Metssea peast rikošetiga jalga

Kui satud netis surfates huvitavatele lehekülgedele ,siis siia võiks neid teemade kaupa kirja panna.
Vasta
Raud
Postitusi: 96
Liitunud: E Sept 15, 2008 12:36 pm

Metssea peast rikošetiga jalga

Postitus Postitas Raud »

http://www.reporter.ee/2008/10/19/metss ... jahimeest/

Kas metssea otsaesine on kuulikindel? Igaljuhul väga imelik lugu :D
Ja lisaks sellele oli kütt veel jääknähtudega kah :M
Kasutaja avatar
Feen
Postitusi: 3079
Liitunud: T Veebr 03, 2004 4:58 pm

Re: Metssea peast rikošetiga jalga

Postitus Postitas Feen »

Otse pähe lastes juhtub igasuguseid imelikke asju. Seda kui tõsised siis vigastused on, või kas loom ka maha jääb... see sõltub pahatihti juhusest ja natukene tabamiskohast. Omalgi sel teemal pahad kogemused, ainult, et kuul ei läinud rikosheti mujale, aga samuti ei tunginud piisavalt sügavale, et looma maha oleks võtnud.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
peepk
Postitusi: 775
Liitunud: L Aug 30, 2008 6:30 pm

Re: Metssea peast rikošetiga jalga

Postitus Postitas peepk »

Omalgi aastaid tagasi juhus kui pidin haavatud siga üle laskma,relv tollal 308 win moonaga,siga kraavis aga eest eest ei julgend lasta, lasin tagant.Peale pauku kuul rikosetiga lendas üles eelnevalt sea turja ja kaela naha kõrvade vahele kokku lükates,laskemaa 3 m.ja nahk terve.Arvan paks rasvapolster ja laskenurk ja tinaotsaga 10,1 gr ei olnud hetkel hea valik.Teine juhus ,samuti 308 winiga kitse lastes kukkus koos kitsega tubli käsivarre jämedune kask mis oli kitsest 3m tagapool ja 8m paremal.Kuul sai selgroo lülide vahelt lihtsalt uue suuna.Ja kord sokujahil 8 mm Mausriga sokku lastes selgus et kuuli sisenemisava kõrval teine auk.Kuul tegi jälle selgroo lülide vahel miskit imelikku ja lendas samast küljest välja kust sisenes.See on kõik tõesti juhtunud ja ei kuulu jahinaljade nurka nagu mõni ehk arvab.
Kasutaja avatar
Veix
Postitusi: 200
Liitunud: E Veebr 11, 2008 5:19 pm

Re: Metssea peast rikošetiga jalga

Postitus Postitas Veix »

Kogesin ka ise omal nahal alles nädalavahetusel, et kuul on väga ettearvamatu. Nimelt kitse lastes oma 30-06-ga umbes 30 m peale ja kuuliks 11,7 g poolmantel ( kuulivalik muidugi oli kitsele veidi liiast), niisiis peale pauku kukkus loom kohe, kuid ainuke jama oli see, et see oli teine loom. Ise arvasin, et mõni heinakõrs muutis kuuli trajektori ja tabasin kõrvalseisvat, kuid ei, sellest loomast mida lasin jooksis kuul läbi ja niitis tallel, kes juhtus tagapool kõrval seisma, sõna otseses mõttes pool tagaosast minema, võtta polnud kintsudest enam midagi :( . Lastud loom, aga jooksis veel 30 m. edasi ja kukkus alles sinna maha.
Viimati muutis Veix, E Okt 20, 2008 6:33 pm, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
reimakas
Postitusi: 308
Liitunud: E Nov 28, 2005 5:16 pm

Re: Metssea peast rikošetiga jalga

Postitus Postitas reimakas »

Tavaliselt need rikošeti jamad siis kui lastakse FMJ kuuliga või aeglaselt ja tugevast matsust tööle hakkavate SP kuulidega.
See, kes tapab, pole veel jahimees
aivar00
Postitusi: 3263
Liitunud: K Juun 16, 2004 2:09 pm

Re: Metssea peast rikošetiga jalga

Postitus Postitas aivar00 »

See rikošetijama ei olnud minu arusaamise järgi peamine- too lihtsalt õnnetusjuhtum. Aga, et laskja mehel promill sees oli vot see on halb. Eks nüüd pannakse ka Diana meestel asjad paika- osad seltsid juba puhutavad enne jahti mehed läbi.
ikka lõbusalt
Vasta