Kasutatud sileraudne

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Kasutatud sileraudne

Postitus Postitas kakuke »

Mul oli paar aastat tagasi selline lugu, et õige relva otsinguil läksin tulirelva soetamisluba taotlema politseisse ja see mind nähes küsis, et kas tulin relvaloale järgi. :D
Tõsi, autosid on mul vähem olnud, nii, et kõike tuleb ette.
Aga miks arvad, et tulirelva soetamine raskem on, kui auto soetamine. Natuke formaalsust ja kui kõik paberid korras, nii käes ta ongi.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kellamees
Postitusi: 161
Liitunud: K Mär 23, 2005 2:54 pm

Re: Kasutatud sileraudne

Postitus Postitas Kellamees »

sooviku kirjutas:Mind on alati teinud ettevaatlikuks,kui müüakse vähekasutatud relva.Miks müüakse ära korras, kvaliteetne relv?Järelikult on tal midagi viga ja müüja seda minule ei ütle.Mul on ka plaanis soetada uus sileraudne aga kasutatud püssi ei julge osta ja uut ei oska valida.Pagan,selline peavalu :D .

Olen nüüdseks oma praeguse relvaga 3 aastat jahis käinud. Minu soov vahetada ei tulene isegi mitte relva omadustest vaid jahipidamise viisi muutumisest. Relva hankides tundus aju- ja pukijaht peamine olema + tiirulaskmine. Nüüdseks olen muutunud pühapäevajahimeheks ja lasen peamiselt kitsi ja rebaseid põllust. Seega tahan oma 308 ümber vahetada 7mmRemMag vastu.
Ehk siis, alati ei pruugi elusa omaniku relv müügis olla mingi relva vea pärast.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Kasutatud sileraudne

Postitus Postitas Pauli »

krupp kirjutas:Huvitav,et püssi vahetus nii kerge on nagu auto ost/vahetus :shock:
Minu arusaamise järgi ikka tükk tegemist:avaldused,load,registreerimised jne.

Vähemalt Tartus on minu kogemuste põhjal püssi soetamine märkimisväärselt lihtsam kui auto ost. Edasi-tagasi käimist on tõesti rohkem, aga iga toiming võtab aega 5-15 minutit. ARKis see-eest tunned aja kulgemise (ja amentiku lolluse) vääramatust iga ihukarvaga - aastad lendavad vuhinal ootesaali akna tagant mööda.
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Kasutatud sileraudne

Postitus Postitas sooviku »

Vaata,Kellamees,kust mina võin seda teada,et sa mulle tõtt räägid.Ma ju ei tunne sind.Tore on uskuda,et enamus juhtudel pole müügi põhjus vigane relv ja arvatavasti nii ongi.Minu paranoia on jälle selline,et selle veaga püssi saan just mina.Kui korra oled kasutatud asjaga ata saanud siis hakkadki kartma.
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
metsavana
Postitusi: 82
Liitunud: K Okt 20, 2004 6:23 pm

Re: Kasutatud sileraudne

Postitus Postitas metsavana »

Kasutatud relva ost alati lihtsam , sest seda saad enne proovida ja siis otsustada . Lihtne ju leppida omanikuga aeg mõnes tiirus kokku ja lasta tal paar karpi padruneid kaasa võtta :wink: .Era omanikega asi lihtne poodidega natuke probleemsem . Samas uuel relval seda võimalust eriti ei anta ja ostad ikkagi põrsast kotis tegelikult ju . :D
plaaster
Postitusi: 344
Liitunud: E Dets 19, 2005 10:32 am

Re: Kasutatud sileraudne

Postitus Postitas plaaster »

Kas kellelgi on ka sellist kogemust olnud, et poest ostetud relv ei jookse ja kauplus on relva tagasi võtnud või uuega asendanud (huvitab just vintraudne)? Oleks lihtsalt huvitav teada.
Uue relva proovimise kohapelt endal selline kogemus ühe uue kombirelvaga, et käisin pool aastat poes ühte katsumas ja õlga proovimas, püss istus hästi aga kartsin raudade kokku- või õigemini lahkujooksu ning tegin müüjaga diili, et lähme tiiru ja kui kui relv jookseb ostan ära. Nüüd juba 2 hooaega väga rahul!!!

Kasutatud relva tiirus proovimine ei tohiks küll mingi probleem olla. Ise müüsin kunagi oma Sako 30-06 sellepärast maha, et ei olnud enam sellist kaliibrit vaja ja kui potensiaalne ostja küsis kuidas püss jookseb, siis soovitasin tal ise tiiru tulla ja vaadata. Peale tiiru sai kohe ka kaup tehtud :D Kasutatud relva ostmisel tuleb lihtsalt välja uurida põhjus miks müüakse ja kindlasti tuleb põhjuse vettpidavust kontrollida- kuidas keegi seda teeb on juba ta enda asi sest loll pidi ka kirikus peksa saama.
s!!m
Postitusi: 84
Liitunud: K Nov 21, 2007 7:06 pm

Re: Kasutatud sileraudne

Postitus Postitas s!!m »

Kunagi oli endal juhus kus ostsin uue ühe lasulise vene vintrelva. Läksin peale ostu tiiru laskma ja mis selgus - relv ei teegi pauku. Relv vinnastub lahtimurdmisel kuid piisavalt kokku ei läinud ning lööknõel ei ulatunud padruni lõhkekapslini. Sõber tuli appi ja aitas viilida :D ning siiani laseb väga hästi (y). Poega ei hakanud maid jagama kuna sain asja ise korda.
Igatahes!!
Vasta