field target

Arutelud ja küsimused-vastused õhkrelvadest.
Vasta
martxn
Postitusi: 4
Liitunud: L Nov 08, 2008 8:57 pm

field target

Postitus Postitas martxn »

kas saan õiet aru et kui soetada võistlus varustus tuleb käia tiirus laskmas ja kas keegi teab kas eestis võistlusi ka korraltatakse ja mis hinnaaga varustuse saaks ma ise arvan et oleks nõus maksma mingi 10000 varustuse soovitage. präält kodus hastan vedrukas algkiirus mingi 300m/s maksis mingi 1600 ja ostsin mingi 8x24 optika pääle kokku läks üle 3200natuke aga soovitage siis võistlus püssi ja kumb on parem kas suruõhu oma või vedrukas.
ette tänades (martxn)
Kasutaja avatar
Delta
Postitusi: 452
Liitunud: P Juun 10, 2007 2:42 pm

Re: field target

Postitus Postitas Delta »

Seda, kas kohapeal midagi toimub ma ei tea. TFTC koos vist küll käib, aga sellega minu info piirdub.

Varustuse koha pealt on kaks varianti: vedrukas või eellaetav. Viimane on popim, lihtsam lasta ja tänapäeval levinum, aga ka kallim.

Vedruaktest on enamlevinumad Weihrauch 97K või Air Arms TX200. Samas võib vabalt ka midagi muud võtta, pea-asi et oma püssi tunned, konkurents nagunii olematu :wink: Harrastustasemel piisaks vabalt ka nt Gamo CFX-ist või mõnest Dianast. Ehk nagu öeldud, siis eelkõige on oluline tunda püssi käitumist ja ka osata sellega lasta. Mine tea ehk on sinu Hatsan õnnestunud ja sobib seegi. Kui suudad 50m peal lasta sellega 5 kuuli enam-vähem stabiilselt 5 cm ringi sisse, siis kõlbab alguseks küll. Parimate vedrukatega lastakse sellel distantsil 2-3 cm gruppe.

Odavama otsa eellaetavastest oleks vast parim valik FX Typoon või miks mitte ka CZ/ AA s200. Juurde pead muidugi arvestama kulu pumbale/ suruõhuballoonile. Mis veel? Optika...

Optika valik sõltub sellest, kas plaanid tegeleda Field Targeti (FT) või Hunter Field Targetiga (HFT). Esimesel juhul võiks optika olla vähemalt 8-32x suurendusega ning otse loomulikult parallaksi seadmisega küljelt. Siin kehtib pahatihti reegel: mida suuremad numbrid, seda uhkem. Loomulikult sõltub asi ka tootjast. Suur suurendus on siis vajalik sihtmärgi kauguse väljapeilimiseks.

HFT puhul võistluse käigus optikat näppida ei lubata, seetõttu sobib sinna kõige paremini mõni fikssuurendusega toru. Fiks sellepärast, et nede pilt on selgem kui muudetava suurendusega optikatel. Üsna mõistlik variant on nt MTC 10x44. Jälgida tasub ka optika teravussügavust.

Ning kui juba võistlemiseks läheb, siis raha võiks jaguda veel ühe liivakoti tarvis, millele võistluse käigus saab oma taguotsa toetada.
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
http://airgun.planet.ee
Kasutaja avatar
Delta
Postitusi: 452
Liitunud: P Juun 10, 2007 2:42 pm

Re: field target

Postitus Postitas Delta »

Õpetlik video FT laskeasenditest: http://www.youtube.com/watch?v=9sa7ODrtWMY
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
http://airgun.planet.ee
Vasta