Jaht spanjeliga

Jaht koertega ja kuidas oma lemmik tööle saada .
Vasta
samblik
Postitusi: 2
Liitunud: P Sept 21, 2008 9:02 pm

Jaht spanjeliga

Postitus Postitas samblik »

Tahaks leida teisi huvilisi, kes spanjelidega jahivad. Mul on endal 1,5 aastane emane inglise cockerspanjel, kes on jahiliinist. Trennid oleme teinud, paar korda pardijahil ka käinud Soomes. Aga praegu õpin Tartus ja tahaks ka siin koeraga trennida. Koos oleks kergem... :)
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Jaht spanjeliga

Postitus Postitas baddmann »

Kas jahikoerapass on olemas ? Muidiu oleme Tartu lähedal ikka linnukoertele jahivõimalust leidnud, iseasi, et spanjel pole seisukoer ja meie jahimaad lindude poolest vaesevõitu (olenevalt hooajast).

BM
Tonix
Postitusi: 10
Liitunud: T Sept 19, 2006 9:24 am

Re: Jaht spanjeliga

Postitus Postitas Tonix »

Ahoi

ennemuiste ma ka eriti spanjelist lugu ei pidanud, aga peale seda kui ma nägin kuidas 1 spanjel verejälje katsel ülejäänud "lojustele" PIKApuuga ära pani, tõusid minu silmis ka selle koera aksiad.

Muidugi oleneb kõik koerast ja peremehest, too koer sai peremehest aru ka 200m pealt, käeviipe või peaga tehtud nõksuga, jälje peal sai eesti haruldase I järgu

nii et temaga annab nii mõndagi teha

Tõnu
kalamees :)
Postitusi: 191
Liitunud: K Juun 21, 2006 11:26 am

Re: Jaht spanjeliga

Postitus Postitas kalamees :) »

Meil ka ühel mehel spanjel - seda rohkem küll linnujahis kasutab, kuid verejäljel ei jää ka hätta :). Kord käisime näiteks pardijahis. Sõitsime mööda pilliroo äärt kui äkki spaljel paadist vette kargas ja roogu pani. Ei läinud minutitki kui pardid suure plaginaga roost üles läksid. Eelmisel nädalal sai sokk lastud. Algul tundus, et lask läks mööda (oli selline okste ragin, nagu kuul oleks metsa lennanud, kuid hiljem selgus et kuul oli läbi läinud) ja sokk läks suurte hüpetega metsa. Kuna tegemist noore ja paksu männikuga, siis otsida suht raske. Spanjel aga mõne minutiga kohe looma üles leidis mändide alt. Ühesõnaga väga positiivsed emotsioonid spanjelitega (y)
julged teha, julge ka vastutada...
Vasta