Gamo CFX ülevaade

Arutelud ja küsimused-vastused õhkrelvadest.
Kasutaja avatar
Delta
Postitusi: 452
Liitunud: P Juun 10, 2007 2:42 pm

Re: Gamo CFX ülevaade

Postitus Postitas Delta »

Ennist jäi lisamata, et optikaks valisin praegu MTC 3-12x44 SCB Mamba. Kõhklesin natuke Viperi ja Mamba vahel, aga kuna optikatel on sama klaas, siis siledama välimuse pärast otsustasin Mamba kasuks. Viperi nägin ära, Mamba mitte. Ainuke hirm ongi nüüd, et need tornid nüüd liiga nuditud ei oleks. Suure külgratta puudumise elan üle...

Teine valikumoment oli 3-12x44 vs sama tootja 4-16x56. Alguses plaanisin võtta 4-16, aga jäin siiski 3-12 juurde. Seda sellepärast, et 3-12 on kompaktsem ja kübeke lühem (ei kata laadimisava), samuti on sellel parem teravussügavus võrreldes 4-16-ga. Viimane olnuks küll kübeke valgem, kuid ka kobakam ning FT stiilis kauguse määramiseks jäänuks sellest suurendusvahemikust nagunii väheks.

Hawke jäi kõrvale, kuna MTC pilt oli võrreldes Hawkega selgem/ kirkam (Hawkel piimjam). Lõplikult kallutas otsuse MTC kasuks aga see, et MTC oli märksa andestavam silma asendi suhtes. Hawke puhul liigutasid pead natuke ja juba oligi pilt kadunud.

Muu osas uudiseid ei ole, jätkuvalt ootel...
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
http://airgun.planet.ee
sada
Postitusi: 334
Liitunud: N Juul 29, 2004 12:13 am

Re: Gamo CFX ülevaade

Postitus Postitas sada »

Jah see andestatavus silma asendi suhtes on väga tähtis.Paljudel odavatel on just selles osas probleeme :( Näiteks mul on zoz 6-24x50 ja Nikko 6-24x56 ja zos on selles osas palju sitem.Kahjuks on seda ilma püssile asetamata suht raske aru saada.Hea kuulda, et oskasid seda omadust kõrgelt hinnata (y)
See külgrattaga kauguse määramine on suht jama,peab ilmselt väga kõva (32-50x) suurendus olema, et sellest ka kasu oleks.24x zuumiga saab küll 25-30 määrata, aga kaugemalt kus seda just vaja oleks ei saa aru suurt midagi :( Sammuti muutub see erinevate zuumide juures.Parim vahend on ikka lasermõõtja (y)
Ise olen ka "suurushullustuses" :D omale liiga võimsad optikad valinud ja järeldusele jõudnud, et üle 12x on suht mõtetu, pole mul vaja neid kuuliauke 130meetril näha :D Püss muutub hullult kobakaks ja praegu kaalun ühe sellise ülikompakse ostmist http://www.rusmilitary.com/html/sight_connect-01.htm
Kus muidu seda MTC vaadata said, Field Targetis?
Kasutaja avatar
Delta
Postitusi: 452
Liitunud: P Juun 10, 2007 2:42 pm

Re: Gamo CFX ülevaade

Postitus Postitas Delta »

Nõndaks, sain oma varanduse kätte. Eks varsti kirjutan lähemalt 8)
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
http://airgun.planet.ee
Vasta