Mitu padrunit salves?

Siin võiks esitada küsimusi , mis puudutavad jahindus- ja relvaalast seadusandlust ,et oma ala tundvad inimesed saaksid teile vastata.
Vasta
smurf
Postitusi: 156
Liitunud: P Mai 08, 2005 1:42 pm

Mitu padrunit salves?

Postitus Postitas smurf »

Mul on ammusest ajast jäänud meelde ning olen ka nii toiminud, et vintraudses poltlukuga relva salves võib max olla 3 padrunit aga samas seadusest sellist piirangut ei leia ja ka konsulteerides asjaga rohkem kursis olevate inimestega olen aru saanud, et ei ole see arv piiratud.

Kas on see nii või mitte?

Tänud vastuste eest.
Kasutaja avatar
honkomees
Postitusi: 2969
Liitunud: P Mär 14, 2004 4:13 pm

Re: Mitu padrunit salves?

Postitus Postitas honkomees »

eks see ole paljudele sellest poolautomaadi 2+1 variandist meelde jäänud ja siis arvataksegi ka poltlukuga püssi kohta sama, mu arust võib poltlukuga püssile või kuulipildujalindi külge pookida :lol:
Jaht on kunst, mis nõuab ohvreid!
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Mitu padrunit salves?

Postitus Postitas aivar00 »

Sul smurf õiged arusaamad. Seda poltlukuga vintrelva padrunite arvu ei ole minu mälu järgi kunagi piiratud. Poolautomaat aga teine lugu.
ikka lõbusalt
smurf
Postitusi: 156
Liitunud: P Mai 08, 2005 1:42 pm

Re: Mitu padrunit salves?

Postitus Postitas smurf »

Kahju, et inspektorid seadust ei tunne.Suvel sattusin kontrollide otsa ja peale relva kontrollimist palusid nad salve näha, mis ei olnud isegi relva külge kinnitatud ning päriti miks on salves 4 padrunit ja mitu võib olla. Ma siis vastasin, et kui ei ole relva küljes võib mul neid ka sada seal olla. Aga nüüd süda rahul, et oleks võinud salv ka rahulikult all olla, poleks midagi juhtunud.
Kasutaja avatar
hendrik
Postitusi: 890
Liitunud: R Veebr 04, 2005 10:33 am

Re: Mitu padrunit salves?

Postitus Postitas hendrik »

Eks inspektoritel ka kurb aeg, paljudes kohtades puha kogenematud jahialaselt, ei teata isegi jahialaseid õigusakte ning ammugi mitte seda, kuidas jahti on peetud või peetakse. Sellistel hetkedel kui satud mõne sellise ullikesega kokku, siis on tekkinud küll mõte, et meestel Kapi-koolitust vaja. Kui on profid kontrollimas, küll siis ka jahimehed käituda oskavad. Aga eks riigiametitel on praegu pigem ainult mahti oma eelarve ja töökohtade arvu täitmisega tegu, päris tööks aega ilmselt ei jäägi. Kui jääb, siis ka ilmselt tühjatähjaga tegu.

Vaatasin veidi ajalukku ka, tagasi kuni 2002ni ei olnud sellist seadus või määrust, mis oleks keelanud millegil muul kui poolautomaatsel jahirelval enam kui 2 padruni salve mahutamist.
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Mitu padrunit salves?

Postitus Postitas aivar00 »

Paraku on kahjuks jah nii, et osad nn. "inspektor" on kõrgelt haritud värske kõrgkkooli lõpetanu ja tema on see "kõige-kõige" targem. Ise jahindusalaseid akte aga ei ole jõudnud lugeda, äärmisel juhul viskas pilgu peale ja "mäletab" samuti "naistega saunatamisest" jutte a-la 2 padrunit salves. Millisest relvatüübist jutt aga :?:
Siis lihtsalt tuleb säilitada rahu ja lasta "inspektoril" oma toimingud ära teha. Endapoolsesse selgitusse aga kirjutada põhjendus ja soovitavalt viide seadusele, miks asjaga nõus ei ole. Ega neid paragrahvi numbreid ei pea peast tedama. Aitab kui viitad Relvaseadusele ja Jahieeskirjale. Küll siis need asjad paika loksuvad. Juhul kui ei, siis juba tuleb vastulause esitada, milline juba pikem jutt. Kohapeal vaidlema hakata pole mõtet. See vaidlus kujuneb lõpuks välja nagu lasteaias- minu isa on tugevam kui sinu isa...
ikka lõbusalt
Vasta