäägriteenusega. Umbes neljatunnine jaht (hiilimis- ja varitsusjaht) maksab 938 krooni. Sel juhul on sokuloa hind 800 krooni. Metssea küttimisloa hind 200 - 1200 krooni.

Nii vastati mulle kui soovisin luba saada.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Postitus Postitas aivar00 »

Tasuta lõunaid ei ole enam ammu... Eks seda on ennegi juhtunud, et tasuta luba läheb vett vedama isegi siis, kui lihakeha endale saadaks. Asi on nimelt suhtumises. Ei ole küll ise " lihajahimees", kuid heast suutäiest ei ole ka kunagi ära öelnud. Selle nn. tasuta sealoa juures ongi minu arusaama järgi kõigew kurioossem see, et riiklik instants püüab võimalikult väikeste kuludega järjekordselt riigi jahimajandile jäävad "kohustused" "ullikestest" maaomanikest jahimeeste kraesse lükata. Endil neil aga "jäägrikriis"- pole tööjõudu. Vähemalt Mahtra aladel on küll prrid kohad olemas. See pole minu asi kas palk on väike või ülemus vilets-igastahes mehed paigal ei taha püsida.
Samuti ka see Maalehes kurdetud Kohila poolne erametsa omaniku mure-järjekordselt RMK jahiala ja Hageri jahimani otse läbi metsa ca 5 km.
Meie selts lasi miinimum normiks antud 40 kitselise asemel 60 isendit s.o. 1,5 min. normist. Nüüd on metsas liikudes kitse suht vähe näha. Valla maadel aga ameti tõttu tihti ringi liikudes torkavad just RMK maadel kitsed silma. Oma jahimaadel kitse suht vähe näha peale seda normi laskmist. Aga usun, et selle põhjenduseks see, et tavajahimees eriti kitselaskmisest vaimustatud ei ole samuti ka lugu jahituristi puhul. Temale kõlbab ainult sokk. Meie panime tänavu aga põhirõhu kitsedele-talledele. Ega allesjäänud jäägrid ise ka tõenäoliselt viitsi nende kitsede "rappimisega" eriti tegeleda. Hulk tööd ja vaeva- palk ikka sama.
Eks loomulikult nüüd kolivad osad kitsed RMK maadelt jälle meie maadele kuna loodus tühja kohta ei salli- sõimata talumeestelt-metsameestelt+ajakirjanikelt saame aga järjekordselt "meie" s.o. tavajahimehed. RMK jahimajandi jahindusjuhid peavad aga peenikest naeru ja möhkugi olukorra parandamiseks ette ei võta. See ongi see põhjus- vimma omamine nende vastu.
Võib-olla olen eksiteel, kuid selline arvamus on kujunenud ja reaalses elus valgust ei paista minu silme ees oleva "paksu metsa" tagant küll mitte. Eraldi teema veel jahipiirkondade jagamine. Seda aga siin lahkama hakata ei ole mõtet.
ikka lõbusalt
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Täna metsas ringkäigul olles avastasin salaküttide poolt tapetud kuldi(max.nädal vana).Imelikul kombel oli uluk antud majast (vt.teema esimest postitust) 170 m kaugusel.Majale lähemale minnes avastasin veel soolaku ja majast kõigest 40 m kaugusel hästi töötava söödakoha.Meele teeb mõrudaks teadmine,et mees teadlikult kutsub omale sead hoovi ja siis süüdistab jahimehi.
NB!Salaküttimine käib seal talus juba viimased paar aastat ja varitsemaski on käidud aga tulemus kahjuks siiani lahjaks jäänud.Nüüd siis tegeleb asjaga edasi keskkonnateenistus.
Prohvet Maltsvet
Postitusi: 426
Liitunud: T Dets 11, 2007 5:26 am

Postitus Postitas Prohvet Maltsvet »

... sa pidasisid silmas ikka KKI-d
Ole kui leebe tuul...
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Kohal käisid loomulikult KK-INSPEKTORID.Kas nüüd on õige?
jahimees123
Postitusi: 80
Liitunud: T Dets 20, 2005 5:16 pm

Postitus Postitas jahimees123 »

ja mis asjast edasi sai?
püss selga
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Asi praegust uurimisel,niiet vara midagi öelda.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

Nüüd siis see lugu ka Delfisse jõudnud
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=17798152
lepppakas
Postitusi: 2
Liitunud: N Dets 20, 2007 8:53 am

Postitus Postitas lepppakas »

Mitte midagi erilist tavaline lugu. :?
Vasta