Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Kuidas õppida tulistama,õige tehnika, teooria ja praktika.
Vasta
baddmann
Postitusi: 2830
Liitunud: E Nov 15, 2004 11:27 am

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas baddmann »

kakuke kirjutas:Ja sport annab õiguse kasutada tiirus summutit. Jahirelvale seda külge ei kruvi, ka tiirus mitte (lollus tegelikult).


Aga kui on jaht+sport, siis ju võib, on nii ?

BM
kakuke
Postitusi: 5754
Liitunud: E Sept 01, 2003 3:32 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas kakuke »

No said aru küll mida mõtlesin, st üksnes kasutusotstarvet jaht.
Kahtluse korral jäta sõrm sirgeks !!!
kraavik
Postitusi: 378
Liitunud: E Okt 03, 2005 4:06 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas kraavik »

Aga veel üks küsimus, mis peaks puudutama väga paljusid - uue relvaseaduse redaktsiooni kohaselt võib sportrelva omada ja vallata vaid vastava organisatsiooni liige. Kas uus redaktsioon, mis jõustus 27.04.2007, laieneb ka enne selle jõustumist soetatud sportrelvadele või mitte? Või kui ei laiene, siis kas relvaluba vahetama minnes on relvainspektoril õigus uuele redaktsioonile viidates laskurlitsentsi nõuda vaatamata sellele, et "omal ajal" anti relvaomanikule õigus sportrelva omada ilma organisatsiooni liikmeks olemata?
priitorm
Postitusi: 72
Liitunud: N Aug 21, 2008 11:06 am

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas priitorm »

Sarvik kirjutas:tundub et siin minnakse teemast mööda....laskurlitsents ei ole seaduse mõttes sport ja jahi-tulirelva omamise eeldus....

selleks et registreerida oma jahirelv sport ja jahirelvaks tuleb esitada politseile lisaks vastavasisulisele avaldusele kaks paberit:
1. tõend et olete laskurorganisatsiooni liige (näit viljandimaal sobivad eksisteerivad teesoo laskurklubi või sakala laskurklubi...või teete koos kahe sõbraga ise klubi...irw)
2. väljavõte võistlusprotokollist....muideks seal võivad tulemusena figureerida vaid nulllid ja osalesite vaid teie ainukesena... irw.... seaduse mõttes täiesti piisav...


Tänase kogemuse ja info põhjal soovib politsei sportrelva soetamisloa väljastamiseks Sarviku kirjeldatud punktis 1 mainitut, mis vastab ka Relvaseaduse § 29 lõikele 2.
Esmalt soovis politsei lisaks ka Sarviku punktis 2 kirjeldatut, mida mina seadusest ei leidnud. Kuid pisukese arutluse ja vestluse käigus jõudsime ühisele arusaamisele, et minusugusel algajal on üsna keeruline relva omamise õiguseta relvaga ringi sõita ja võistlustel osaleda ning seda 2. nõuet mulle täna enam peale ei surutud.
Samas sain aru, et see Sarviku punktis 2 märgitud nõue tuleb siiski päevakorda, kui soovitakse riigilõivu soodustusega sportrelva soetada.
Esimese relva puhul seega, kas maksad riigilõivud kogu ulatuses ja pole võistlusprotokolli vaja või viid protokolli ja pääsed riigilõivudest kergemalt. Laskurorg. tõend on alati vajalik.
Ei arva, et see peab just absoluutne tõde olema, kuid selline oli politsei seisukoht täna.
püssimees
Postitusi: 1
Liitunud: L Aug 30, 2008 9:09 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas püssimees »

Selle probleemi lahendus on väga lihtne ja selge: nagu eespooltoodud seaduse väljavõttest nähtub, peab sporttulirelva loa taotlemiseks kuuluma mingisse laskespordiga tegelevasse organisatsiooni. See võib olla laskurklubi aga ka jahiklubi juhul kui laskesport (ükskõik milline) on selle klubi üks põhikirjalisi tegevusi. Kõik nõuded (politseipoolsed) laskuri litsensi või võistlusprotokollide osas on ebaseaduslikud, kuna Eesti Vabariigis pole välja antud ühtegi normakti mis seda nõuet kinnitaks. Info kontrollitud 28.08.2008 a. Kui mingi politseiametnik peaks teilt ikkagi litsensi või protokolli nõudma soovitan samas helistada vanemkomissar pr. Lilli Vähile Politseiametist (tel. 6123216) ja te võite olla kindlad, et pr. Vähi selgitab kohalikule ametnikule tema eksitust. Kui kellelgi on veel selle probleemi kohta küsimusi või ta need edastada meiliga laskurklubi#hot.ee
22LR
Postitusi: 358
Liitunud: R Mär 04, 2005 12:34 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas 22LR »

Ajakirjas"Metsästäjä "5/2008 lk 28 artikkel"Vaimentimen vaikutus ,luodin nopeuten ja asen käyntiin ".Summuti kasutajatele peaks huvi pakkuma.Katsetatud eri tüüpi summuteid erineva kal.relviadele .Uuritud summuti mõju kuuli kiirusele, reküülile, st.ka lasketäpsusele( hajuvusele) P.s.Sama ajakirja vahel ka lisana tuntumate optikate võrdlustulemused . Huvitavad kirjatükid mõlemad,soovitan lugeda.
Alati on rohkem kui 2 võimalust!
lendorav
Postitusi: 163
Liitunud: E Mär 27, 2006 6:58 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas lendorav »

Priit Roostfeldt kirjutas:vastuseks litsentsi vajaldusele või mitte, siis 2009 aastast esialgu on tiitlivõistlused need kohad, kus kindlasti muutub kehtiva litsentsi omamine kohustuslikuks. Ülejäänud võistlustel on see esialgu korraldaja teha kas nõuda või mitte.
Priit

On siis nüüd kindlalt selline otsus vastu võetud, et litsensita 2009 a. tiitlivõistlustel osaleda ei saa?
On see otsus ka kuskil protokollitud ja must-valgel kirjas?
Ma vaatasin, et EJSL lehele on ilmunud info litsensi eest tasumise kohta.
Priit Roostfeldt
Postitusi: 156
Liitunud: N Veebr 03, 2005 1:59 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas Priit Roostfeldt »

Tegemist on EJSL juhatuse otsusega. Kehtib EJSL tiitlivõistluste osas.
Tiidu
Postitusi: 26
Liitunud: E Juun 09, 2008 1:16 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas Tiidu »

Priit Roostfeldt kirjutas:Tegemist on EJSL juhatuse otsusega. Kehtib EJSL tiitlivõistluste osas.


Mõned asjad jäävad arusaamatuks. Kas iga võistluse korraldaja hakkab litsentsi müüma? Haapsalu võistlustel Silma klubi, Viljandis Teesoolk, L-Virumaal Veskimäe laskurklubi ja n.e.?
Ja mis ohutusnõuded need lasketiirus siis on, mida relvaseadus ei kajasta? (Arles Taali sõnum) Milleks siis instrueerimine, või vähemalt allkkirjade andmine lasketiirudes?
Ja need soodustused oleme juba korra üle elanud. Kaua need kestsid? Miks peab võistlustel kinni maksma kaupluse soodustused? Võistlusteks peab laskemoon ja relvad juba soetatud olema ja iga laskur on poes nagunii juba püsiklient ja saab soodustuse. Äkki me ei räägi asjadest õigete nimedega?
Kasutaja avatar
Arles
Postitusi: 602
Liitunud: K Dets 22, 2004 11:13 am

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas Arles »

Räägime õigete nimedega.
1. Relvaseadus räägib ohutusreeglitest ehk piirangutest. Seadus ei kirjelda kõiki võimalikke juhtumeid.
2. Soodustused -täielikult kõrvalteema. On või ei ole ja kellele kuivõrd oluline on eraldi arutelu teema. Minu isikliku (mitte EJSL ametliku) seisukoha järgi ei peaks me siinkohal sellele keskenduma.
3. Litsentside väljastamise korra riputab EJSL lähiajal kodulehele (kui seda juba pole seal). Igal juhul ei ole võistluspaik litsentside väljastamise koht.
4. Tiitlivõistlustel osalemiseks peab omama litsentsi, samuti relvaloale ksutusotsarbe sport saamiseks.
Parimat!

Arles
arlestaal.blogspot.com
TankistUr
Postitusi: 28
Liitunud: N Jaan 15, 2009 2:37 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas TankistUr »

No vähemalt ei ole ma ainus, kes tunneb ennast eeslina traavlivöistlusel.

Kas Litsentsidel ja kohaliku klubi Liikmeks olemisel on mingi vahe?

Näiteks:

kohaliku klubi liige: osaleb koahiliku klubi tegevuses ja laseb kohalikus tiirus, kohalikel vöistlustel. Liikmelisus olemas, relvaseadus täidetud. Ei pea olema kallis ega keeruline.

Vabariiklikel vöistlustel osaleja: peab omama yleriiklikku Litsentsi. On vabariigi taseme laskmiseni jöudnud harjutanud. Asi juba komplitseeritum. Silme ees terendavad euroopa vöistlused. Lisakoolitus ja Litsents osalemaks vabriiklikel vöistlustel ja euroopa moodi ?

Vöi kuidas see on, litsents köigile praegu?

Ps. No ei ole ma kuskile jahilaskevöistlusele tulemas tankiga, haubits sabas, ja granaadid vöö vahel :mrgreen:
Tiidu
Postitusi: 26
Liitunud: E Juun 09, 2008 1:16 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas Tiidu »

Arles kirjutas:Räägime õigete nimedega.
1. Relvaseadus räägib ohutusreeglitest ehk piirangutest. Seadus ei kirjelda kõiki võimalikke juhtumeid.

Tundub, et me paneme relvaeksamite vastuvõtjaid kahtluse alla nende pädevuses ja relva seaduse samuti. Tegelikult instrueerimine enne võistlust ongi mõeldud juhuks kui lasketiirus on mingi eripära. Näiteks kui kohtunikud käivad märklehtede juures. Siis tuleb laskureid instrueerida sellest, ja teavitada täiendavatest ohutusabinõudest (relva käest ära panemine või muu abinõu millega ohutust püütakse tagada). Siin võiks rääkida kohtunike koolitusest. Relvaloa omanik on koolituse läbinud. Ilmselt oleme sattunud koolituse eufooriasse. Tankistur ongi aru saanud, et igaks võistluseks on vaja koolitust ja litsentse. Nagu bussijuht peaks igasse peatusesse sisse sõites läbima koolituse ja ostma litsentsi. Litsents rohkem nagu tootjate ja teenuste pakkujate rida. Seal teenitakse sellega raha, aga laskurid nagu rohkem kulutamise peal väljas.
Ei ole õige piirata võistlustest osavõttu, nagu eelpool on mainitud. Meil ei ole laskureid liiga palju, vaid vastupidi. Eesti meistrivõistlused metssea laskmises vintrelvast lõppesid 14,30. Ajaliselt jõaks veel lasta küll. Ja miks mitte mõelda formaadi suurendamisele (näiteks mitmepäevaseks kui tahame laskmist arendada), kui kõik tasemel laskurid ei mahu ühe päeva peale ära. Hetkel jääb mulje, nagu tahaksime teha kinnise klubi kindla väikese liikmeskonnaga.
Tuletame meelde, et mida suurem on püramiidi alus, seda kõrgem saab olla püramiidi tipp. Kas me ei taha, et meie tipplaskurid kaugemale jõuaksid?

4. Tiitlivõistlustel osalemiseks peab omama litsentsi, samuti relvaloale ksutusotsarbe sport saamiseks.
TankistUr
Postitusi: 28
Liitunud: N Jaan 15, 2009 2:37 pm

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas TankistUr »

:VS Kui paljudel on vaja nyyd litsentse teha ja mis aja jooksul? :VS
Olen ise tutvumas antud asjaga, ma ei tea kuis ja mis käib ja seepärats kysin. Aga mul on tunne et need seaduste muudatused, iga aasta ja vahest 2x aastas nyyd kyll hea ei ole. Vt. relvaseaduse muudatuste nimekirja esimesel lehel...
Tiit Karp
Postitusi: 236
Liitunud: R Juun 02, 2006 9:35 am

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas Tiit Karp »

Kas keegi juba teab mittu lehma see litsents maksma läheb?
priitorm
Postitusi: 72
Liitunud: N Aug 21, 2008 11:06 am

Re: Tulirelvaloal kasutusotstarve sport

Postitus Postitas priitorm »

Litsentsi avalduse juurde pääseb siit:
http://www.ejsl.ee/default.asp?action=0 ... 001&type=2
Avalduse all servas ka hinnad märgitud.
Vasta