Põdra kolju keetmine
Re: Põdra kolju keetmine
Mis muud,kui pesta ja harjaga nühkida.Päris uueks neid enam küll ei saa.Mina olen sellised koledamad sarved Pinotex`iga üle teinud.Sauna välisseina peale kõlbavad küll.
Naine võib olla,koer peab olema!
Re: Põdra kolju keetmine
Kunagi keegi kuskil millalgi rääkis, et olevat kaaliumbermanganaadiga sarved pruuniks teinud. Nii nagu lause algusest aru võib saada, siis rohkem ma täpsemalt öelda ei oska. Kui kellelgi kogemusi siis andke tuld. Iseenesest kui seda va lillat pulbrit kätele lasta, siis vähemalt käed jäävad küll kenasti põdrasarvepruunid.
Re: Põdra kolju keetmine
Hmm.... ex ta jah katsetamise meetod. Kes proovib kaaliumbermanganaadiga kes peitsiga aga alusta kuskilt tagant poolt et saaksid lahust vähe parandada kui vaja
EDU

Parem puhtalt mööda kui sitalt pihta...
-
- Postitusi: 2419
- Liitunud: R Mär 12, 2004 8:41 pm
Re: Põdra kolju keetmine
Vee paasil puupeits on sobilik ,tean meistrit kes nii talitab ,kui näiteks sarvele vesiniku tilgake kukkunud.Tuleb muidugi õige toon valida,sarve otstest lased lahjemaga ja hõõrud pärast mingi kaltsuga heledaks jäävad nagu uued 

Re: Põdra kolju keetmine
Kuldi retseptile lisaks
len kasutanud toorest hallilepa koort-pole muret tooni valikuga.

Alati on rohkem kui 2 võimalust!
Re: Põdra kolju keetmine
Olen ise peitsiga teinud ja tulemus on tõesti hea, olenevalt muidugi kui kaua on sarv maas olnud. Peitsiga on see õige tooni saamine katsetamise asi ainult, aga soovitan alguses heledamaga ja siis tumedamaga üle tõmmata. Olen näinud ka kaaliumpermaganaadiga tehtuid ja on ka see täitsa asjalik.
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Re: Põdra kolju keetmine
Vist peab peitsi varianti proovima. Küürisin eile neid natuke puhtamaks ja ikka päris valged on nad. Aga et nad enne peitsimist puhtaks saada, on ikka tükk tegemist. Küürisin mis ma küürisin, sambla rohelust jäi ikka kõvasti külge. Peab vist mõnda tugevamat pesuvahendit proovima.
Re: Põdra kolju keetmine
Kui nad juba niikuinii valged on, kas rohelust jms juba survepesuriga maha ei saaks?
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
-
- Postitusi: 2633
- Liitunud: R Okt 03, 2003 9:50 pm
Re: Põdra kolju keetmine
Mõtlesin eile ise ka surveka peale, aga kuna väljas oli -10, siis ei hakanud seda tööle panema ja vannitoas ei tahtnud sellega möllama hakata 

-
- Postitusi: 3
- Liitunud: E Jaan 05, 2009 8:35 pm
Re: Põdra kolju keetmine
Sarve peal on mustad laigud, väikesed ja suured. Mis laigud need on ja kuidas nendest lahti saaks. Harjaga nühkisin küll aga ega need maha ei tulnud 

Re: Põdra kolju keetmine
Selle info põhjal, mulle tundub, on põder leidnud kusagilt naftat ja sarvedega selles möllinud. Teise võimalusena turgatab kohe pähe, et põder on käinud vastvärvitud kuuriseina vastu sarvi nühkimas. Kolmanda võimalusena võib olla, et sa leidsid need sarved kusagilt ning selle puhul tegid väikesed topsid ning nõjatusid nende sarvedega mõne vastvärvitud seina vastu. Võimalik, et tegemist võib olla ka külmakahjustusega. Kas rohkem vihjeid ei saaks, siis ma genereeriks veel võimalusi. Ning edasi juba tegelevad spetsialistid sellega kuidas nendest laikudest lahti saada.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...
Re: Põdra kolju keetmine
See "must plekk" võib olla ka vaik olla . Elusa looma peas olnutel oli kuusevaik. Seda oli päris palju. Ettevaatlikult kraapides saad teada kas on vaik (vaik lööb vaigulõhna ülesse). Edaspidine töö on aeglane lahustamine , sest kui kaua seisnud ei pruugi ka õnnestuda.
-
- Postitusi: 3
- Liitunud: E Jaan 05, 2009 8:35 pm
Re: Põdra kolju keetmine
no mis ma oskan öelda....värv see ei ole kindlasti....kas siis on mingi riie sarvede peal kõdunema läinud?
Re: Põdra kolju keetmine
Vabalt võib ka hallitus olla. Esimese hooga mõtlesin, et on keetmise praak, enne pilti siis, aga see ju kühvli peal. Muidu jääb kuivanud veri või liha ka selline tume, isegi kui pärast selle kuivanud lihakihi ära saad, on ikkagi mustad laigud. Kuna see sarve peal ja sarved arvatavasti suht vanad, siis pigem hallitus olnud. Vaata siin seda peitsimise asja, peidab päris hästi ära, natuke tumedam koht jääb, kuid ei tohiks segada.
Üks lask - liha. Kaks lasku - võib-olla. Kolm lasku...