inspektorid kontrollimas

Üldfoorumis võib rääkida teemadel , mis teistes foorumites ei kajastu.
Vasta
meelisl
Postitusi: 9
Liitunud: P Veebr 19, 2006 9:32 pm

inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas meelisl »

Kas (ja kus) on keskkonna inspektorid käinud teid kontrollimas?
Meil Tallinna külje all on nad pea iga põdra jahi aeg kohal olnud, et kas nad
tõesti nii laisad, et kaugemale ei viitsi minna või...
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas honkomees »

meelisl kirjutas:...kas nad
tõesti nii laisad, et kaugemale ei viitsi minna või...

EI, nad lihtsalt teavad ka, et päälinna on kõik suuremad pätid kokku koondunud ja seepärast seal lähedal kammivadki :lol:
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
greenhorn
Postitusi: 188
Liitunud: N Apr 29, 2004 8:31 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas greenhorn »

Põdrajahi käigus dokumente kontrollivat inspektorit korra elus vaid näinud. Seegi puht juhuslikult, sest tegelikult olid nad jõeääres kudelõhet löövaid ahingumehi luuramas, sattusid aga meie peale ja otsustasid pistelise kontrolli teha.
Teistkorda on kontrollitud kevadel koprapesa ligidal, olgugi et püss oli kotis ja autos, paluti viisakalt dokud ette näidata.
Rohkem pole kokkupuuteid olnud, kalastades pole mind kunagi kontrollitud.
rajaleidja
Postitusi: 2633
Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas rajaleidja »

meelisl kirjutas:kas nad tõesti nii laisad, et kaugemale ei viitsi minna või...

Ega need Tallinna omad meil Viljandimaal ei käigi. Mitte selle pärast, et nad ei viitsiks, vaid meil siin ikka oma piirkonna inspektorid.
Ringi nad liiguvad ja kontrollivad, aga peamiselt seal, kus varasemalt rikkumisi olnud.
meelisl
Postitusi: 9
Liitunud: P Veebr 19, 2006 9:32 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas meelisl »

honkomees kirjutas:
meelisl kirjutas:...kas nad
tõesti nii laisad, et kaugemale ei viitsi minna või...

EI, nad lihtsalt teavad ka, et päälinna on kõik suuremad pätid kokku koondunud ja seepärast seal lähedal kammivadki :lol:


no meie jahiseltsis nüüd küll pätte pole, aga meie jahimaal on selle eest üks väsimatu
kitupunn, keda kusagile jahiseltsi kunagiste ja ka praeguste tegude eest ei võeta ja
nüüd ta siis üritabki oma nn "jahimaad" teha, et saaks rahus salaküttimisega tegeleda.
Üks inspektoritest ta hea sõber ja kui kontrollimas käidi siis olid üllatunud, et nemad pauku ei kuulnud, et kui varahommikul kell 6.45 nad juba hoolikalt kuulavad, kus pauk käib, ilma et keegi neid välja kutsunud oleks, on kahtlane. Hilisem seletus, et mis värk on, pani ka täiega muigama. Kuna 1313 peab igale väljakutsele reageerima, siis kaua nad neid "tühjasid" väljakutseid kontrollivad, või on tõesti riigil raha nii palju.
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas hendrik »

Sellisteks asjadeks on riigil ta enesegi teadmata raha väga palju!
andrus
Postitusi: 2800
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:45 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas andrus »

Viimaste andmete kohaselt on siiki ka inspektoritel kütuse limiit,kogust täpselt ei oska kuus öelda aga ega ta just eriti suur ei olnud.Juu siis on teil ikka miskit seal mäda,et teised pidevalt ringi sõitmas.Aga kui endal asjad korras mis siis karta.Hea ju kui kontroll pidevalt olemas.Kui on veel norm.mehed kah kes iga asja pärast pilli lõhki ei aja.
jahismurf
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas jorr »

Meil tehti eelmisel aastal küll nati kontrolli,olevat terve Eestimaa kohe kohustusliku kontrolliga üleni kaetud.Tegime seajahti ja olin metsateel kütiliinis,kui kellegi auto selja tagant mööda vuras ja minust edasi paar meest, seisma jäi.Kuna aju käis,siis ei pööranud ma sellele autole eriti tähelepanu,ehk kellegi tuttav, ajab seal eemal juttu?Siis pöörati auto ringi ja sõideti minema.Hiljem selgus,et olevat kontroll olnud,et kes,kus ja mida teete?No milleks selline kontroll siis üldse vajalik on,segab aint jahti aga kui oli kamaaja korras,siis muidugi,sai linnukese kirja?
Muide,aastat kuus-seitse tagasi oli ikka põdrajahil olles korralik kondrollimine.Keegi kohalik mõisaproua helistas kohe politsei ja KKI intspektori kohale,et mingid relvadega tegelased liiguvad tema maal ringi.Et olin suure maantee ääres autos püssiga(kõrval lage põld,no looma tulek näha) esimene mees,siis oligi minul toru nina all,et puhu.Mul muidugi kõik olemas ja lõhna polnud, siis küsiti ka et kes ja miks ja mis?Olid viisakad mehed(kki intspektor ja politsei) ,meil aju käis ja ütlesid,et ootavad aju lõpu ära ja siis teevad oma tööd edasi.Mina muidugi panin auto käima ja sõitsin kütiliini läbi,et kes lõhnab,kadugu minema.Kütiliin oli mitu kilti pikk mööda teeääri ja mehed ees aint paremates kohtades,lasti ka põder ja kontroll siis uuris aju lõpul,et kas ikka kõik korras,korras kõik meil oli.Muide,üldkontrolli inspektori poolt olen ka varem ajujahil näinud.Rohkem küll linnukese kirja saamise jaoks.
Kuuekümnendatel(vene ajal) oli põdra ajujahil lausa kohustuslik,et keegi looduskaitse tegelane pidi ka ühes olema,kui metsa läksime.Ja mitte jahimees,tema siis jälgis korda,kuid varsti see nõue kaotati(pagana jahimehed,jootsid looduskaitsja täis),sest mees tolgendas ju niisama kaasas,püssimees polnud, ajamas ei käinud ja mida ta pudelisõbral ikka kontrollib?
noorus on ilus aeg
Kasutaja avatar
foxracing
Postitusi: 35
Liitunud: L Sept 20, 2008 9:27 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas foxracing »

Meil kontrollid käinud eelmine ja üleelmisel aastal. Täpselt mõlemal korral just aju lõppenud ja mööda sihti auto poole meestega marssima hakanud ja täpselt just siis nad meile vastu tulnud. Ei lastud ühtegi meest ennem auto juurde edasi liikuma kui olid politseile alkomeetrisse puhunud ja inspektroile load asjad ette näitatud. Koerte jahipasse kontrolliti ka. Õnneks alati meie sektsioonil kõik korras olnud aga mõlemalal aastal naabersektsioonil probleeme olnud. Küll mehed seal relvalubadest ilma jäänud ja trahve saanud.
kalamees :)
Postitusi: 191
Liitunud: K Juun 21, 2006 11:26 am

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas kalamees :) »

Meil igal aastal esimesel jahipäeval kõik paberid/relvad üle kontrollitakse (seda siis kohaliku kontstaabli ja jahipealiku poolt) (y) , lisaks siis vähemalt kord aastas ka maakonna politseipealik (võib olla päris pealik ei ole ka :roll:) käib pistelist kontrolli tegemas.
julged teha, julge ka vastutada...
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas Feen »

No, kes foorumlaste rebasejahis olid, need mäletavad, et saime meiegi kontrolli kaela. Ses suhtes polnud hullu muidugi muud, kui see, et arvatavasti ei mahtunud paarile kohalikule pähe olukord, kus nad ikkagi otsustasid veel seajahti teha (kuigi, eelnevalt oli jutt, et hooajaks läbi). Ja nii siis tegime meie pisemates kohtades rebast, nemad suuremates siga. Kontroll käis, aga ainult meil, mis sest, et tegelikult oleks sanud mõlemaid kontrollida.

Ja 2 korda on üldist kontrolli veel tehtud. Veste, dokumente.. koerte dokumente ka. Lubade vormistamist jms vaadatud.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
jorr
Postitusi: 3240
Liitunud: T Mär 01, 2005 9:52 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas jorr »

No praegu see raadiosaatjate lugu väga soovitav(on ikka temast abi ka) aga raadjojuttu saab iga mees pealt kuulata ja seegi tehakse kindlaks,et kus asute ja millega tegelete.Feengi siin kuskil mainis.Ise arvan,et kui ikka õigete paberitega jahil siis peavad ka kõik muud asjad korras olema,kontrolligu siis kes tahes,ja see kontroll peaks ikka tõene olema,mitte aint kaebuse peale mingil pundil pabereid vaadata.
noorus on ilus aeg
Margo
Postitusi: 128
Liitunud: T Jaan 16, 2007 8:31 pm

Re: inspektorid kontrollimas

Postitus Postitas Margo »

Meid on kontrollitud vaid üks kord, mil osa jahimehi läks 29. veebruar jänest laskma ja õnnetuseks said selle ka kätte. Üks kohalik talunik kutsus inspektori välja ja asi osutus väga kulukaks. Rohkem ei tea ennem ega pärast seda ühtegi reidi.

Igaljuhul pooldan igasugust kontrolli, sest muidu ei saa lahti jahimeestest, kes eetikat ja eeskirja ei järgi. Muidugi peab igasugune kontroll käima samuti talutavalt ja mitte segavalt. Tean lugu naaber jahimaalt, kus inspketorid sõitsid keset jahti oma jeebuga otse puki alla ja hakkasid pabereid kontrollima. :shock:
Küsi minult soodsamalt rehve!
www.rehviparadiis.eu
Vasta