Põrsas vardas

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
gunnar
Postitusi: 882
Liitunud: P Aug 22, 2004 4:18 pm

Re: Põrsas vardas

Postitus Postitas gunnar »

sooviku kirjutas:See on sigade söödakäru,millest honkomees rääkis aga veiste sööda- või jahukäru on sarnane börsikuulutuses näidatule.Aga,et põrsast pehmeks ja mahlaseks saada küpsetage teda algul fooliumis(oli vist mingi 5-6 tundi)ja siis foolium ära ning süte peal pruuniks (y) .Tuleb väga viss värk.Hea vaheldus pidevale šašlõkitamisele.Enne mehed põrsa juures ära ei saa,kui alles ainult kondid :D .


Tegelt peaks selle fooliumi töö just need igasugu pealemääritavad möksid ära tegema. Tekib nö glasuurist koorik.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Põrsas vardas

Postitus Postitas aivar00 »

Sakslane :oops: sulle- mul ila paljast jutust tilkus, nüüd pilt kah veel juures :lol: :lol: :lol:
Tegelikult tekib koorik lihale peale ka ilma nn. mopimatta. Võrdluseks kasvõi lihagrillimine. Algselt tsipa suuremat kuumust-boorid kinni ja siis vaiksemal kuumusel küpseks. Kui aga määrid marinaadiga kõrbeb see kuumuses veel lisaglasuuriks (nagu paneeritud liha). Asi igastahes näm nämm paistab olema...
ikka lõbusalt
Kasutaja avatar
sooviku
Postitusi: 2291
Liitunud: R Nov 19, 2004 7:22 pm

Re: Põrsas vardas

Postitus Postitas sooviku »

Noh,ma ei tea ja pole ise kokk ka.Igatahes minule on kolmel eelneval korral juhtunud sitked loomad.See fooliumis tehtud oli küll hea ja pehme ja mahlane.Eks saab kindlasti ka teisiti liha heaks.
Naine võib olla,koer peab olema!
Kasutaja avatar
Eik
Postitusi: 1237
Liitunud: L Jaan 25, 2003 12:18 am

Re: Põrsas vardas

Postitus Postitas Eik »

Me oleme sellepärast noaga pealt koorinud, et siis on kogu aeg tegevust ja napsi võtmist ning see toimetamine sea ümber sisustab ilusti õhtu ära. Seda on eriti mõnus küpsetada siis kui väljas on ca'5 kraadi külma, vann kiirgab soojust ja külmarohtu läheb ka paremini. :D
toidutare
Postitusi: 1
Liitunud: T Aug 05, 2008 3:01 pm

Re: Põrsas vardas

Postitus Postitas toidutare »

Siit saab lugeda, mida mitme kokaraamatu autor Harri Ilves räägib terve elaja vardas küpsetamisest
http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=10618
Vasta