Finnclassic 512s kellel on?

Siin oleks tore vahetada mõtteid jahirelvadest , nende headest ja ka halbadest külgedest .
Milline relv millise jahi jaoks jne.
ninja
Postitusi: 327
Liitunud: P Mai 30, 2004 2:07 pm

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas ninja »

Metslane kirjutas:Ma ei jaga päris hästi lahti seda, miks kombineeritud püss koeramehele ideaalne on? Äkki keegi aitaks seda lahti mõtestada, eriti just need, kes koeraga jahil käivad kombineeritud püss seljas!

Mida sa täpselt silmas pead ?,Kas ajujahis, haavatud KARU järelotsimisel,,niisama hiilides koeraga ?
Weatherby Mark V Super Varmint Master 308 win
Kasutaja avatar
Metslane
Postitusi: 576
Liitunud: P Sept 25, 2005 1:42 pm

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas Metslane »

Jahis, kus mees läheb kahekesi, koos koeraga metsa.
Aim small, miss small!
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas tony »

Kombil mitu eelist.Nt juhtub koer nugist haukuma,siis hea ju haavleid kasutada.Ka sileda kuul kardab võsa vähem kui vindi oma.Üldiselt variante palju ,kasuta ainult oma fantaasiat.
Ahto Kattai
Postitusi: 2418
Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas Ahto Kattai »

Nu jah :M ,olen seda siin ennegi kirjutanud -ega ta üks õige asi ikka pole küll !Aga kes proovinud pole see proovigu järele,minul on ta olemas ja põhiliselt seisab ta kapis.Tean ka üsna mitmeid,kes on teisest vabanenud ja karabiini vastu vahetanud.Mis erilist eelist ta seal lähivõitluses ikka annab,lastes looma padrikus 10-15 m kauguselt,no mis erilist rikošetti seal selle maapealt saab juhtuda.Sellejaoks pane vindile vähe tummisem kuul ja töötab ilmselt paremini.Tahad aga jahilt minnes/tulles põllust rebast õngitseda ja täit kindlust ikka pole .Üheks ja ainukeseks püssiks teda kindlasti ei maksaks soetada,iseasi kui teine olemas ja lihtsalt tahtmine midagi muud proovida.
plaaster
Postitusi: 344
Liitunud: E Dets 19, 2005 10:32 am

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas plaaster »

Minul just vastupidi, nii kui koeraga jaht algab jäävad kõik teised püssid relvakapis puutumata kuni veebruari lõpuni. Enam ei kujuta ettegi, et peaksin metsas ilma kombita müttama.
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas baddmann »

ninja kirjutas: Kusjuures kombi rauad ju otsast koos ja keskelt kah,,mida sa siis seal vabalt vibreerid ??? :wink:


Alumine raud on eesmisest ("ulukipoolsest") otsast asetatud raua ümbermõõdust veidi suuremasse "rõngasse". Vahe raua välisdiameetri ja selle "rõnga" sisediameetri vahel on silmale peaaegu et märkamatu, kuid vahe sinna sisse jääb, see kinnitus ei ole 100 % jäik ning vajab ka määrimist. Loomulikult ei ole see päris "free-floating" raud ja eks seetõttu ta ei ole ka nii täpne ning allub kergemini kuumusest ja paisumisest tingitud muudatustele tabamispunkti osas.

BM
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas aivar00 »

Ka minule on kombi relva (sile ja vint) omamine viimasel ajal arusaamatuks muutunud. Ei mõista kedagi hukka vaid avaldan lihtsalt enda arvamust. Noore jahimehena tundus selline relv parim olevat- justnimelt et saad lasta haaavliga väikeulukit ja vintraudsega suurulukit (kes parasjagu ette satub).
Aga lahates jahiseadust- ajus laetud relvaga viibimine keelatud (praktikast ma ei räägi...). Seega kombi relv kasulik vaid nn. otsijahis.
Nn. Breznevi püss ehk siis 2 vintrauaga relv on aga teine lugu. Teda ma võrdleksin automaadiga ( tõsi viimasele võid 3-nda padruni rauda lükata, kuid praktikas vajadus selle järele?- enesekindluse tõstmiseks võib-olla tõesti, kuid reaalselt looma tabamiseks- vähe usutav).
Aga eks see ole ikka nii, et kellele ema ja kellele tütar ja kui meeldib las siis olla.
Minu seltsis mitmel mehel ka kombid. Üks käib sellega igapäevaselt jahis ja ka tema kurdab, et alati pead sihtimispunkti korrigeerima- milline padrun rauas on. Teine mees kasutab vaid laskekatse tegemisel (saab mõlemad liigid sisse) ja rebase laskmisel (tal 222 rem teine raud). Teistel meestel olnud ja ka läinud. Üks mees jälle fännab nn. Breznevi püssi- mõlemad rauad olid vist 8-sed- ütleb ideaalne suuruluki jahiks nii ajus kui pukis.
ikka lõbusalt
Andrus Michelis
Postitusi: 436
Liitunud: K Nov 03, 2004 9:13 pm

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas Andrus Michelis »

Minu sõber, elupõline kombi-ja koeramees põhjendab kombi eelist sellega, et lumises metsas, enne, kui pauku tegema hakkad on kombil maru lihtne raudade puhtust kontrollida. Murrad pooleks vaatad rauda sisse ja vajadusel puhud lume välja. Poltlukul on see operatsioon keerulisem. Sileraudsest on kombi jälle kuuliraua tõttu eelisseisundis, saab mõne lagedama koha peal ka vähe kaugemalt udida.
Eks see üks ema- tütre teema ole tegelikult. (b)
Viimati muutis Andrus Michelis, N Okt 02, 2008 1:30 pm, muudetud 1 kord kokku.
Ma ei kuuluta tõde. Avaldan vaid arvamust.
tony
Postitusi: 1148
Liitunud: P Dets 26, 2004 1:41 pm

Re: Finnclassic 512s kellel on?

Postitus Postitas tony »

Mina jälle olen viimaste aastate jooksul hakanud kombist (tegelt drillingutest aga see sama) suurt lugu pidama.Lihtsalt meeldivad kõiksugused lahtimurtavad püssid.Enne seda tassisin metsas vinti ja automaati kaasas.Mitmed korrad on talvel seajaht sujuvalt üle läinud hundi või ilvese jahiks ja siis lööb kombi eelis hästi välja.Ka kobrast passides ei oska sobilikumat relva nimetada.Aga eks ta ikka meeldimise asi on.
Vasta