RAHAD KOKKU

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
tarmo

RAHAD KOKKU

Postitus Postitas tarmo »

Mida asjast arvate,paneks rahad kokku ja ostaks selle eest kaamera ette automaatsöötja.OKASKERAL ka kergem,peab ta siis sellist vaeva nähes meile lõbu pakkuma et tassib juba öösel sööta juurde.
kakuke

Postitus Postitas kakuke »

Millist söötjat silmas pead? Mina siiani liikumisanduriga söötjat kohanud pole. Idee tore, aga ise eelistan oma jahtkondadesse pigem investeerida. Mul ka sead tahavad süüa. ;)
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
tarmo

Millist söötjat:sellest ju vara rääkida enne võiks ju vaadata palju oleks toetajaid ,kui on suurem punt siis ehk 100,200 kr nägu näiteks ja mina seda küll investeeringuks ei nimeta ja eks igaüks anna ikka oma südame ja võimaluste kohaselt kas või 1eek.
kakuke

Et enne korjad siin kokku tuhat või kaks ja siis hakkad vaatama, et kas sellist asja keegi üldse toodab, mida vaja oleks? Valgusanduriga söötjat pole sinna ka nagu mõtet osta, sest niikuinii on seal ju kogu aeg valge. :lol:
tarmo

johhaidii.on ju igasugu võimalusi aegreleed ja peaks ikka vaatama mis sajandil me elame ja kui Okaskera pangakontole piisavalt raha ei korju eks siis ostku vilja või tehku kaamera hoolet.
Kasutaja avatar
Olgerd

Postitus Postitas Olgerd »

Ma arvan, et visaku sinna kaamerale mingid reklaamid vahepeale, sellised mis telekast tulevad ntks, siis tekiks raha kohe. :wink:
kakuke

tarmo kirjutas:johhaidii.on ju igasugu võimalusi aegreleed ja peaks ikka vaatama mis sajandil me elame ja kui Okaskera pangakontole piisavalt raha ei korju eks siis ostku vilja või tehku kaamera hoolet.

Just, või ostab siis lapsele kommi. Mulle see variant isegi meeldiks (lapsele kommi ostmine), sest kaamera on üleval KIK´i rahadega ja ulukihoole on niikuinii jahtkonna peal. Teeme teeme, aga mida me teeme. ;)
jorr

Postitus Postitas jorr »

Mõte pole iseendas paha aga kui mees suutis kaamera ja prossad muretseda ja nüüd seda söötjat ei jõua tuua,on nagu nati imelik.Elekter ka midagi maksab ja pika öö kohta kulub seda omajagu.Samas arvan,et tegevjahimehele see sigadevahtimine öösi küll midagi ei anna,põnevust nati nagu on ja see kõik.Kui nüüd raha korjata,siis tahaks jahimees ikka selle raha eest ka midagi saada,mitte aint seda metssigade toidul käimist vaadata ning loomi kokku lugeda.Kes jahimeestest tahab,siis saab seda vaatamist ka metsas teha ja on tihti palju põnevam lugu.
Muide,seda automaatsöötjat saab ka lauaotstest teha ja toruga tünni kasutades,selleks on mitu võimalust,mitte aint see kallis poevidin.
Siin foorumiski noor mees Anti, katsetas mitut varianti, et sigadele sööta oleks metsas.Ja tõesti,ega kõik metsloomad saa siin Tähtvere söödal käia,ikka on vaja igal seltsil oma sead ja teised metsloomad sööta ja ei usu,et Tartu Veski kõigile sööta jagab.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
sooviku

Postitus Postitas sooviku »

Mulle on sellised rahakogumised(kerjamised)alati vastumeelt olnud.Saatke mulle raha,mul on palju lapsi;andke raha,mul on vilets maja;toetage kodutuid,lapsi,koeri,kasse,vanureid...Viimasel ajal on isegi selliseid nahaale,kes küsivad raha autoostuks või reisile minekuks.
Konkreetse projekti jaoks ma ka raha ei anneta,sest mulle tundub,et seal hakkab asi käest ära minema. Neid sigu on tore jälgida ja mõni istub ööd läbi arvuti ees.Aga mõelge sellele,et kui neid sigu seal ei kütita siis suunduvad nad kevadel kõik talumeeste põldudele ja kuulake mis häält need tegema hakkavad.
gunnar

Postitus Postitas gunnar »

Ei, selleks et linnainimene saaks telekast sigu vahtida ma ei kavatse kulutada. Esimesed kommentaarid olid kohe te nüüd hakatakse sealt laskma ja hoidku jumal kui 1 õhta sead peale ei tule... Ise ma seda kaamerat ei jälgi, metsas midagi näha on oluliselt tõhusam. Samamoodi vahe päris ja tugitooli spordil :)
Kasutaja avatar
Feen

Postitus Postitas Feen »

Kevadel hakatakse neid sigu jupi kaupa küttima ;) :) ja 30 siga... ühes kohas, mõelge sellele, et mõnes kohas on 300 peased pundid liikvel. Nii, et parima sööda peale, vastu kevadet, koondunud 30 siga, pole eriti palju. Kevadel hajuvad jälle laiali (just mõtlesin, et uue pesakonna ilmumist tahaks näha ja vaadata, mis kell ilmale tuuakse, ja kas on nihkeid erinevate pesakondade lõikes).

Aga söödaautomaadi ostmist ühispajast ise ka ei toeta, põhjuseid mainitud mitmeid, üks jahselts saab sellega kenasti ise ka hakkama, kui seda paremaks peab, ning, mis seal salata, elab omal jahimaal ka notsuseid, kelle eest hoolitseda.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
okaskera

Postitus Postitas okaskera »

Tükk aega mõtlesin, et üldse sõna ei võta siin :D
Kuna see kaameravärk on seal ajutine ja Tähtvere jahimeestel pole sellega rahaliselt mitte mingisugust pistmist, siis ei hakka sinna ka mingeid imevigureid paigaldama. Jah, tänu Tartu Veskilt saadud lisaportsule kannatab seal iga päev sööta ja vahest 2 kordagi, siis seda on juba küllalt.
2 ämbritäit vilja u. 40 sea kohta ei ole mingi eriline kogus. Aga enne seda kaamerat said sead tõesti vähem süüa - üle päeva 1 ämbritäis kogu kamba peale.
Ja selle küttimise kohapealt...loomulikult ei hakka me kaamera all küttima neid aga meie jahimaa ei piirdu ka ainult selle kaamera aluse platsiga. Sigu on kütitud üksjagu, kui kedagi hirmsasti huvitab, küsige klubist kuimitu täpselt.
Vasta