Retseptid metskitsest

Tore oleks ju ka teada, mida teised söövad ehk kui oled midagi maitsvat valmistanud, paku teistelegi.
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Retseptid metskitsest

Postitus Postitas Feen »

Paneks jälle üle tüki aja miskit siia ka kirja. Kardi raamatust mäletan, et keeduliha oli suht popp värk, ise seda süldi tegemise sõrvalt nokkinud ja suht harva teinud, kuid nüüd sattus 1 vana sokujurakas (üllatavalt paksud lihaskiud) ja polnud tast muud asist teha kui hakkliha ja keeduliha.

Panin esijalad (sinult abaga osa koos kondiga) potti, vesi peale ja keema. Vaht maha riisuda, kui tundub, et väga ei vahtuta rohkem siis kallata vesi üldse maha ning uus asemele. Juurde soola, pipart (terapipart, ise panin paar tsillikauna), porgandeid ja kooritud sibulaid (koorimata ilusaid sibulaid võib ka panna). Muud tarka polnudki kui paar tundi keeta ning siis juba liha sööma hakata, võisaial on täiesti abiks. Parem igatahes kui niisama praetud kitseliha (1 retsept siiski tuleb EJ-s peatselt, kus on nooremast loomast, kergemini praetud kujul, päris hea asi saanud).
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Retseptid metskitsest

Postitus Postitas aivar00 »

Lisaks enda poolt sellise tähelepaneku- suvaline liha- kaasaarvatud minu jaoks muidu mittemaitsev kits-
kui keedad maitseainetega- loorber, vürts, terapipar, veidike muskaati, küüslaauku, sibulat, porgandit jne.- kokkuvõttes nagu sülti lisades ka veidi seakamarat (tekib jahtunud liha juurde ka tarretist), siis arvan, et ei uriseks leiva peal ka kährik mitte :lol:
Kotletid muidugi eraldi teema (y)
ikka lõbusalt
Vasta