Kes räägiks põhjalikumalt siledaraudse laadimisest???

2007.a. teemad
mikklaag
Postitusi: 42
Liitunud: K Juun 20, 2007 10:55 pm

Re: Haavlipüssi laadimine

Postitus Postitas mikklaag »

Kallekke kirjutas:Mikklaag muretses;Rääkisid et peale sõda olevat mehed hakkinud naelu ja neid kasutanud.Mõtlesin ise, et huvitav kas mehed relva raua pärast ei kartnud, sest usun et need hakitud naelad vähendasid tunduvalt relva raua eluiga, sest mõelge ise kui need teravad hakitud naelad koguaeg toru kriipisid.

need naelad tolleaja haavlitorud just roostest puhtaks tegitki. :)
Aga kui mõnel mehel oli uus ilus uhke püss mis siis sai täiesti korralikust rauast kui hakati kohe naelte jupiidega laskma? :roll:
Kasutaja avatar
Kallekke
Postitusi: 299
Liitunud: K Jaan 03, 2007 9:13 pm

Haavlipüssi laadimine

Postitus Postitas Kallekke »

Uus ilus püss oli ainult rikastel ja nemad jõudsid sinna ka õigeid padruneid osta tollajal ja ega neid metsas tihti näinud ka aga need üheraudsed kukkedega 16cal.-d mida peale teist sõda 50-ndatel igale soovijale müüdi olid küll nii paksu toruga et neid andis läbi kulutada-senini pole ma ühtegi päris läbiroostetanud toruga näind nende käes kes vähegi hoolisid oma püssi tulevikust ja paljud kaasajal arvele võetud ning lasevad veel kaua.

ega see haavlipõud nüüd nii kaua ka kestnud tollajal,lasti veel soolaga ka kedagi.
Protif "HORNADY" njet prijomoff !
mikklaag
Postitusi: 42
Liitunud: K Juun 20, 2007 10:55 pm

Re: Haavlipüssi laadimine

Postitus Postitas mikklaag »

Kallekke kirjutas:Uus ilus püss oli ainult rikastel ja nemad jõudsid sinna ka õigeid padruneid osta tollajal ja ega neid metsas tihti näinud ka aga need üheraudsed kukkedega 16cal.-d mida peale teist sõda 50-ndatel igale soovijale müüdi olid küll nii paksu toruga et neid andis läbi kulutada-senini pole ma ühtegi päris läbiroostetanud toruga näind nende käes kes vähegi hoolisid oma püssi tulevikust ja paljud kaasajal arvele võetud ning lasevad veel kaua.

ega see haavlipõud nüüd nii kaua ka kestnud tollajal,lasti veel soolaga ka kedagi.
Need 50-ndate 16cal üheraudsed tõesti jube paksu toruga ja neid vist andis tõesti kulutada.Kas mõtled muidu IZ selle paksu toruga relva all?
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Postitus Postitas jorr »

Jah,palju neid rikkaid peale sõja oli ja kas selline ka julges kalli püssitortsuga üldse metsas pauku teha?Metsad siis mehi täis ja inimelu eriti ei maksnud midagi.Muide,seda naeldega laskmist rääkis isa ja oli laetud eestlaetav püss ning ülelendava varese oli õige kõrgelt alla toonud.Ise olen ka kaheraudsest naeltega laskmist näinud ja ei teinud ta rauale suurt viga midagi.Ka olen omanud seda vindist ümberpuuritud 32cal püssi mida pärast sõda õige palju liikvel oli.Aint padruneid ja laadimisvärki oli siis vähe saada.Algul oli aint üks vaskkest 32-ele ja kuna ise veel noor siis nagu eestlaetavaga,et laadid kodus ära ja lased metsas tühjaks. :D
noorus on ilus aeg
siiakala
Postitusi: 2
Liitunud: L Jaan 19, 2008 9:58 pm

Re: Kes räägiks põhjalikumalt siledaraudse laadimisest???

Postitus Postitas siiakala »

Selline rohi siledale nagu Rex. Rexplo 21 toode Ungarist. Kõrge nitraadisisaldusega. Oskab keegi äkki öelda, mis tema norm võiks olla?
Suletud