Jahimehed ühiskonnas

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Joss kirjutas:...et kui neid noori laigulistes mehi vintpüssidega ei oleks sureks ühisjaht ka välja varsti võibolla. Targad "spetsialistid" nimelt seal ei tiku käima. Ilmselt saab oma lihaportsu kusagilt lihtsamalt kätte. :evil: Ei näinud eelmise talve seajahil vist kordagi nn mittelaigulistes mehi. Korra tuli kokku 4 meest 30-st a jaht sai peetud.

Kahtlemata saab liha kergemini kätte individuaaljahis, osta 3 soku-kitse luba ja kapp täis, võta veel mõni kobras ka juurde ja OK. Kui raha on osta sea-põdra luba, ära ikka lased. Aga ühisjahis käin ikka selle ajujahi mõnu pärast. Ega neid nii ajujahis kui ka muidu jahil käijaid ongi kõvasti vähem kui nimekirjas. Meil on küll kitse ja soku load odavad, aga osa neist välja võtmata ja eelmine aasta toodi paar luba tagasi ilma laskmata, no ei ole mehel aega või tahtmist jahil käia. Ajujahil on ka tihti nii, et tuleb alla 10 mehe kokku. Ja siis, lähed üksi koeraga jälgi mööda sisse, arutad jälgi niikaua kui vaja ja jõuad enam vähem loomani kuni koer üles võtab ja OK. No ja enne annad telefonitsi meestele veel infi, kuhu jälgede suund viib, et paremini ette võtta ning kütiliini meestel peab kõva kannatus olema.
Laigulised ülikonnad :?: No mina kannan ka sõjaväeriietust ja seda kahel põhjusel
1. odav
2. vastupidav
Nimelt ei jõua küll tsiviilriideid, mida ajus paksus okstes otsas lõhki kisud, osta. Sõjaväe omaga käid mitu aastat ja ei rebene riie ega lagune saapad.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kristi
Postitusi: 256
Liitunud: E Dets 29, 2003 11:51 am

Postitus Postitas Kristi »

eeru kirjutas:Krt. laigulises ei käida ühisjahis.



huvitav millise riidega siis käiakse? vas sa oled nii jõukas et suudad iga jahi jaoks omale eri-ülikonna soetada.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

Oh, laiguline või mitte, punane peab peal olema. Minul on tavaline hall püks.. a' la hinnapomm. Talvel veel all midagi. Ja seljas igast asju, kõige peal punane kilekas (selline klubikilekas, käib nt kimono peale, hoiab sooja). Suvel ja vahepeal sügisel olen suht roheline. Nii, et kas hall või roheline. Ja kui vaja siis punane. Laiguline vastupidav jah. Meil ka mitu meest käivad selles... eks isegi laigulises ringi kolistatud, aga mitte jahis.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Joosep Käba
Postitusi: 1354
Liitunud: E Okt 18, 2004 9:57 am

Postitus Postitas Joosep Käba »

Honkomees Sinu seltsi on ilmselt õnnistatud targa juhi ja ausate jahimeestega. Meil seltsi peale 7-10 kitse/sokuluba antakse ainult. :(
A metsast mõni mees nii 20-30 aastaga ära toob. See on see, mis pähe ei mahu... a vist vale foorum selle teema jaoks. :oops:
Teder
Postitusi: 417
Liitunud: N Okt 07, 2004 3:17 pm

Postitus Postitas Teder »

Ega keegi nõiajahti ei peagi. See pole asja sisu. Las inimesed käivad jahil riides nagu neile meeldib, inimesed ju erinevad. Küsimus oli hoopis selles, et meil pole nagu õigeid omi tõekspidamisi, oma jahikultuuri ja kiputakse liigselt saksa jahikultuuri jäljendama. Tegelikult ikka on omad tõekspidamised ja traditsioonid ka, aga need tuleb siis välja tuua.
Mis laigulistesse puutub, siis metsas on õige riie see, mis on mugav, hästi varjab ja ei krabise. Kui kellelegi laiguline sobib, väga tore. Ise kannan näiteks sügisel afgankat, hea kulu värvi ja vastupidav. Näiteks hanejahis roomates ei olegi vast mõtet ju kõige uuemaid riideid selga panna. Mõnes teisis jahis on teist moodi- võib korralik riie olla. See on õige, et kaltsukubuna välja näha ei tohiks. Riie võiks vastata jahitingimustele, aga olla ikkagi puhas ja korralik ning jätma hea mulje.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Postitus Postitas kakuke »

Teder kirjutas: Tegelikult ikka on omad tõekspidamised ja traditsioonid ka, aga need tuleb siis välja tuua.

Järsku Sa oleksid nii kena ja teeksid sellest siin foorumis pikemalt juttu (uue teema all). Arvan, et peale minu oleks siin kuulajaid küll. :D
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Andres - saarlane
Postitusi: 174
Liitunud: E Dets 15, 2003 11:19 am

Postitus Postitas Andres - saarlane »

Skasa stiil on hea küll aga ega see lipsuga jääger tegelikult muud teegi kui ühe õnnestunud lasu ja läheb siis konjakit jooma.Looma toovad metsast ära, nahastavad jne. hoopis teised mehed. Ja milline on nende riietus? Aga meil on jahitraditsioon selline , et üks mees peab täitma kõiki funktsioone ja mida sa siis ikka lipsuga eputad. Võta parem köiest kinni ja aita loom metsast välja tirida.
Tegelikult vaatan isegi korralikku jahiriiet apla pilguga ja käin teda poes silitamas. Aga ükskord algab aega ...
Egas elevant pole siga!
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Postitus Postitas Mart »

saarlane kirjutas:Skasa stiil on hea küll aga ega see lipsuga jääger tegelikult muud teegi kui ühe õnnestunud lasu ja läheb siis konjakit jooma.Looma toovad metsast ära, nahastavad jne. hoopis teised mehed. Ja milline on nende riietus? ...


Pole siin meie meestel häda midagi ja kui mõni vend tulebki algul nagu ei tea kuhu kohta,siis järgmine kord on ennast juba korrektselt (pean silmas normaalsed,terved enam-vähem puhtad ja mitte õlised rõivad) riide pannud :D .Põhiline ikka,et endal mugav ja soe olla.
Ja ega see muu euroopa jahimees meie omast suurt erinegi,mõni aastake veel ja ei tee enam silmaga vahet,pead kuulmise appi võtma. :D
Silverx
Postitusi: 92
Liitunud: P Okt 30, 2005 6:19 pm

Postitus Postitas Silverx »

Jahimeestevaenuliku suhtumise väljendamist internetis süvendab urbaniseerumine. Seda ilmestab kaasaegsete noorte seas jahe huvi jahinduse vastu - keskmine iga jahimeestel on meie kandis üle 50 aasta. Ja nii need noored, kes on loodusest võõrdunud, kuid viidavad seda rohkem aega IT keskkonnas, väljendavadki oma suhtumist sellesse, mis nende arvates on kole pahe - jahipidamine.


õnneks on veel meiesuguseid noori kes asjast huvi tunnevad,aga paarikümne aasta pärast ,vot siis enam ei tea :cry:
Kasutaja avatar
Estlander
Postitusi: 338
Liitunud: K Nov 17, 2004 12:25 pm

Postitus Postitas Estlander »

Silverx kirjutas:Jahimeestevaenuliku suhtumise väljendamist internetis süvendab urbaniseerumine.
Ja nii need noored, kes on loodusest võõrdunud, kuid viidavad seda rohkem aega IT keskkonnas, väljendavadki oma suhtumist sellesse, mis nende arvates on kole pahe


Täiesti õiget juttu ajad.
Tunnetan seda omal nahal kuna sai maalt linna tuldud oma 10 a tagasi.
Hing ja süda on ikkagi loodusega ja kui võimalik, siis maale minnes teen ikka väikse metsamatka ja naudin vaikust ja rahu...Vaatad ja mõtled, et mille kuradi pärast on vaja kogu aeg ringi siblida nagu orav rattas...
Hundist toakoera ei saa.
tarmo
Postitusi: 143
Liitunud: N Dets 27, 2007 10:16 pm

Re: Jahimehed ühiskonnas

Postitus Postitas tarmo »

Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Jahimehed ühiskonnas

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Lugesin ka veidi neid kirjatükke ja......! Meilegi (ajakirjast "Jahimees")tuttav Sven Zazek (vist oli nii) kirjutab,et las loodust aga reguleerivad kiskjad ja ärgu jahimees sekkugu,samas järgmine hala on ,et miks küll ei lasta kährikuid ja rebaseid kes palju kahju teevad! Tea küll miks siis looduse regulatsiooniga ei taheta leppida,las suurkiskjaid sigineda ka hulgi ,näis mis laulu siis hakkab kostuma,kui härrade objektiivi ette vaid lillekesi ,puid ja põõsaid jääb. Metsakahjustustes olevat süüdi ainult omanikud ,kes ei viitsi oma valdusi tarastada :M jne.Huvitav mitu söödakohta härrased on ise metsa rajanud ,või luusivadki oma kaameratega ,ainult jahimeeste söödakohtade ümber!? Ja muidugi jääger näidaku temale kus looma võiks leida ja kuidas loomale ligi pääseda jne. Muidu on jahimees enesestki mõista paha ,paha! Arvan ,et need suured rohelised ja muidu sedasorti tegelased ei tea ise ka mida nad tahavad ! Kisa tõuseb taevani muidugi siis ,kui sellisel tegelasel on oma maatükike ja kobras on selle üle ujutanud ,või kits mõne kuuseladva ära hauganud,vaat siis on jahimehed jälle surmavaenlased! Üks selline piltnik käis sõbra jahikantslis sigu passimas,pärast haises kantsel nagu kõrts tubakasuitsu järele ja muidugi arvake kes pidi konid kokku korjama.... -aga no me oleme ikka tõelised loodusesõbrad :!:
P.s.Kui keegi viitsib ,siis võib selle jutu sinna foorumisse tõsta ,siis saavad teada mis jahimehed ka mõnedest nende liikmetest mõtlevad!
Kasutaja avatar
Olgerd
Postitusi: 787
Liitunud: P Apr 09, 2006 5:16 pm

Re: Jahimehed ühiskonnas

Postitus Postitas Olgerd »

tarmo kirjutas:http://www.looduspilt.ee/foorum/viewtopic.php?id=728&p=1

See on juba vana teema seal looduspilt.ee-s ja seda ka siin arutatud ennem, ma ei mõista miks sa kõik vanad teemad üleskorjad ja nosense uusi postitusi teed, kuhu postitad mingi lingid jms, kas on tõesti nii oluline postituste arv?? Minu arust võiks selle siit foorumist üldse ära võtta st, et ei näitaks kui palju kellegil neid on. Vahest siis oleks ka vähem mõtetuid postitusi jms.
Kasutaja avatar
tuisk
Postitusi: 142
Liitunud: R Okt 20, 2006 9:22 pm

Re: Jahimehed ühiskonnas

Postitus Postitas tuisk »

reläksime nüüd veidike. tarmo poolt antud linki polnud mina lugenud..jaja, on küll minu enda asi jah...kuid tänu TEEMA UUENDUSELE lugesin asja läbi...

offtopic küll, kuid Olgerd, sinu jutu põhjal võiks ju öelda sama asja sinu kohta kah...samas mis see krid postituse arv ette jääb?!? kuskil jagatakse midagi selle alusel?
Kaks eestlast, kolm arvamust
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Jahimehed ühiskonnas

Postitus Postitas aivar00 »

Kahjuks ei ole aega olnud telekat vahtida- sõber rääkis, et olla nädalavahetusel Pealtnägija kordust vaadanud. Nimelt olla Kärmas Kaiu meestega põdrajahtis käinud. Maksasöömine ka sinna juurde. Olevat olnud positiivse (jahimeeste) alatooniga. Asjaks seegi reporteri totrustele vastukaaluks. ETV+ ka miskipärast saadet välja ei andnud. Viimane Pealtnägija 2008 maist.
ikka lõbusalt
Vasta