Sile või vint? kumb koerale turvalisem on?

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

metsavana kirjutas:Ja see murdmise tahtmine tuleb juba kutsikana paika panna , samuti otsimise raadius . Koer kes töötab peremehega samas rütmis ja tunnetab peremehe toetust , seda on võimalik õpetada ka . Aga need koerad keda vaja iga jaht radaritega otsida need teevad ju sisuliselt seda mida tahavad ja nii need murdjad tulevadgi

Mida sa mõtled selle otsimise raadiuse paika panemise all? Et kui koer natuken kaugemale läheb või kui kui juba 5min kadunud on, siis hakkad teda hõikama ja tagasi kutsuma?
Ja suure tööraadiusega koera ning murdva koera vahele ei saa nüüd küll võrdusmärki panna.
Kasutaja avatar
metsavana
Postitusi: 82
Liitunud: K Okt 20, 2004 6:23 pm

Postitus Postitas metsavana »

Ei pea silmas tagasikutsumist , sest siis ta ei õpi sind ülesotsima hiljem vaid noorena peab ta otsima ise sinuga kontakti , et kas sa ikka metsas oled ja siis teda premeerida selle eest. Ja asi hakkab toimima algul ootad ta ära kui ta otsimist alustab ja hiljem ta juba jälgib ise kus sina oled ja hoiab sinuga sidet.Ja sama hakkab toimima ka töötades , kui enam ei tunne sinu lähedal olemist siis lõpetab ja tuleb ära . Nt. sead juba üle kütiliini ja sa ei järgne talle , siis ka tema lõpetab, ja tuleb ära . Ok sellega läksin võibolla liiale , et kõik radariga otsitavad koerad murdjad , aga mõte oli noore koera õpetamisega seotud , et kui koer töötab sinu ligiduses siis on võimalik keelata ja kiita aga kui mitu km eemal siis sa ei saa seda teha .
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Postitus Postitas rajaleidja »

metsavana kirjutas:Ei pea silmas tagasikutsumist , sest siis ta ei õpi sind ülesotsima hiljem vaid noorena peab ta otsima ise sinuga kontakti , et kas sa ikka metsas oled ja siis teda premeerida selle eest. Ja asi hakkab toimima algul ootad ta ära kui ta otsimist alustab ja hiljem ta juba jälgib ise kus sina oled ja hoiab sinuga sidet.Ja sama hakkab toimima ka töötades , kui enam ei tunne sinu lähedal olemist siis lõpetab ja tuleb ära.

Selles suhtes täitsa päri. Teise koeraga tegingi nii, et metsa minnes istusin ise kännu otsas ja lasin koertel(koos vana koeraga siis) ringi tuuseldada, kuni ise lõpuks tagasi tulid.
Vanemal koeral ongi jube suur vajadus minuga sidet hoida ja seetõttu ka väga suur tööraadius ei ole. Nüüd teise koeraga koos töötades raadius küll suureneb iga korraga. Aga varasemalt oligi probleemiks see, et siga ajades lõpetas suht kiiresti ajamise ära. Kas tunnetas, et peremehega kaob kontakt või midagi muud, ei tea.
Aga algsest teemast läheb see juba mööda. Tuleks kolida koerte teema alla.
püssifänn
Postitusi: 9
Liitunud: L Jaan 19, 2008 11:03 pm

Postitus Postitas püssifänn »

Ma arvan et sileraudne on ikka metsas kindlam; turvalisem ja ohutum koerale ma tean palju juhuseid kus on lastyd vindiga läbi sea ja sama ka haavates koera
peeter

koerale turvalisem

Postitus Postitas peeter »

Kusikil eespool sai natuke rââgitud " jahipiigist " , mille otstarbest vist ei saadud eriti aru . See on ajajatel kasutusel Kesk-Euroopas , sobib kenasti ka koera aitamiseks vajadusel . Relvadest ja vôimalikest sobilikest kaliibritest eelistaks ise vibulukuga cal. 30-30 , kus on kasutusel valdavalt tômbi otsaga kuulid , milliste kasutamine vôsas on ennast igati heast kûljest nâidanud .
Vasta