Küsimus

2004. aasta teemad
Suletud
Kasutaja avatar
Pandora
Postitusi: 13
Liitunud: T Juun 01, 2004 9:06 pm

Küsimus

Postitus Postitas Pandora »

Kas keegi oskaks seletada, kuidas on see võimalik, et kui emasel koeral on olnud krantsiga kutsikad, siis on ka järgmiste pesakondada välimus rikutud? :?
Kasutaja avatar
Tõnu
Postitusi: 132
Liitunud: E Veebr 02, 2004 2:32 pm

Postitus Postitas Tõnu »

minu arust on see paras linnalegend. tegelikult on inimesel pärilikkuse geene palju vähem kui koeral ja mõelge ise, mitme naisega te enne oma lapse sigitamist kokkupuuteid omasite ;) kas siis see laps on ka blond/punapäine/brünett ühes isikus ja samaaegselt nii pikk kui lühike? :P
Kasutaja avatar
vaoni
Postitusi: 24
Liitunud: E Apr 26, 2004 10:59 pm

Postitus Postitas vaoni »

Üks loomaarst küsis kunagi selle peale väga hästi, et kui naisel on olnud üks laps neegriga ja teine laps on valge mehega, kas see teine laps on siis halli värvi? Ei ole ju, ikka valge tuleb.

Nii et tõepõhja selle jutul küll geneetilisest seisukohast all ei ole. Küll võib aga ühel pesakonnal olla mitu erinevat isa.
Kasutaja avatar
Pandora
Postitusi: 13
Liitunud: T Juun 01, 2004 9:06 pm

Postitus Postitas Pandora »

Ka mina pidasin sellise jutu rääkijaid lollikesteks, seni kuni oma silmaga veendusin, et ASI ON TÕESTI NII!!! :P
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ettevaatust, jahimehed! Kui kunagi Pandoraga lapsi olete saanud, siis - võib ta teie lapsi ka järgmiste meestega ilmale kanda ja - teilt alimente nõudma hakata! :lol:
Kasutaja avatar
Pandora
Postitusi: 13
Liitunud: T Juun 01, 2004 9:06 pm

Postitus Postitas Pandora »

Irve :D :D
Muide, see on küll külajutt, aga mingis venekeelses ajakirjas olevat selline teema ka inimeste puhul tõesti kõne all olnud. :P :?
Pathfinder007
Postitusi: 78
Liitunud: T Veebr 24, 2004 3:26 pm

Postitus Postitas Pathfinder007 »

See teema on ka vahel meie,eriti vanemate koerakasvatajatega üles kerkinud ja kõige markantsemaks juhuseks pean seda kui üks vana jahimees tunnistas ,et lasi oma kalli noore emase tõukoera maha kui naabri krants oli tast üle käinud.Vaese mehe põhjenduseks oligi,et nüüd on ju emane elu lõpuni nagunii rikutud. :oops: Kooliajast mäletan,et aretuse õppejõud põhjendas selle väärarusaama tekkimist järgnevalt:kuna koer on hulgipoegija st. ka munarakud ei vabane kõik ühe korraga vaid erinevatel innapäevadel. Kui nüüd puhtatõuline emane viidi ühel päeval puhtatõulise isase juurde ja arvati et nüüd ongi OK. ja järgmisel päeval lasti emane hulkuma siis juhtus see et emane tundis , midagi jäi justkui puuudu ja käis igaks juhuks ka naabri muri juurest läbi.Tulemuseks oli enamus kutsikaid puhtatõulised ,mõni aga segavereline ja siis imestati ,et kust need veel tulid Enamasti seda küll ei juhtu, sest tavaliselt katkestab viljastamine inna.
Kaja

Postitus Postitas Kaja »

Koeral ei katkesta paaritus indlemist! Eks sellest siis ka paljudes keeltes nii ühemõtteline nimetus emasele koerale, maakeeli lita... Tean eri tõugudest juhuseid, kus probleemse tiinestumisega koera on üle päeva paaritatud nii kaua, kui koer ligi laseb ja - üle nädala jooksul... Nii et ainus võimalus saada pesakonda ikka just kindlalt paaritatud isase järglasi, on - emast mitte silma alt lasta jooksuaja lõpuni, kuni emasel kindlalt ei ole mingit voolust, meie vana laika aga oskas venitada ka jooksuka pikkust. Oma koeral just sündis pesa, kus emane paaritatud 19.jooksuaja päeval, indles veel hea mitu päeva, Soomes kuuldavasti laikapesakond emaselt, kellelt vahepeal ei saadud järglasi ja kelle vastu isane nn.õigetel päevadel huvi ei tundnud. Progesteroonitesti järgi paaritati 22.jooksuaja päeval ja pesas 10 kutsikat! On küll veel üks võimalus, mida Eestis vist kasutatud pole, selleks eriluba vaja (kui mäletan õigesti, siis seda taheti kord saada). Nimelt paaritatakse teadlikult kahe erineva samatõulise isasega. Tahetakse sellega saada midagi haruldast ja kauget ühe korraga, mitte kahe erineva pesakonnaga. Põhjuseid võib mitu olla, näiteks haruldase tõuga teiselpool maakera paaritamas käimine. Kuid sel juhul antakse kutsikatele tõutunnistused DNA testi alusel, kus testid on tehtud siis kõigil võimalikel vanematel ja selle pesakonna kutsikatel. Kallis lõbu, loomulikult, ikka "ainult hulludele"! Kuid - näiteks laikadega võib isegi vajalikuks osutuda, kui meil nüüd Venemaa piir veretestidega kinni läheb... Sellise meetodiga saaks ühe paaritusereisiga tuua siia mitme erineva tippkoera verd, või siis osta sisse sedasi paaritatud emaseid... Eks vast ikka tulevikumuusika...
Suletud