Maieri kuuli vorm

2004. aasta teemad
Suletud
Kaarel
Postitusi: 98
Liitunud: R Mär 05, 2004 9:48 am

Maieri kuuli vorm

Postitus Postitas Kaarel »

Kunagi oli väga populaarne kuul Maier. Kas keegi teab kust neid kuule praegu leida võiks. Kellegil vahest isegi vorm olemas?Olen vastuste eest väga tänulik.
Kasutaja avatar
Shogun
Postitusi: 105
Liitunud: R Dets 26, 2003 2:33 pm

kuulivorm

Postitus Postitas Shogun »

On olemas turbiinkuuli (ja ka ümar-) vorm ja võimalus neid tehagi. Kas see praegune mudel just Maier on, seda peast ei tea - peaks jahimehe käsiraamatust täpse kuju järgi vaatama. Aga olemasoleva vormiga valatud kuulid lendavad küll...
Kaarel
Postitusi: 98
Liitunud: R Mär 05, 2004 9:48 am

Postitus Postitas Kaarel »

Ilmselt on see vorm kas Maier või Stendebach.Kas saaks sinu kontakt andmeid, olen sellest vormist huvitatud?
kaarel.loos@mail.ee
53452792
Külaline

Re: kuulivorm

Postitus Postitas Külaline »

Shogun kirjutas:On olemas turbiinkuuli (ja ka ümar-) vorm ja võimalus neid tehagi. Kas see praegune mudel just Maier on, seda peast ei tea - peaks jahimehe käsiraamatust täpse kuju järgi vaatama. Aga olemasoleva vormiga valatud kuulid lendavad küll...



oleks tore Sinuga kontakti saada .Olen kaua otsinud omale isiklikku vormi aga seni ei ole õnnestunud .Kel on ei anna ära ja teha ei mõista ka.Kui lahkus lubab võta ühendust argom1@hot.ee
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Postitus Postitas Olavi Kool »

pole see kuuli tegu ühti nii lihtne nagu pannkoogi küpsetamine. Kõigepealt valatakse valmis toorik ja seejärel pressitakse ta vastavasse vormi sisse ning siis on asi täpne. Kes on ise kuule valanud teab, et jube palju tekib valupraaki. Suurt osa kuule võib küll paljalt valuga teha aga brenneke ja maier saavad oma juhtribid ikkagi alles pressiall
naised saunas rääkisid
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Maieri kuuli vorm

Postitus Postitas Ahto Kattai »

TEADJAMIIS Vaidlen sulle vastu ,olen ise valanud diapoolo ja prennekese kuule ja kohe valmis asju.Polnud seal midagi veel pressida.Välja tuli ka peaaegu kõik,ainult vorm peab parajalt soe olema ja kuna vorm on mitmest osast peab tahkumiseni pealmisele osale peale vajutama,et tina vormi kaant ülesse ei kergitaks.Sai valatud elektri pliidi peal ,vorm oli paras kui vee tilk vormil särtsuma hakkas ja kuuli kogus tina tuli korraga ära valada .Selleks oli pisike varrega trehtel,millega ühtlasi vormile peale suruti.Peale mõningast harjutamist tuli nagu V saelaudu.Diapoolo vorm oli endal(kahjuks muist osad kaduma läinud)Prennekese vorm oli kellegi teise oma.Pole sellega ammu jantinud,ei mäleta kuidas prennekesel tropp taha käis,vist jooksis ilmagi hästi.Ah ja see trehtel(ehk väike koonus )oli kogu aeg sula tinas ,et soe oleks ja valamis tina maha ei jahutaks.Kivi kotti!
Olavi Kool
Postitusi: 663
Liitunud: K Mär 03, 2004 10:03 am

Postitus Postitas Olavi Kool »

tee kuidas tahad peaasi, et jookseb mina rääkisin kuidas kõrge kvaliteediga kuuli saad. Brennekese tropp käib kruviga vilt- ja papptroppidele eelnevalt rakise sees täpselt keskele auk ette puuritud ja kokku monteeritakse ka rakise ehk toru sees. Olen ka ise otse vormi valanud ja jamamist on palju aga eks seda mõnusam tiirus kärtsutada. ise tehtud, hästi tehtud!
naised saunas rääkisid
Kasutaja avatar
Shogun
Postitusi: 105
Liitunud: R Dets 26, 2003 2:33 pm

Postitus Postitas Shogun »

Peale turbiinide ja blondode on ka ümarkuule omal ajal kasutatud... Ja mul praegugi üks selline vorm olemas. Peaks jälle au sisse tõstma sellised imevigurid-hernekommid; valamine lihtne ja lollikindel ja ka täpsusele ei mäleta et oleks olnud midagi ette heita. Või mis?
Metsas on loomi - jahimees. Metsas on liha - salakütt.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Postitus Postitas honkomees »

Shogun kirjutas:Peale turbiinide ja blondode on ka ümarkuule omal ajal kasutatud... Ja mul praegugi üks selline vorm olemas. Peaks jälle au sisse tõstma sellised imevigurid-hernekommid; valamine lihtne ja lollikindel ja ka täpsusele ei mäleta et oleks olnud midagi ette heita. Või mis?

Meie kirjandus väidab, et ümar läheb rikoshetti ja seepärast on jahis keelatud. Samas lugesin hiljuti mingit venelaste jahiõpikut, tunduvalt praktilisema külje pealt kui see meie jahiraamat, oli neti peterburi jahiklubi lehel, ja seal on just öeldud vastupidi, et võsas laskmiseks on parim ümarkuuul ning nt jakan (s o peaaegu Brenneke moodi) lähevad rikoshetti. Võta nüüd kinni :?: :cry:
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Suletud