relva toomine välismaalt

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Isiklikust kogemusest võib öelda, et põhjus miks piiritagant relva osta
on sealne suurem valik. Kui osta hinda, siis ilmselt Eestis olevad pakkumised on piisavalt atraktiivsed. Samas, kui kilk lööb pähe ning tahta midagi, mida letis pole ... no siis on õigem ilmselt kuskilt tellida (näiteks Saksamaalt, Itaaliast) kui Eestist oodata. Samas saan Eesti kaupmehest aru, relva sissevedu kommertseesmärgil on pikk, kallis ja bürokraatiapuudega palistatud allee.
Hanno
Postitusi: 185
Liitunud: N Sept 08, 2005 4:30 pm

relvade ost välismaalt

Postitus Postitas Hanno »

Minu kommentaar ei olnud õhule ehitatud. Reeglina peaks Eestis saama enamlevinud relvadele hea pakkumise: CZ, Tikka, Sako, Sauer, Savage, Mannlicher, Weatherby, Mauser, Benelli, Blaser, Walther, Browning jne. , sorry kui mõni mark meelest läks. Kõik on võimalik. Paraku annab internet Teile kaalukat ostu sooritajale palju müra - arvan, et rohkem suhtlemist, rohkem mitte eestlaslikku paigal sammumist sunnib meid kauplejaid pakkuma seda mida soovite. Hetkel on küll olukord nagu klassikafilmis "Briljantkäsi", ahaa Ikaros on müügis, aga kas seda ilma tiibadeta ka saab? Võin öelda, et 70% potensiaalsetest klientidest tuleb kauplusesse ja küsib kohe "alet", paraku pole tal endal jahieksam sooritatud rääkimata muude oluliste nõute täitmisest. Olen täiesti veendunud, et kui pole suundumus eriotstarbelise relva (milledele tehakse Läänes eripakkumisi), siis kuni 20-30k maksvatele relvadele pole mõtet mujale joosta, rohkem tolerantsust ja läbirääkimise oskust. Eesti turg on väike, kuid ma usun, et need firmad kes on püsima jäänud selle 15-16 aasta jooksul väärivad Teie lugupidamist.
kehva tantsijat segavad ka omad munad
zaarik
Postitusi: 60
Liitunud: N Aug 30, 2007 12:03 pm

Postitus Postitas zaarik »

Külaline kirjutas:Samas, kui kilk lööb pähe ning tahta midagi, mida letis pole ... no siis on õigem ilmselt kuskilt tellida (näiteks Saksamaalt, Itaaliast) kui Eestist oodata.


Jep... Minu soov ongi saada midagi teistsugust kui igalpool letil... Ei tahaks "lastekodulapsele - kõigil samasugused asjad" sarnaneda...

sellepärast vat sellist just tahangi....
http://www.sigsauer.com/Products/ShowCa ... ductid=198

Pilt
zaarik
Postitusi: 60
Liitunud: N Aug 30, 2007 12:03 pm

Re: relvade ost välismaalt

Postitus Postitas zaarik »

Hanno kirjutas:siis kuni 20-30k maksvatele relvadele pole mõtet mujale joosta,


Käisin täna ühes üldtuntud relvapoes ja mis ma näen... Benelli Super Black Eagle II GAMO maksab mingi 40.K eeki :shock: :evil:
:x

Võrdluseks USA-ga (ilmselt kohatu võrdlus) maksab asi soovituslikult jaemüügis 16-18.K Eek-i

Kohasem ilmselt võrdlus põhjanaabritega kus asi letis 9K Eek-i odavam
Mõnus Mäger
Postitusi: 35
Liitunud: E Juul 18, 2005 2:08 pm

Postitus Postitas Mõnus Mäger »

Aga kui tahaks relvale teise raua tuua nt. Soomest ja raual ei ole originaalis numbrit peal mis siis saab. Kuda krt seda siis registreeritakse? Ja see mis praegu relval peal, samuti ilma numbrita. Politsei tegi suured silmad aga püssi registreeris ära. :shock:
Tahad lihtsalt tappa, tapa kärbseid.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Postitus Postitas tony »

Lase nr.(mingi suva) hambapuuriga peale ja kõik.Kui ostad näit. adapteri,siis on nad kõik reeglina ilma nr.-ta.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

tony kirjutas:Lase nr.(mingi suva) hambapuuriga peale ja kõik.Kui ostad näit. adapteri,siis on nad kõik reeglina ilma nr.-ta.

Kohe näha,et peres on hamba remontija! :) Tegelikult on igas korralikus rauapoes saadaval ka numbri löömiseks rauad,ma ei tea küll kuidas ise tekitatud numbrite peale seaduse silm vaatab? Aga on siis vaja minna kuulutama.....!
Kasutaja avatar
Ax1600
Postitusi: 414
Liitunud: E Nov 10, 2003 10:58 am

Re: relva toomine välismaalt

Postitus Postitas Ax1600 »

No julgen ikka vastu väita küll:
1. eliitklassi optika saab ca kuni 3000 kr odavamalt.
2. uue relva (Hekler & Koch 2000) Eetis ostes allahinnatult 230000kr ja Saksa kataloogis samas 999eur on. Samas lisamagasin Eestis mõned kroonid odavam kui saksas
3. Tasub uurida netioksjonit http://www.egun.de, seal vahest pisar silma tuleb, mis hinnaga relvakomplekti saaks (relv+ optika+ jalad)

Relv sai ostetud lihtsalt- kohalikust politseist soetamisluba, Tallinnast maaletoomisluba ja padavai relva järgi.
Kuna relva Eesti registris polnud, siis natuke raha juurde ja sai esimesena ka relva registrisse.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: relva toomine välismaalt

Postitus Postitas tony »

Mina sain S&B optika Soomest 7 kilo odavamalt.Tasus isegi laevapiletid peale maksta :D .E-Gun-iga selline jama,et kena hindasi vaadata küll aga ostmiseni ikka väga pikk tee :( .
Kasutaja avatar
Metslane
Postitusi: 576
Liitunud: P Sept 25, 2005 1:42 pm

Re: relva toomine välismaalt

Postitus Postitas Metslane »

zaarikule! Olen kindel, et su jutt vastab tõele, kuid olen ka kindel, et pood kus sellist relva nägid oli "Deerhunter", kelle hinnapoliitika erineb suuresti ülejäänud Eesti jahipoodidest.

Mina küll ei soovita rauapoest osta stantsi. Kardan, et see keerab relva nahka. See hampapuuri lugu ei ole paha, kuid relvameistrie juurde põõrdumist soovitan isiklikult kõige rohkem.

Lumist seajahi viimast päeva!
Aim small, miss small!
zaarik
Postitusi: 60
Liitunud: N Aug 30, 2007 12:03 pm

Re: relva toomine välismaalt

Postitus Postitas zaarik »

Ax1600 kirjutas:No julgen ikka vastu väita küll:
2. uue relva (Hekler & Koch 2000) Eetis ostes allahinnatult 230000kr ja Saksa kataloogis samas 999eur on.


äkki ikka 23.000???
zaarik
Postitusi: 60
Liitunud: N Aug 30, 2007 12:03 pm

Re: relva toomine välismaalt

Postitus Postitas zaarik »

Metslane kirjutas:zaarikule! Olen kindel, et su jutt vastab tõele, kuid olen ka kindel, et pood kus sellist relva nägid oli "Deerhunter", kelle hinnapoliitika erineb suuresti ülejäänud Eesti jahipoodidest.


see ta oli jahh....

Kas keegi USA-st pole kunagi proovinud relvi tuua??? või on see :VS ???
Mõnus Mäger
Postitusi: 35
Liitunud: E Juul 18, 2005 2:08 pm

Re: relva toomine välismaalt

Postitus Postitas Mõnus Mäger »

Relvameister teeb selle kindlasti ära, aga kui ORIGINAALIS pole mis muinasjutt siis soetamisloa peale tuleb :?: . Raua saaks Soomest, vbla isegi USA-st, aga ajad asju mitu kuud ja lõpuks saad ikka s....u. Soome sõit edasi-tagasi + kohapeal elu mitu tuh. See vist ei ole nii lihtne. Isegi politsei ei tea :shock: Ah vahet pole ise võtsin "häda" kaela.
Tahad lihtsalt tappa, tapa kärbseid.
MikkS
Postitusi: 18
Liitunud: P Nov 16, 2003 11:18 am

Re: relva toomine välismaalt

Postitus Postitas MikkS »

Kas keegi oskaks nimetada mõnda suuremat relva poodi Soomes, kes vahendaks Sig Sauer püstoleid???
kirp
Postitusi: 597
Liitunud: K Jaan 02, 2008 12:12 am

Re: relva toomine välismaalt

Postitus Postitas kirp »

Naabrite järelturg on hoopis mõõtmatum kui meie konnatiik. Waldu on vist ainuke, kel üle saja kasutatud relva kapis. Keskmiselt heal Rootsi poel on 200 ja vahel rohkem. Kui isiklikult relvaruumi ligi lastakse, siis sealt välja ei saagi, muudkui uuri, näpi ja hellita. Vahel juhtub selliseid iludusi, et jää või ööseks. Ainuke probleem on, et kasutatud toru puhul on soovitav enne ostmist proovida ja tolle organiseerimisega on raskusi kui kohapealset tuttavat jahimeest pole. Rootsis võivat küll relva poest välja anda kui sama klassi rahvusvaheline relvaluba olemas (enamus 308 ja ülesse on kõik kolmas klass), aga sobiva lasketiiru peab ikka leidma.

Kokkuvõtteks: kui Soomes-Rootsis või mujalgi Euroopas tihedamalt käimist (paljud ju ehitusel tööl), siis tasub kindlasti toomist kaaluda. Ja kinni peab sobiva relva panema - "baltlased" (ilmselt siis rohkem Läti-Leedu) pidavat järelturu relvi hulgaliselt välja viima nii, et ega paremad asjad seal seisma jää.
Vasta