Kobras 2008 (kevad)

Huvitavaid tähelepanekuid ulukite käitumisest.
Vasta
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas honkomees »

no liigub küll, aga välja tuleb peale poolt kaheksat ja siis ainlt kuuled, kuuvalgust pole, veepinnal ei näe midagi, ühte kaldal närijat hiilisin ja teine vees pani laksaka ning siis muidugi ka see närija, siis teist jääpudru pealt risti üle lombi langetatud kase närijat, see kah kuulis enne ära kui ma teda nägin, pole ikka pimedas loota nägemist
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
Reiner1
Postitusi: 42
Liitunud: T Mai 17, 2005 6:25 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas Reiner1 »

Käisin ka täna hommikul kobrast hiilimas.läksin kella viie ajal platsi.Esimest söömist kuulsin kohe aga täiesti pime oli alles ja ei näinudki teda.Üks ujus vee peal ja jälle jäi pimeduse tõttu nägemata ainult kõva saba plaks oli kuulda.6.15 lasin siis ühte ja õnn oli täna minu pool. :D
Kasutaja avatar
kärss
Postitusi: 109
Liitunud: T Dets 04, 2007 1:58 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas kärss »

Lõpuks nägin minagi see aasta koprad ära. Aga paistab et käib territooriumi valvamine või midagi sellesarnast. Söögiisu ei paistnud neil olevat vaid ujusid rahutult edasi-tagasi.Välja tulid juba poole kuue paiku. Laskmata nad jäid kuna turbaaukudest kättesaamine polnud 100 % kindel. Eks peab ootama paremaid päevi.
metsas on mõnus
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas Feen »

Endal laupäeval pisikene tiir kopraparadiisi. Koht selline, et mine ja nopi, keegi häirinud pole enne. Poole kuue ajal oli 1 nott veepeal meid uudistamas, oleks saanud lasta, aga liialt ehk peale, jäi sõrm sirgeks. 20 minutit ja pesast tuli uus loom. Temal nii hästi ei läinud. Tobi küll nägi ka kopra ära ja minu püsti tõusmise peale läks paar sammu ligemale. Kobras aga passis ühe koha peal, kuni ma toe leidsin (lepa tüvi), ja siis rahulikult sihtida ja lasta sain. Sihtisin peast natuke üles (kobras otsaga minu poole), aga sinna see kuul läks kah (mitte optika jagu alla e pähe). Esimese hooga oli rahu majas, siis hakkas siputama. Ma kongitsaga kobrast välja õngitsema, selle peale muutus siputamine aktiivsemaks. Eriti jama oli siis kui Tobi otsustas, et toob kopra ära ja selle kõrvale vette hüppas. Kober tegi paar tõmblust ja oligi pesa juures, toiduvaru okste all. Sinna ta jäigi ning rohkem loomad ennast näole ei andnud. Nii pahasti siis algas minul kevadine kopra nägemine. Hea jahikoha vist rikkusin ka ära.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
castor
Postitusi: 30
Liitunud: E Dets 04, 2006 2:45 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas castor »

Käisin reedel, laupäeval ja pühapäeval jõe ääres passimas, iga kord eri kohas. Igal pool läks nakitsemine lahti kl 19 paiku, tund hiljem oli juba loomade rähklemist, ragistamist ja solberdamist nii palju, et tekkis raskusi heli suuna määramisega :shock:

Aga kas olid varitsuskohad ebaõnnestunult valitud või oli õnn lihtsalt kobraste poolel - ükski loom kindla lasu peale välja ei roninud, püsisid pimedas patsikus. Vette oleksin küll saanud lasta, aga siis ma polnud kongitsaga varustatud (see viga nüüd parandatud) ja ei tahtnud üksnes hea õnne peale välja minna, et äkki õnnestub triiviv saak purde pealt kätte haarata.

Looma tundub igatahes olevat üksjagu. Eks siis tuleb saabuvaks kuuvalgeks nädalalõpuks hoolikamalt valmistuda 8)
"Nurga tagant lasksin ja raputasin püssi."
-Tauri-
Postitusi: 23
Liitunud: T Nov 06, 2007 6:45 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas -Tauri- »

Käisin vaatamas laupäeval.. läksin pool 6 umbes kohale ja liikumine hakkas pihta alles pimedaga umbes kella poole 8ajal. Mis kõige huvitavam ei kartnud koprad taskulambi valgust, lasid julgelt peale neile ja nemad sõid rahulikult edasi.:D:D
Aga arvan et umbes paari nädalapärast hakkavad nad rohkem ringi siblima ja varem kui praegu.
Silverx
Postitusi: 92
Liitunud: P Okt 30, 2005 6:19 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas Silverx »

kas tõesti kobras valgust ei karda :o
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas jorr »

Aga miks kobras peaks valgust kartma,sigagi ju ei karda,kui valguse söödal olevale notsule peale lased,ei tee väljagi.Soovitan aint sellist lampi,mille lüliti ei tee süüdates klõpsu,vähemalt siga reakeerib helile kohe,kobras võib sama teha.Pole küll endal lambikogemust kopraga.
noorus on ilus aeg
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas 22LR »

Minu kogemus küll vastupidine. 30-40m kaugusel vees taskulambi valgus peale ,kohe sabalöök ja sukeldutakse.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
s!!m
Postitusi: 84
Liitunud: K Nov 21, 2007 7:06 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas s!!m »

Käisin ka täna kobrast passimas. Peale kuute jõudsin jõe äärde ja algus tundus vähe lubav - mitte väiksematki liigutust. Peale poole tunnist vaikust otsustasin kohta vahetada ning seadisin end jõekääru mätta peale istuma kus jõgi oli nagu peopeal :)
Ei läinudki kaua kui märkasin kobrast umbes 30 m eemal ujumas minu poole - võtsin ta ilusti optikasse ning lasin tal endale lähemale tulla. Ärevus tekkis siis kui ta oli otse risti üle jõe - kartsin et ei saa teda tabamise korral kätte kuna mul oli ainult 3,5m kaigas konksuga kuid jõgi on vähemalt 5 m lai. Lasin siiski ja tabamus oli surmav. Mu kartus saigi tõeks. Kui olin teda umbes 200 m jälitanud (jõe vool on seal suhteliselt kiire) tõi vool ta mulle lähemale ja sain konksu haakida.
Üks soovitus veel - olge kopra aukudega ettevaatlikud muidu võite end heal juhul munadeni mudas/veest leida :wink:
Igatahes!!
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas tony »

Kui on enam-vähem seisev vesi ja kobras kaugel ,siis kasutan tema kättesaamiseks spinningit.Landiks soovitan ujuvlanti.
Kasutaja avatar
Anti
Postitusi: 501
Liitunud: E Dets 05, 2005 2:13 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas Anti »

jorr kirjutas:Aga miks kobras peaks valgust kartma,sigagi ju ei karda,kui valguse söödal olevale notsule peale lased,ei tee väljagi.Soovitan aint sellist lampi,mille lüliti ei tee süüdates klõpsu,vähemalt siga reakeerib helile kohe,kobras võib sama teha.Pole küll endal lambikogemust kopraga.


Kobras ikka kardab valgust, niiet vale info sul Hugo :wink:
http://beta.album.ee/antilaht
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas jorr »

Jah võib olla küll,et kardab,aga ehk lugu ka selles,et kus elab?Ise näinud suuretee ääres,kus autotuled pidevalt liiguvad,et kraavis tegutsev kobras ei tee väljagi kui autotuli üle libiseb.Ka jõel tegutseb vahel tulevalgel küll.
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas honkomees »

Mul kah sihuke kogemus sellest aastast, et hakkasin kottpimedas tiigi äärest ära tulema, kobras sinder närib kusagil mõne meetri peal aga ei näe, panin taskulambi põlema aga ega läbi põõsaste pole ikka midagi näha, astusin siis piki tiigikallast auto poole ja alles siis kui olin kümmekond sammu astunud, pandi mõni meeter eespool igavene latakas sabaga. Eks koprani pidi see tuli läbi okste jõudma ja näha olema, aga ära ehmatas ikka mu sajakiloste sammude pääle. Ja pole midagi nii tee ääres, ehkki kaugemalt kurvist viskab metsatuka taha tulehelki küll, need elukad igatahes paistsid mitte kartvat kunstvalgust
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Kobras 2008 (kevad)

Postitus Postitas aivar00 »

Ei karda ka siga tuld- vaadake kasvõi rajakaamerate fotosi-välklamp annab sähvaka. Kartma hakkab alles siis, kui selle nn. valgusega kaasneb tema tegevuse häirimine. Olgu selleks siis 100 kg inimese sammumüdin või püssi pauk. Kui pukist siga tohtis prozektoriga lasta, siis sead ka uudistasid alguses tule valguses. Peale seda, kui karja oli tulega lastud siis aitas tule süütamisest kui sead põgenesid nagu oleks pauku tehtud.
ikka lõbusalt
Vasta