Kebab

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Kebab

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Mehed! Kõikvõimalikud lihade laagerdamised ja marineerimised oleme läbi arutanud aga kas keegi teab pajatada ka heast mahlasest-vürtsikast kebabist mis ulukilihast tehtud? Mul tuli just (vist sirutan käe põrsaliha vastu, vabandust, poole...) isu peale...UUUUU :roll: :roll:
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Postitus Postitas Pauli »

Kiirelt copy-paste kahest teemast:
Postitas mosse: Thu Sep 29, 2005 11:44 am Teema: metskitsekebab
Läbi hakklihamasina ajada kitseliha, (singi)pekk (1/6-1/5 liha massist, liiga rasvased kebabid lagunevad küpsetamisel ära), sibul (1 suur 1kg liha kohta) ja kuivatatud sai (paar viilakat). Võib lisada ka küüslauku (passib kitsele hästi). Hakkliha maitsestada soola ja ulukilihamaitseainega (vt. pipar.ee, andis minu arvates parima tulemuse). NB! maitseainesegusid kasutades (sisaldavad tihti soola) mitte üle soolata (mina olen pannud 1/2-1/3 "normaalsest" soolakogusest)! Lisada 1 muna 1-2 kg kohta ja võib ka 1 supilusikatäis tärklist 1-2 kg kohta (kebabitainas tuleb plingim ja paremini vormitav). Kebabide vormimisel tuleks valmissegatud hakklihamassi kõigepealt peo vahel pigistada (nagu lumepalli teeks) ja siis lõikelaual 10-12 cm vorstikesteks veeretada. Grilltikk pista läbi valmisvormitud kebabi. Küpsetada kindlasti sütel!
link: http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewtopic.php?t=341

Postitas Feen: Mon Apr 18, 2005 8:30 am Teema:
Nüüd sai siis koos Kakuke'ga ja Kütt'ga tehtud pisike kopraküpsetamisralli. Oli teisi hooaja lõpuks päris uhkelt kogunenud.

Tulistan siia siis mõned retseprid ja meenutused.

Kõigepealt lihtsalt suitsukobras. Liha seisis terve öö soolavees, lõunast sai see tugevalt küüslauku täis pikitud (küüs lõigata ratasteks, 5-6 ratast, ning siis noa otsaga auk sisse ja küüslauk auku) . Seda võib panna ikka väga uhkelt, annab hea maitse. Teise asjana pikkisime sisse kadakamarju. Need olid ka väga head. Aga kuna neid pisikesi on korraliku maitseelamuse jaoks päris tüütu sinna sisse ajada, siis soovitaks kadakamarjad ära purustada ja siis nendega kopratükid sisse hõõruda. Suitsetatud sai õunapuuga (kui kuivaga süsi all, siis tooremat peale ja väga ilusasti andis suitsu ning parajalt kuuma. Õhtuks oli liha üllatavalt mahlane. Ja kui ikka VÄGA kiire pole, siis ärge eelkupatamist tehke. Ma mõned korrad olen teinud, aga tulemuseks on ikka nõks kuivem liha kui niisama tehtult. Eks õunapuul ja puude õigel niiskusel oli oma osa.

Ja nüüd siis uute katsetuste radadele.


Dönergebab koprast.

1 kg kopraliha, kimp peterselli, u pool väiksemat porrut, 1-2 küünt küüslauku, maitsesegu Döner, soola.

Ajada maitseroheline, küüslauk ja kopraliha ja -pekk läbi hakklihamasina. Segada see maitseainetega (soolaga ei maksa liialdada, mul endal seisis liha 3 päeva soolvees ja lõpptulemus oli liiga soolane, st. et sobib soolamata liha ning Döner annab peaaegu kogu vajaliku soolasuse, kui siis õige nõks lisaks). Teha piklikud pallikesed ning torgata sellest puust grilltikk läbi. Sealt edasi sai pandud osa suitsuahju ja osa grillile. Töötasid mõlemad ja ausalt, ei teagi kumba soovitada... mõlemad olid head. (nojah, kui suitsuahi juba sees, siis grilli eraldi kuumaks enam ajama ei hakkaks )

Porgandikebab koprast

1 kg kopraliha, 1 keskmine porgand, kuivatatud majorani ning estragoni, Laue maitsetaimedega (Piprapood), tumedamat hakklihamaitseainet (Santa-Maria), soola.

Lasta liha ja porgand hakkliha masinast läbi, lisada maitseained (see retsept sai teostatud kopra kõhulihast ja soolas see enne polnud ning soolasus oli väga paras). Edasi sama teema, tikk läbi ning suitsuahi ja/või grill, valik on sinu

Seda dönergebabit tegime ka selliselt, et maitseaineks sai hoopis Lauet pandud, sobis.

Manustatud sai kõike seda õlle ja veiniga. Ise jõime ühte Valencia veini, mis niisama joomiseks päris hea, aga nende retseptide puhul sobiks pigem mõni Tempranillo (viinamari) esindaja, või siis Shiraz.

Ja hetkel marineerub mul mõningane hulk liha veel st, varsti täiendan siis retseptivalikut.

Ps. Seda hakliha oli meil pea 10 kilo, jagatud ja segatud sai see vastavalt tundele, nii et kilo liha teema on siis retsepti loetavamaks muutmiseks mõeldud ja lisade koguste teemal lihtsalt oletan, et nii see võis koguseliselt olla.
link: http://www.marandi.fie.ee/foorum/viewto ... c&start=45
Kaupo Kindsigo
Postitusi: 1059
Liitunud: E Nov 22, 2004 11:57 am

Postitus Postitas Kaupo Kindsigo »

Sain veel mõned retseptid, igale poole kus lambaliha sobib kits-sokk kah!:

Valmistusained
1 väike sibul
1 punane paprika
1 sl margariini või võid
400 g hakkliha (soovit.lamba)
1 tl soola
1 tl küüslaugupulbrit
1/4 tl cayenne pipart
1/2 tl peenestatud köömneid
1 dl piima

KASTE:
2 dl väherasvast hapukoort
1 dl jämedalt riivitud või ribadeks lõigatud värsket kurki
1/4 tl soola
1 tl kuivatatud münti


Valmistusviis
1. Koori sibul. Pese paprika ja eemalda sellest seemned.
2. Haki sibul ja paprika. Kuumuta need rasvas pehmeks.
3. Sega hakkliha ja sool. Lisa hakitud sibul, maitseained ja piim. Sega taignaks.
4. Vormi taigen leotatud grill- või lillevarraste ümber või siis pallikesteks.
5. Prae pannil või grilli ahjus 250 kraadi juures umbes 8 minutit.
6. Sega kastme ained. Paku kebabi lisandiks keedetud riisi, kurki ja saia.
Hüva nõu:
Kebabiga võib pakkuda ka tomatikastet. Keeda see konserveeritud tomatikastmest. Maitsesta hakitud sibula ja basiilikuga.

Ciz Biz Köfte


Vaja läheb 700 g lamba- või veisehakkliha, 4 viilu saia, 1 suur sibul (hakitud), 3 muna, 2 tl soola, 1 tl jahvatatud musta pipart, veidi oliiviõli.


Valmistamine: Sega kõik koostisained kokku, sõtku 10 minutit, kuni tainas muutub sitkeks. Vormi lihamassist kreeka pähkli suurused lihapallid ja vajuta lamedaks. Lao nad grillahju restile, piserda oliiviõliga. Küpseta keskmisel kuumusel 6-8 minutit. Serveeri koos grillitud köögiviljadega.


Shish kebab lambalihast ehtsas türgi marinaadis


Vaja läheb 100 ml peeneks hakitud sibulat, 500 g noore lamba liha, seeni, tomateid, rohelist paprikat, sibularõngaid, üks väike tükeldatud baklazaan.


Marinaadiks läheb vaja 200 ml maitsestamata jogurtit, 1 spl paprikapulbrit, 1 tl jahvatatud kaneeli või 1 spl jahvatatud kuminit, 0,25 tl cayenne´i pipart, 4 purustatud küüslauguküünt, 1 sidruni mahl, 6 spl oliiviõli, 0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart.


Puhasta ja tükelda lambaliha. Sega marinaadiained kokku, aseta lambaliha marinaadi, hoia 8-10 tundi marinaadis. Lüki liha ja köögiviljad eraldi varrastele, grilli vardaid 5 minutit mõlemalt poolt kuni roog on valmis.
skog
Postitusi: 150
Liitunud: R Mär 30, 2007 12:28 pm

Mis kebab

Postitus Postitas skog »

Kas Sa tahad teha Döner Kebabi või Shish Kebabi ?
Selles on küsimus. ;)
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Aga miks mitte mõlemat varianti see kebab,või äkki oopis eestimehe moodi,aint ladina nimega,peaasi,et söömise juures ikka p....ama paneb,siis just see õige eestimaine.
noorus on ilus aeg
tarmo
Postitusi: 143
Liitunud: N Dets 27, 2007 10:16 pm

Re: Kebab

Postitus Postitas tarmo »

Vasta