Karuott

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Meil õnneks karu veel harv nähtus, aga hundid juba suht aktiivsed :evil: Selle sügise skoor: 36 lammast, osa neist ka päevasel ajal ära võetud; 4 koera juba hoovidest kadunud, täna tuli teade viimasest; üks karjala karukoer tõmmati siga ajades korralikult lõhki :evil: Arsti sõnul oli ründajaid mitu. Arvatavasti joosti koer pikali, üks murdja rabas kaelast, teine(sed) rappis(id) koera tagajalgade vahelt. Koera päästis arvatavasti kaelas olnud lai kaelarihm, kuna osa kihvajälgi oli kaelarihmas. Ja see toimus päise päeva ajal ning üks mees oli koerale suht lähedal :M
Kui kasutada ühe tuntud poliitiku sõnu: Kas sellist Eestit me tahtsimegi :?:
Ja seda pole vist mõtet mainidagi, et metsad sõralistest tühjad on :evil:
roland
Postitusi: 5
Liitunud: T Aug 26, 2008 12:37 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas roland »

Eelmine suvi sokku passides märkasin,et kõrval pika heina sees siga krabistab- noo mõtlesin, et see ju hea kuid kui ta mind märkas ja end püsti ajas siis muidugi sain aru, et see karu ning see polnud veel kõik kaks poega ka kõrval upitasid end püsti..... võttis jahedaks ja mitte vähe kuna nad olid oma 15 sammu peal, õnneks lahkusid nad suht ruttu,korra veel end püsti ajades ja tagasi vaadates.
Kasutaja avatar
Ain Aavik
Postitusi: 842
Liitunud: R Okt 03, 2008 12:13 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas Ain Aavik »

Karu on meie metsades nagu muda - pole haruldane ka viit karu kohata korraga samas piirkonnas mitu aastat järjest , ja nood samad loomad nüüd küll pole . Ühe emakaru puhul on küll kahtlane , sest selle kõrv hoiab isemoodi ja sellel emasel on kolmas aasta juba kaks poega ...
Nood noored pojad aga rändavad ka mitte just väga kaugetel maadel ringi . Seasöödaplatsil aga on mitmel korral näha olnud nii 5-6 aastast jõmmi - nii umbes 300 kilost :shock: !!!
Mesinikud kannatavad juba nende rünnete all päris mitu aastat ja tehagi pole miskit !

See pole aga midagist veel võrreldes sellega , mida teevad rebsikud ja kährikud - pole mu mäletamist mööda veel olnud seda aastat , kus jänest pole näha !
Nüüd juba kolmas aasta pole trehvanud oma kandis ühtegi jäljeraasu - pikkkõrvad on kadunud :(
Mida rohkem olen inimeste loomust tundma õppinud, seda rohkem kuulub mu poolehoid metsale ja metsaelanikele.
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas GC »

andrus kirjutas:
Metslane kirjutas:Ärge siin väga suurkiskjate hävitamisele mõelge. See on väga hea looduslik regulatsioon, mis hoiab ära hundi ja karu saakloomade uputuse.


Mis kuradi regulatsioonist sa siin räägid????

Sead ja karu käivad õhtul koos söödal paari tunniste vahedega.Suvel viljas olid koos väiksema kui 100m vahega.


Ei julge siin enam ise midagi arvata, aga räägin, mida teised arvavad. Nägin hiljaaegu saadet troopiliste vihmametsade looduslikust regulatsioonist. See oli hämmastav, kuidas ühe või teise taime-loomaliigi arvukuse tõustes reageeris kohe selle liigi vaenlane, et arvukus uuesti alla suruda. Ainult nii sai see süsteem toimida. Ja ainuke, kes selle regulatsiooni pea peale suutis keerata, oli inimene! Teda ajendab ainult majanduslik huvi!
Siiski niipalju julgen arvata, et parasvöötmes toimib ka kõige täiuslikumalt looduslik regulatsioon ja inimene jääb ikka inimeseks.

Sõimata võite sellegi poolest!
koos koeraga
Kasutaja avatar
Metslane
Postitusi: 576
Liitunud: P Sept 25, 2005 1:42 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas Metslane »

Ma saan küll aru Jõgevamaa probleemidest ja kurb ta on, et sinna kus karu enam inimest ei karda- ei anta isegi lube.

Kuid ärge Eestit nii väikseks ka tehke. Meil ka ikka regulatsioon toimib. Saaremaal hunti pole- sigu on üle mõistuse ja hunti oleks vaja ja kui ta toodaks- oleks vaja ka nende arvukust mõistlikuna hoida. Kuid kuna Euroopas karud ja hundid harv nähtus, siis meie karistuseks neid siin kaitstakse. Põtru ja hirvesid on ikka toredam jahtida, kui kahe sektsiooni peale antud ühte karu.
Aim small, miss small!
kraavik
Postitusi: 378
Liitunud: E Okt 03, 2005 4:06 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas kraavik »

Õnnestus meilgi laupäeval ott ajust lendu ajada. No mis lendu - olla teine suht rahulikult ajajate ees löntsinud. Soolakute ümbrus kõik karu jälgi täis, jälgede järgi on sigu kah kiusanud. Nüüd need tükid, kus põtra alati nagu putru olnud, on tühjad nii põdrast kui seast:(
Oinanahk
Postitusi: 41
Liitunud: E Apr 26, 2004 11:35 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas Oinanahk »

võtke siis härjal sarvis:

Keskkonnaministeeriumi eelinfo 13.-19. oktoobrini

Neljapäeval, 16. oktoobril toimub Järvamaa keskkonnateenistuses
suurkiskjate töörühma koosolek.
Lisainfo: Peep Männil, Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse
ulukiseireosakonna juhataja, 745 7088, 513 4898.

Eelinfo koostas: Brita Merisalu, Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja,
626 2908, 527 6851, brita.merisalu@envir.ee.
one life? - live it!
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Re: Karuott

Postitus Postitas ozz »

Nüüd on võimalik Männili käest küsida, kuidas ja kas ikka elavad põder ja metssiga karuga kenasti koos ja söövad ühest mollist nagu ta Viljandis aasta tagasi seletas. Oleks nagu aeg liivaalt teadlastel välja tulla ja ausalt rääkida, et varjatud eluviisiga kiskjaid on liiga palju siginenud ja kui nad seda ei tee või ei taha teha tuleb sundida....!? Ja ärge laske paberitontidel ennast lolliks rääkida!!!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas jorr »

Küsida Männili käest muidugi võib,kuid kas see midagi muudab?Neil ikka teadlased panevad asjad paika ja siin rohkem hobijahimehed.Mina küll tulemusi ei usu.
noorus on ilus aeg
ozz
Postitusi: 179
Liitunud: K Dets 03, 2003 10:18 am

Re: Karuott

Postitus Postitas ozz »

Me võime küll olla amtöörid või siis hobijahimehed- kuid ma loodan, et kõik jahimehed tahavad olla eelkõige professionaalid!? Kui aga teadlased niisama targutavad tuleb neile anda sel hetkel olemasolev professionaalne löök, et oleks vähem möla ja rohkem tõtt aga mitte luulu!? Elu on midagi muud kui paberikrõbistajate targutus ja sellega tuleb võidelda!
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas jorr »

Olen sinuga täiesti nõus,kuid elu on näidanud,et tuuleveskitega on raske võidelda,eriti veel kui raha mängus.Kas arvad,et teadlased midagi teisiti teevad,kui keegi nende jutuga nõus pole?Ja Männil tugineb ikka teadlaste,mitte tavajahimeeste arvamusele.Oleks meil jahimeeste juhtkond muudatustest huvitatud,siis küll,siis ehk võtaks ka Männil jahimeeste juttu tõsisemalt.
noorus on ilus aeg
Pauli
Postitusi: 1291
Liitunud: E Nov 29, 2004 4:03 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas Pauli »

Oh-jah, ei saa ikka ilma emotsioonideta läbi. Kulla inimesed, enne kui te kedagi elukaugeks paberikrõbistajaks vms hakkate tituleerima, tehke endale selgeks, kellest jutt käib. Nii mõnigi nendest elukaugetest paberikrõbistajatest (on au isiklikult tunda), kes "täiesti küündimatult" küttimislimiite määravad/soovitavad läbib aastas metsas jalgsi rohkem kilomeetreid kui mõni jahiselts kamba peale kokku.
Aga muidu olen ma ise ka veendunud, et kõik peale minu on idioodid :VS
Ei, see ei ole Rio de Janeiro, see on hoopis midagi hullemat.
Ats
Postitusi: 933
Liitunud: R Aug 18, 2006 12:14 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas Ats »

Männili kohta nüüd küll öelda ei saa, et ta ainult paberei krõbistab ja kontorirott on, käib teine koos koertega aktiivselt jahil!
Pole looma, pole probleemi!
GC
Postitusi: 389
Liitunud: R Nov 12, 2004 5:15 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas GC »

Selline uurimustöö on siis 2006 tehtud:
http://www.metsad.ee/aruanded/2006%20ka ... m_koht.pdf

Kui need graafikud juba liiga igavaks muutuvad, siis lõpus vahetuid muljeid karuga kohtumisest.
koos koeraga
Üllar Tamm
Postitusi: 894
Liitunud: N Okt 13, 2005 12:45 pm

Re: Karuott

Postitus Postitas Üllar Tamm »

Siberis lausa komandanditund kehtestati, et tüütud inimeseloomad karude toimetamist ei häiriks :lol: http://www.ilmajaam.ee/?id=48047
Vasta