niva 4x4

2003. aasta teemad
Kasutaja avatar
kriss
Postitusi: 157
Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am

niva 4x4

Postitus Postitas kriss »

kui paljudel on jahilkäimiseks niva ja kas õigustab ennast.
jaht eesti moodi
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: niva 4x4

Postitus Postitas kakuke »

kriss kirjutas:kui paljudel on jahilkäimiseks niva ja kas õigustab ennast.

Meie jahiseltskonna paaril mehel on niva ja peaks mainima, et maastikumasinatest kõige vähem "istuvad sees". Originaalrataste asemel on veel villise omad ja sellise kombinatsiooniga peaks mainima, et paremat masinat talvel annab otsida.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Kasutaja avatar
Jahimees
Postitusi: 416
Liitunud: N Okt 16, 2003 12:49 pm

Re: niva 4x4

Postitus Postitas Jahimees »

Meie jahiseltskonna paaril mehel on niva ja peaks mainima, et maastikumasinatest kõige vähem "istuvad sees".

Käisime siin paar aastat tagasi suure seltskonnaga põdrajahis(seal oli palju suuri "härrasid") kõik olid oma uhkete jeepidega ja istusid sees meiemees oli nivaga ja haagis taga see oli ainuke kes liikus sellel pinnasel.
Kas tuleb jaht???
Kasutaja avatar
kriss
Postitusi: 157
Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am

Postitus Postitas kriss »

olen ka kuulnud ,et see on ainuke normaalne masin jahiks aga ega seda nii kerge leida ei olegi.
jaht eesti moodi
Nivaomanik

Postitus Postitas Nivaomanik »

Käin jahil nivaga ja läbivuse seisukohalt on kindlasti tal omad eelised kalliste välismaalasega võrreldes kuid nagu NL tehnika ikka tahab et käsi pidevalt õline oleks. Mugavust temas ka ei ole kuid metsa sobib ideaalset. Ei tee ikka silma märjaks kui oks mööda külge jookseb või kivi põhja silitab.
Puuduseks on kindlasti nõrk mootor mis annab tunda kui lumi paks või soppa liiga palju.
Kasutaja avatar
srpeeter
Postitusi: 19
Liitunud: T Apr 15, 2003 1:25 pm

aga kuidas on lood vilisega

Postitus Postitas srpeeter »

niva on iseenesest vist kallis ja ehituslikult nõrk--tahan ise osta vilise ja panna peale diisel mootori. olen sellisega sõitnud ja vat see on alles masin.
äkki keegi teab, kust saaks UAZ-i võib olla kastikas
Kasutaja avatar
Mart
Lehe päälik
Postitusi: 2339
Liitunud: L Dets 07, 2002 8:59 pm

Re: aga kuidas on lood vilisega

Postitus Postitas Mart »

srpeeter kirjutas:niva on iseenesest vist kallis ja ehituslikult nõrk--tahan ise osta vilise ja panna peale diisel mootori. olen sellisega sõitnud ja vat see on alles masin.

Jutt õige, endal sama plaan.Uurisin 4x4 foorumeid ja jõudsin samale järeldusele.Metsas UAZ Nivast parema läbivusega, nii nad rääkisid.Vaata neid foorumid, sealt on päris palju kõrva taha panna ja asjalikke nõuandeid praktikutelt, mis mootor panna ja millele tähelepanu pöörata jne.
Viljandi ligidal Mustlas ehitab üks vend neid ümber,ostab vanu kokku teeb korda jne.Kui oled huvitatud,anna teada ,uurin täpsemalt mis ja kuidas.
Nivaomanik

Postitus Postitas Nivaomanik »

Uaz on kindlasti tugevam kuid manööverdamine metsas on ikka tunduvalt raskem kui Nivaga. Suurus on see mis teeb vahe. Liiklemiseks teedel ja muidu pehmel avamaastikul soovitan Uaz-i kuid kui on vaja ka vahest puudevahel käia siis Niva on etem.
Kasutaja avatar
kriss
Postitusi: 157
Liitunud: N Okt 23, 2003 9:59 am

Postitus Postitas kriss »

nivale pidi ju ka mingi peugeoti või sierra mootor peale minema?
jaht eesti moodi
Kasutaja avatar
Kala
Postitusi: 17
Liitunud: P Okt 26, 2003 8:40 pm

Postitus Postitas Kala »

Niva on talvel metsas asendamatu. Kui veel õige mõõduga kummid, rattad ka all on. Ainuke puudus, et siis tuleb jahi kõrvalt veel üks hobi juurde. Aga miks mitte, kui on tehnikahuvi ja palju vaba aega.
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Postitus Postitas Eik »

Endal ka villis meeles mõlkund, pidi venelastest siiski parima läbivusega olema ja järgmine oligi kohe niva. Niva oli läbinud ca'90% villise läbitud rajast. Muidugi pole villise sõidu mugavus kiita, aga mis sa ikka venelasest tahad, kunagi sai mitu aastat sellisega sõidetud ja elus siiani.
"Jeebilist" ongi vaja rohkem selleks, et viia kohale loomade sööt ja hommikuti luuret teha, suurem osa teid pole enam kellegi omad ja sõiduautot heameelega lõhkuda ei tahaks.
Jalakäija

Postitus Postitas Jalakäija »

Eks ole kõigi masinate läbivus selle taga kuidas omanik tahab suruda. Ei ole liiga suuri takistusi on vaid vähe hoogu. Kui metsas aeglustiga kännult kännule kulgeda siis pole suurt vahet kas niva, uaz või patrol aga vahe tekib siis kui känd kardaani alt viib või silda muljub. Rahakotile mõjub see vahe eriti magusalt. Venelastel hind ikka kordades väiksem.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ise sõidan NIVA kastikaga ,eelmise aasta mudel.Veits üle 45000 on läbisõit ja kurta pole (veel)midagi.Ideaalne masin jahiks ,kast teeb asja väga mugavaks ja läbivus pole kahh kehvem kui tavalisel.Sööda viimine,uluki äratoomine.Ainuke asi mille kallal oleks viriseda on mugavus aga kellel seda jahil vajagi on?Anti.
Kasutaja avatar
sniper
Postitusi: 150
Liitunud: K Nov 12, 2003 2:11 pm

Postitus Postitas sniper »

Niva paremus tuleb esile selles et ta on kergem tema täismass on http://www.lada.ee/nivateh.html Kui nüüd võtta näiteks Patrol http://www.nissan.ee/est/models/patrol/data.html siis see on ju kõvasti raskem ja sellepärast ta sisse vajub lihtsamini kui NIVA. Samas pole kahju nivaga metsas rallida sest parandada on lihtne ja odav kui midagi pooleks läheb, samas Patroliga läheks see rajudalt kalliks.
kütt
Postitusi: 294
Liitunud: L Nov 29, 2003 10:14 am

Postitus Postitas kütt »

Huvitav, kui nüüd mõni mees uurimistulemused ka siia üles paneks, kus Viljandi lähedal see tegija on, palju maksab masin jne., igatahes arvan mina, et UAZ parem kui NIVA, just sellisel juhul kui talle ka veel teised jooksud alla panna ja IVECO diisel peale, siis liigub üle kõigi. Kunagi oli autoajakirjas juttu, vist Märjamaal mingid tegijad olid, kas praegu kah, ei tea. A 50.000 raha tuli maksta valmis ja hea asja eest.
Ka muideks endise NSVL territooriumil hinnatakse, tean omast käest, palju rohkem kui MERSUSID ja muid selliseid kalleid dziipe, justnimelt UAZIKUT, odav ekspluatatsioon ja ideaalläbivus. Aga eks dzhiibi puhul ongi oluline ju tema ülalpidamise lihtsus, mitte see kas ta värv ja klaasid läigiks, selleks linnamaasturiks teised masinad on.
Suletud