Faasan

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Vasta
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Faasan

Postitus Postitas Pauli »

Faasan hõõruda kokku sinepi jt. maitseainetega (sool, pipar) ning lasta 8-24 h seista. Kaanega ahjupotis sulatada 50 g margariini (võid), asetada sinna faasan ja toored porgandid. Küpsetada ahjus 30 min, valada üle kastmega ja küpsetada edasi (tunde järgi). Kaste: 1 tl sinepit, 2 tl ketshupit, soola, pipart, 1 spl majoneesi ja 100 g 20% hapukoort. Kaste lahjendada piima või veega salatihapukoore <10% paksuseks, nii et maht oleks ca 200 ml.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Faasan maitsestada soola ja pipraga ning määrida sinepiga. Kasutada teravat sinepit ja panna seda 1/3 tuubi (seda klassikalist Põldsamaa oma). Lasta seista mõni tund kuni ööpäev. Faasan tükeldada, panna kuumutatud pannile (kuhu lisatud õli). Lisada linnuliha vürtsisoola (5-10 g), ning peotäis kuivatatud estragoni. pruunistada mõlemalt poolt, siis lisada klaas vett. Hautada vaiksel tulel kuni liha on valmis.

Kõrvale võib keeta riisi ning kasutada pannilt saadud kastet. Kui kastet tundub vähe olevat, siis valada olemasolev vedelik kuhugile kõrvale, lisada pannile natukene faasaniliha, paar kadakamarja, estragoni ja linnuliha vürtsisoola, pruunistada korralikult, lisada enne eemaldatud vedelik ja panna vett lisaks, sõltuvalt kastme jaoks kasutatava liha kogusest, aga nt poole rinnatüki pruunistamise korral lisada 2 klaasi vett (400 ml). Kastet võib keeta paksemaks, samuti võib lisada mõnda paksendajat.

Ja kui on malmpott, siis valiku võimalusel eelistaksin ma Mosse retsepti :D Oli ikka hää küll.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Sel faasanijahil siis liikus mingi posu linde koduvalmistusse ka ning loodetavasti pannakse siia retsepte üles. Ise kriban siia variandid, mida me kohapeal tegime.

Foorumlaste faasanijahi tagajärg

Linnud pesi Kakuke, sinepiga määris need kokku Mosse, Pri:t raputas juurde maitseainet ja koukis pütist margariini. Aga pärast sinepiga kokku tegemist käis asi nii - raputasime peale ulukiliha segusid (4le linnule Santa-Maria oma ja 4le KMi oma). Lisasime soola (SM omale rohkem, see paistis ilma soolata olevat) ning viie pipra segu, kõhtu panime spl margariini peotäie peterselli (tegelikult natukene vähem) ning mõned tomatisektorid. Kõik see läks küpsetuspannile, tomativiilusid lisasime veel faasanile kõrvale ning puistasime üle peterselliga (seda oli meil kahjuks natukene vähe kasutada). Küpsetasime linnud Metose kombiahjus (arvan, et tegemist M-seeria esindajaga, st vanem mudel). Küpsetusreshiimiks kasutasime kuuma koos auruga. temp 170 kraadi, aeg 1 tund. Vahepeal mõtlesin, et tulen kontrollin küpsemise edukust, aga kui saunas üks kuri moderaator meenutas, et lindudele pandud tund peaks juba läbi olema, sipsisin ma kööki ning avastasin, et nii see oligi ja välimuse järgi võis linnud lauale kanda. Ise oleks tahtnud teha sellist asja, et linnud pannidelt eemaldada, lisada u 300 ml kohvikoort (või rammusamat kraami) ja siis saadud kastet kasutada rinnaliha kuivuse kompenseerimiseks. Seda lisaks ka, et kui rinnaliha tükke pannile kogunenud rasvast ja kastmest läbi sai tõmmatud, siis oli tulemus päris hea.

Ps. faasan tundub olevat parem pala ahjupotis tehtuna.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Toivo
Postitusi: 74
Liitunud: E Dets 20, 2004 8:29 pm

Postitus Postitas Toivo »

Eile õhtul käis see asi siis koju toodud kahe faasaniga nii: blenderisse üks sibul, kolm küünt küüslauku, väike surts oliiviõli ja pudel 40-kroonist Itaalia Pinot Grigio valget haput kuiva veini. Kõik segi desintegreerida. Linnud potti, see segu peale, soola ja pipart. Kaane all 1,5 tundi, üks kord keerati külge. Väga uhke sai, ükski komponent ega maitseaine ei tapnud faasani oma maitset ära.

Kuni haudus, läksid kuiv Tokai ja Rulandske Biele (Pinot Blanc), kui lauale jõudis, ühinesid temaga punased Frankovka Modra ning Andre' - kõik Slovakkiast.
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Faasan kiirkorras

Postitus Postitas Pauli »

Suuremaks kokkamiseks mahti polnud ja seetõttu sai tehtud nõnda: pärast nülgimist määrisin faasani sinepiga kokku ja kallasin üle Santa Maria broilerimaitseainega (kapist leidsin ja esimest korda kasutasin sellist asja), siis läks linnuke ööpäevaks garaaži seisma (ca 5 kraadi). Järgmine päev panin talle supilusikatäie margariini kõhtu, paar juustuviilu (mingi suvaline juust oli) peale ja ahju (ahjupoti põhja läks sörts vett auru tekitamiseks ka). Tunni ajaga oli valmis (kuna mul on puupliit, siis temperatuuri öelda ei oska) ja väga hea kukkus välja.
tarmo
Postitusi: 143
Liitunud: N Dets 27, 2007 10:16 pm

Re: Faasan

Postitus Postitas tarmo »

Retsept terve pardi ja faasani küpsetamiseks
http://www.stockmann.ee/portal/4559/
Vasta