pardijaht

2004. aasta teemad
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Postitus Postitas Feen »

hmmm.. Ozzi sõnavõtt pani küll natuke mõtlema. Minu meelest oli Thuksi pahameel suht õigustatud... ja siis niimoodi peale karata. Viisakust võiks ka olla. Ja ebaeetiline tundud sa, Ozz, ka olevat. Saan aru küll, et istuvat parti on praktiline lasta... aga kui nii vilets laskja oled, et lendavale linnule pihta ei saa, siis ära jahti mine (ei ole ka just resultatiivsem laskja, aga 3 parti 4st olen keskmiselt ikka alla lasknud, (eks on ka kehvemaid päevi olnud)). Aga üldse ei imesta, miks jahimeestest nõnnamuudu arvatakse kui sellese suhtumisega tegelasi jagub.
Teisalt jälle see distantsi probleem... et sõudmine on jube tülikas. Pardid muudkui lendavad ühest järve otsast teise, ja siis sõua nagu segane... aga kui kuhugile rahulikult passima jääda, eks nad siis üle ka lenda. Ja on siis vaja lasta mingi 10-20 parti jahis. Iseasi, kui just pidu tulemas, siis vast küll. Aga ka sel juhul tasuks panna mootor tööle, sõita poodi ja osta kana :M Ja õlut jooge ka kusagil mujal kui jahis. Selline rullnokast päti suhtumine, et nosu täis, mootor käima ja sõda alaku.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Eks jahh neid kommenteerijaid ole seinast seina ja nii ka jahimehi, ning jäägu need teod ka igaühe enda südametunnistusele.
tsuks
Postitusi: 197
Liitunud: N Apr 17, 2003 10:56 pm

Postitus Postitas tsuks »

Oh- ozz- sa oleks pidanud see ommik seda ise nägema...

Vanasti ju tohtis paadist lasta- sõiduajal ja olen isegi seda teind- kuid uue eeskirjajärgi just keelatigi see asi ära- et lenduläinud linnu tänapäeva busterid 50-100 yamahadega kinninabivad.
Üleparda kukuvad või veste pole seljas- see pole minu rida- aga 20 oli vabapäev ja emajõgi kalamehi täis.
Õndsat und magasid kaldal/paadis ommiku- paadid ilusti pilliroovahel. Kui laksud käima akkasid- õudusega kuulasin läheneva mootorpaadi häält- saame tina või mitte?!
Adrenaliin adrenaliiniks ja saamamehi on igas sektsioonis- kuid elementaarne ohutus peab olema tagatud! Relvad ju käes- mitte kadad!

Aga kui sinu arusaamised seaduste täitmisest/mittetäitmisest on erinevad- nuh- issanda loomaaed on kirju- niipalju kui inimesi- niipalju ka arvamusi. Ja keski pole ütlend- et tsuksil alati õigus on- kaugel sellest.
Oma arvamust avaldasin- kurja kogemust- nii nigu sinagi.

A jahti ma suga ei läheks.
tsuks nigu ma olen...
Kristi
Postitusi: 256
Liitunud: E Dets 29, 2003 11:51 am

Postitus Postitas Kristi »

tsuks kirjutas: õudusega kuulasin läheneva mootorpaadi häält- saame tina või mitte?!



ise oleks ka sel aastal tina saanud kui poleks minekuga mõnda sekundit viivitanud. lahedalt lasete - mehed!
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Parti veest...

Postitus Postitas ozz »

Oh mehed mida te põete? Või tahate nii riigitruud kodanikud olla ja pelgate tõesti väikest vimkat visata!? EEsti riik pole ju seda väärt,et tema pärast niimoodi põdeda ja pealegi tegelikult on päris kena lugeda kui keegi mingi kerge lahmimise peale nii leili läheb, nagu mõni vanatüdruk kui talle kommipaki viid!!? Sa tsuks maga rahus seal kõrkjates ja võta nagu kõik normaalsed kalamehed õhtuti napsi ja kui on hommikul kerge pohma,et pole kenasti väljamagada saanud ja jahimehed paugutama kipuvad...ise oled süüdi, et sellise koha endale valisid!? Mis puutub aga tina saamisesse- no maei tea?? Pole veel näinud nii suurt parti nagu paat nii, et ole rahulik-ükski normaalse aruga jahimees ei hakka sinu peale tina valama, sa pole seda väärt. Püüa rahus edasi, asi pole nii hull nagu sulle tundub!!!
tsuks
Postitusi: 197
Liitunud: N Apr 17, 2003 10:56 pm

part või asi

Postitus Postitas tsuks »

krt- ozz- mul siuke karvane tunne- et sa iseenesest oled täitsa normull vend- ja teadmispärast?...

...mitte- et tsuksa sinuga nõus oleks- käi jala!- aga sa oled esimene mees- kes julges vaielda! Siin foorumis!

Valetan- sa oled ikka teine- mina alustasin. Ja kalale ma lähen raudselt. ja sind ei kaasa. Näri oma rusikasuurust kondi/lihasegu nimega "Part" (või mis tast lähedalt vettelastud paugust üle/allesjäi)- a tore on- sinuga võiks igal teemal vett sogaseks ajada- magavad ju ülejäänd 259 kasutajat siin...

Ozz- mis puutub tsuksipihta tinavalamisest...- ülemöödund talv tuli tinaplönn minust 1,5m alla raudteetammi. Nii et sa poleks esimene.

Ja ära ütle: "Волков бояться- в лес не ходить!"
Teatud asjad mulle meeldivad ja ma tahan neid nautida.
tsuks nigu ma olen...
tsuks
Postitusi: 197
Liitunud: N Apr 17, 2003 10:56 pm

Postitus Postitas tsuks »

Vot eto da!

Isegi Stirlitsil polnd nii keerulist koodi!

Sõnum järgmine: Unti kardad- ära metsa mine!

Mis kodeering seal kirillitsasuhtes on- kes ära arvab- saab pool omale!
tsuks nigu ma olen...
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

kirillitsa

Postitus Postitas ozz »

Ei oska arvata!? Ja tegelikult ega mul pole selle poolega ka midagi ehk peale hakata-aa siiski??!
Tegelt tsuks olen ka mina kalamees nii,et ära põe. Mul pole küll ühtegi õnge aga vees käin tihti! Nimelt olen allvee kalamees! Oman selleks ka püssi ja kui kellelgi on palju raha, võin ka neid sukelduma viia! Kui häda väga suur siis saame ka väikese kursusega hakkama!!
Keegi härrasmees kirjutas siin mingist Euroopa jahist, või jahi kultuurist. ei mäletagi täpselt? Ma tahaks sellele härrasmehele ütelda, et ennem olid punased, siis sinised ja nüüd on kohe eurooplased!?

Härrasmees: pea jahti nende terashaavlite ja muude totrustega mida nad tahavad ette kirjutada!! AGA MEID EESTLASI JÄTA RAHULE! Osta poest Ameerika kana ja pea neile paber püssiga niipalju jahti kui tahad.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: kirillitsa

Postitus Postitas honkomees »

ozz kirjutas:Härrasmees: pea jahti nende terashaavlite ja muude totrustega mida nad tahavad ette kirjutada!! AGA MEID EESTLASI JÄTA RAHULE! Osta poest Ameerika kana ja pea neile paber püssiga niipalju jahti kui tahad.

Egand ikka iga euroopa lollust pea omaks võtma. Kas Keegi seletaks, miks on ajujahis kütile vaja vesti. Ajajale muidugist, siililegi selge, aga liinil seismiseks :?: Kui palju astaid peeti jahti ilma nendeta ja ega õnnetusi rohkem polnd, ikka mõistuses on iva, mitte vestis. Meil vana jahtkonna esimees sai kah üks aasta püssist lahti, üks hull külaline lasi viimase aju lõpus hämaras rihma läbi :lol: Seal hämaras on kõik vestid ühte karva, ei aita miski peale aju(selle mis kõrvade vahel)
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Vesti jutt

Postitus Postitas ozz »

Kulla mees!? Tegelt eks teda ole ikka veidi vaja ka! Ega ikka eriti hästi pole seda sinu kõrval olevat kodanikku näha küll!!

Aga minu meelest teed sa selle küsimusga nalja või tõesõna ei tea sa seda milleks teda on vaja!!?? Kui nii siis mine ja anna oma jahipilet ja muu sinna juurde kuuluv tagasi.
MeelisU
Postitusi: 29
Liitunud: N Mär 11, 2004 10:40 pm

Postitus Postitas MeelisU »

Krdi mööda hakkab teemast kiskuma...
Rääkige parem kus keegi pardijahis käib...?Rohkem huvitab Haapsalu piirkond.Kuidas sealkandis kohti on? Pärnumaa-Häädemeeste vana tuntud koht,on lindu ja ka lendu piisavalt...
Kas keegi sel aastal Jõelähtmes on käinud?
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Mnjah

Postitus Postitas kakuke »

ozz kirjutas:Aga seda ma ütlen küll,et: parti pole eetiline veepealt lasta küll aga väga praktiline!!! Proovige ja te ei kahetse....!?

Igaüks mõistab oma rikutuse astmelt

Olen nii rikutud, et ütlen otse .... IMHO oled Sa üks sitt jahimees. Ei maksa ikka hüppama hakata, kui võimed alla keskmise. Paugutamiseks on ikka tiir loodud ja küll siis hakkad ka lennust parte alla tooma, ilma, et rikuks seadust. Lugesin seda juttu ja hakkas häbi kohe oma laste ees, et pean neile sellist maailma näitama hakkama. Samas kui Sa jälle seetõttu kodus oma naist ja lapsi vähem peksad siis anna aga minna. Seda mida soovitasid Honkomehele, soovitan, aga Sulle.
PS. see on muidugi minu arvamus ja teised võivad teisiti mõelda. Ühtlasi vabandan teiste ees, et foorumit sellise kõrvalise tekstiga risustan, aga nüüd lähen hoopis jahile. :)
Kivi kotti!
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
tsuks
Postitusi: 197
Liitunud: N Apr 17, 2003 10:56 pm

Postitus Postitas tsuks »

viimase ozz-i kommentaariga nõus- veste ikka nii ajus kui liinil vaja 100%
imelik- kui seda kuskil liinil ei nõuta?!
Pead ju raudselt nägema teist liinimeest- ehk kust ja kuhu lased!!!

Ah et ei pruugi?- siis käige jala!

ps. need (mõnearvates lollakad!)- neoon/erepunased ja saksamaalt toodud autubagaasnikust leitud vestid- need on liinil muideks kõige nähtavamad!!!

pps. ja vanad jahimehed- kui arvate- et Teile on lubatud punased luitunud maikad- eks värvivarjujärgi lühendate ka oma pensionipõlve!
tsuks nigu ma olen...
Kasutaja avatar
Beretta
Postitusi: 1452
Liitunud: T Nov 25, 2003 4:47 pm

Postitus Postitas Beretta »

Selmer kirjutas:Rääkige parem kus keegi pardijahis käib...?Rohkem huvitab Haapsalu piirkond.Kuidas sealkandis kohti on? Pärnumaa-Häädemeeste vana tuntud koht,on lindu ja ka lendu piisavalt...

Nädalaselt pardijahipuhkuselt Võistest tagasi. Alustuse tegime oma jahiseltsi meestega sisemaalt suurema ühisjahi Võistes, Võistesaares ja kaunis edukalt . Parti palju ja lendu alustuspäeval ka küllaga. Järgmine päev Pikla ninas- vesi kõrge ja part mere peal 200-300- se parvena.
Võtsime uue kursi Uulu alla- seal saab lasta nii roost- kui kivi tagant passides. lendas väikeste vahedega keskpäevani, siis sai isu otsa.
Ei jätnud kuni nädala jooksul pühapäevani ühtegi päeva vahele, kas hommikul ja õhtul või mõlemal. Üks päev jäi 0-ga, ülejäänud 2 ja 5 pardi vahel. Piilu, sinikael, luitsnokk ja viupart, sinikaela kõige rohkem. Hommikune lend kippus nigel olema, õhtune aga päris pimedas ja parem kui hommikul. Kõva tuulega päevadel (viimane laupäev ja pühapäev) sai pikki randa käia ja lenduaetavat parti lasta. Kujude kasutamine hommikul ja õhtul võrreldes eelmiste aastatega väga küsitava kasuteguriga. lendab rohkem üle aga laskuda ei taha kuigi koht on OK ja ise ka ei töllerda lageda peal.
Tähelepanekutest veel- sõtkas suurte parvedena kohal, esimesed soopardid ka nähtud ja isane sinikael ühel juhul juba peaaegu õiges värvis- asi mida tavaliselt sealkandis oktoobris näeb.
Kas tuleb varajane sügis?
Kasutaja avatar
pine marten
Postitusi: 48
Liitunud: T Aug 03, 2004 11:04 am

Postitus Postitas pine marten »

Jahiseadusi rikkudes ei tee me kahju mitte riigile, vaid omaenda ressursidele. Seda üleüldises mõttes, kui tahetakse kõmmutada, on selleks olemas tiir. Metsa tuleb ikka jahti minna ja sõrme peab oskama sirgeks jätta. Vot nii!
Säästev mõtlemine on üle kõige!
Suletud