Uus relv

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Uus relv

Postitus Postitas kakuke »

Loen Honkomehe juttu ja meelde tuleb üks viisijupp. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=3PRtuw3g ... re=related
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
Pikk
Postitusi: 375
Liitunud: K Mai 26, 2004 4:35 pm

Re: Uus relv

Postitus Postitas Pikk »

honkomees kirjutas:
kakuke kirjutas:...saad ise Tartus loa ka päevaga kätte, kui hästi rääkida oskad. Ka seda on ette tulnud. ;)
Piltide kättesaamine pildistamisest on ka poole tunni küsimus.

Hääd jutumehed kes nii rääkida mõistavad. Kuna Tartu inspektor pole ju elukoha järgne ja ei tunne mind nagu Võru omad eluaeg, siis tõenäoliselt hakkab ta kõigepealt ikka andmeid koguma (nt säilitustingimuste kohta) ja ma küll teda ära rääkida ei mõista.
Pildid, ei tea, kui viimati oli vaja viisale pilte, siis küll ei saand enne kui poole päeva pärast (eritaks), tegelt mitme päeva pärast, kuna endal pold aega passida. Lisame juurde foto jaoks vajaliku juuksuri, millele kah kohe ei saa, ikka on kõik ajad kinni jne ... linnamehel võivad need asjaajamised tunduda lihtsad, aga "maalt ja hobusega" pole see nii lihtne midagi, eriti kui iga asi nõuab terve tööpäeva vabakssaamist, ega tavaliselt muu põhjus töölt ju vabaks ei lase kui arsti külastus, siis see aeg mis üle jääb kulubki muude asjatoimetuste peale.



Küll on kärss kärnas... küll on maa külmunud :lol: :lol:
Ka halb kogemus on kogemus!!!!!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Uus relv

Postitus Postitas honkomees »

Küll on kärss kärnas... küll on maa külmunud

Nagu öeldud, on see ikka maalt ja hobusega tööinimese probleem ... kui iga pisiasja ajamiseks (pool tundi aega) tuleb terve tööpäev vabaks saada ja neid asjatoimetusi ühele päevale ei õnnestu klapitada on proble ikka küll. (See vaba päev tuleb ju veel ka tagasi teha siis mõnel puhke- või puhkusepäeval...) Ikka üsna arusaamatu on vahel linnas ringi käia ja vaadata, et tööl nagu keegi ei käigi ... ise satud nii kord kvartalis tööajal linna ja ikka imestad. Kui tööaja seadmine enda teha oleks, küll siis ...
No enamik asutusi võtab vastu 10-16 ja kui ise töötad 8-17 ning linna jõuad peale tööd nii 18 paiku siis on ainsad paigad kuhu satud suured marketid, juba asjalikumad tööriistapoed jms kõik kinni.
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
kaliiber
Postitusi: 327
Liitunud: N Apr 14, 2005 10:45 am

Re: Uus relv

Postitus Postitas kaliiber »

Baddmann palun valgusta milline on õige päev Tartus avalduse sisseandmiseks, siis tulevikus saaks ehk kiiremini teinekord. Nende koduka järgi on esmasp. ainuke päev...

Honkomees ma saan kõigest aru, aga vot sellest ei saa mitte, miks on vaja enne dokumendifotot juuksurisse ronida... Ise unistan juba ammu et mõne dok (uus juhi v relvaluba) peale saaks võimalikult maniakaalse näoga pildi. Laseks enne pildistama minekut soengu totaalselt välja kasvada + hoiduks üle nädala pead pesemast ja habet ajamast ning pildistamishetkel üritaks veel mõlemi silmaga ninajuurt vaadata. Kui luba käes ja mõni ametimees seda näha palub, siis plaanin öelda et sain just eelmine nädal jämejalast välja, doktor ütles et ma palju rahulikum juba kui korralikult pille võtan (samal ajal võiks ühe näopoolega kergelt tõmmelda). Siis tore asjamehe näoilmet jälgida :D
Kasutaja avatar
valdo
Postitusi: 157
Liitunud: N Mai 04, 2006 4:44 pm

Re: Uus relv

Postitus Postitas valdo »

Politseis on asjaajamine kuidagi uimaseks läinud küll jah. Ootan siin teist nädalat, millal politsei mulle relvaloa väljastab. Eilse seisuga kästi järgmisel nädalal uuesti helistada.
plaaster
Postitusi: 344
Liitunud: E Dets 19, 2005 10:32 am

Re: Uus relv

Postitus Postitas plaaster »

valdo kirjutas:Politseis on asjaajamine kuidagi uimaseks läinud küll jah. Ootan siin teist nädalat, millal politsei mulle relvaloa väljastab. Eilse seisuga kästi järgmisel nädalal uuesti helistada.


Meil siin pealinnas käivad küll ajad suht operatiivselt ja selleks kuupäevaks nagu oli lubatud oli relvaluba ka valmis ole mees ja mine ainult järgi. Juhul kui päris esimest korda relvaluba taotled võib psühhiaatriga probleeme tekkida kuna vastuvõtu järjekord Paldiski maanteel ca 2 kuud ja nii pika ootamisega võib tõesti psühhiaatri abi vaja minna :mrgreen: aga eraarstile võimalik paari tunni jooksul aeg saada.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Uus relv

Postitus Postitas honkomees »

kaliiber kirjutas:Honkomees ma saan kõigest aru, aga vot sellest ei saa mitte, miks on vaja enne dokumendifotot juuksurisse ronida... Ise unistan juba ammu et mõne dok (uus juhi v relvaluba) peale saaks võimalikult maniakaalse näoga pildi.

no ma olen juhiloa peal sellise näoga, et keegi ära ei tunne, sihuke äsja türmist välja lastud tüüp. Ja kõik sellest automaadiga pildistamisest - pildile pead ilma prillideta jääma, juhised ekraanil aga ilma prillideta näha pole, prillid ette, prillid eest, prillid ette jne silmad punnis aga sügaval silmakoopas nagu ikka neil väga viletsa nägemisega tüüpidel, juuksed vehklemisest turris ...
Vaja mul neid probleeme, et kes see pildil on, korra on vene piiril olnd mingi viisa pildiga proble, polnd piisavalt sarnane, suurivaevu sain üle
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Uus relv

Postitus Postitas honkomees »

plaaster kirjutas:[...Juhul kui päris esimest korda relvaluba taotled võib psühhiaatriga probleeme tekkida kuna vastuvõtu järjekord Paldiski maanteel ca 2 kuud ja nii pika ootamisega võib tõesti psühhiaatri abi vaja minna :mrgreen: aga eraarstile võimalik paari tunni jooksul aeg saada.

no relvaloa pikendamisel samamoodi, mul läks hästi, psühhiaatrile sain kahekuuse ooteajaga, silmaarstile oli 4 kuud saba, leidsin siis teises linnas arsti, sain kuuga ...
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Uus relv

Postitus Postitas aivar00 »

kakuke kirjutas:Kui juba vaba päeva töölt võtad, siis saad ise Tartus loa ka päevaga kätte, kui hästi rääkida oskad. Ka seda on ette tulnud. ;)
Piltide kättesaamine pildistamisest on ka poole tunni küsimus.


Politsei sisekorra järgi peab relvainspektor avalduse registreerima kantseleis, edasi paneb (või paneb sekretär) asja avaldaja elukohajärgsele konstaablile kontrollimiseks. Peale konstaabli poolt täidetud paberi antakse asi kriminaalpolitseile kontrollimiseks. Kui need 2 alkirja käes läheb asi uuesti relvainspektorile. Kui asjad korras valmistab inspektor vastavad dokumendid ette prefektile allkirjastamiseks. Seejärel alles saab loa väljastada.
Enne prefektuuride liitmist oli võimalik asi joonde ajada 1-päevaga. Nüüd nii võimalik ainult prefektuuride keskustes (mis ka Tartus). Vaevalt hakkab relvainspektor sõitma Võrust Tartusse allkirja saama (muidugi ei ole see keelatud, kuid vähe tõenäoline).
Kokkuvõttes tuleb "hästi rääkida" 4 inimesega (konstaabel, krimka, relvainspktor ja prefekt).
ikka lõbusalt
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Uus relv

Postitus Postitas baddmann »

kaliiber kirjutas:Baddmann palun valgusta milline on õige päev Tartus avalduse sisseandmiseks, siis tulevikus saaks ehk kiiremini teinekord. Nende koduka järgi on esmasp. ainuke päev...


Vastuvõtuajad E ja K, E pärast lõunat, K enne lõunat. Kokkuleppel on võimalik relvalubade talitusega suhelda ka väljaspool vastuvõtuaegasid. Kuna relvalubade (m.h ka soetamislubade) vormistamine sõltub prefekti poolt vastavasisuliste otsuste allakirjutamisest, siis on tõenäoliselt kõige mõistlikum ajastada ükskõik millise loa kättesaamise soovitav aeg avalduse sisseandmise päevale järgneva töönädala lõpupoole. Vaevalt, et prefektuuri kantselei + prefekt ise viitsivad ühegi töönädala lõpus suure usinusega dokumente vorpida, ametiasutuste tööaktiivsus jääb tavaliselt töönädala alguse poole ;)

BM
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: Uus relv

Postitus Postitas rajaleidja »

valdo kirjutas:Politseis on asjaajamine kuidagi uimaseks läinud küll jah. Ootan siin teist nädalat, millal politsei mulle relvaloa väljastab. Eilse seisuga kästi järgmisel nädalal uuesti helistada.

Ma arvan, et mitte uimaseks ei ole läinud, vaid praegu kevadel neil tööd palju. Näiteks Viljandis lõppesid alles hiljuti noorjahimeeste koolitused ja need kõik tahavad ju ka relvalube. Eksamite ja lubade vormistamisega palju tegemist.
SUPS
Postitusi: 132
Liitunud: T Nov 21, 2006 9:15 am

Re: Uus relv

Postitus Postitas SUPS »

Ise sai toimetatud sellise arvestusega ,et luba oleks käes paar nädalat varem kui relv kohale jõuab. Politseiga läks nagu oli plaanitud ,2 nädalat ja paber käes. Aga vot siis tuli pidur peale ,ei saagi aru kas poe või nagu nad ise väidavad tehase poolt.
SUPS
Postitusi: 132
Liitunud: T Nov 21, 2006 9:15 am

Re: Uus relv

Postitus Postitas SUPS »

Eh kuu möödas nagu näuhti , ei ole veel relva saanud, küll aga poe poolseid vabandusi.
Vasta